BibTex RIS Cite

STEFAN ZWEIG'IN "DEĞĐŞĐM RÜZGÂRI" ADLI YAPITINDA HĐYERARŞĐ SORUNSALI

Year 2015, Issue: 50, 82 - 101, 01.06.2015

Abstract

Bu makalede öncelikle sosyal düzendeki sınıf, tabakalaşma, kast sisteminin tanımları yapılıp, bunlar hakkında genel bilgiler verilmiştir. Asıl konumuz olan hiyerarşinin, insan topluluklarını nasıl ve niçin bölme gereksinimi duyduğu sorgulanarak, sosyal düzendeki sınıf farklılıklarını onaylamayan ve her insanın eşit olduğunu savunan Alman Edebiyatı'nın önemli yazarlarından olan Stefan Zweig'ın, hiyerarşi odaklı Değişim Rüzgarı adlı eseri yardımıyla, alt ve üst tabaka insanının arasındaki farklılıklar gözler önüne serilmiştir. Bu söz konusu farklılıkların, sağlık, eğitim ve evlerin boyutu, kullanılan çatal bıçakların değeri, giyilen kıyafetler, sosyal faaliyetler, arabalar gibi ölçütler olduğu Zweig'ın eseri yardımıyla bir kez daha vurgulanmak istenmiştir. Daha sonra Zweig'ın kaleme aldığı Değişim Rüzgarı adlı eserinde, toplumdaki sınıf farklılıklarında en çok ezilen tarafın, emeğini satarak parasını kazanmaya çalışan ve sefil bir yaşam sürdüren alt tabaka insanı olduğu gösterilmiştir.

THE PROBLEMATIC OF THE HIERARCHY IN THE PIECE STEFAN ZWEIG'S " WINDS OF CHANGE"

Year 2015, Issue: 50, 82 - 101, 01.06.2015

Abstract

First of all, we intend to give common information about the problematic of the hierarchy and to define the class, stratification and caste system in literary perspective. In this article is shown why and how the hierarchy divides human communities. We aimed to point out the differences between subclass and upperclass through hierarchy- oriented work " Winds of Change" that was written by one of the significant german authors Stefan Zweig. We wanted to emphasize once again that these differences are health, education, size of houses, value of cutlery, the clothes, cars or social activities. Later in his work Zweig penned Winds of Change, the most opressed part of class differences in society was shown to be subclass people who continued a miserable life and tried to earn money by selling their labor.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA74HG43ZF
Journal Section Research Article
Authors

Şebnem Çakıroğlu This is me

Publication Date June 1, 2015
Submission Date June 1, 2015
Published in Issue Year 2015 Issue: 50

Cite

APA Çakıroğlu, Ş. (2015). STEFAN ZWEIG’IN "DEĞĐŞĐM RÜZGÂRI" ADLI YAPITINDA HĐYERARŞĐ SORUNSALI. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi(50), 82-101.