Araştırma Makalesi

Türkçedeki Bazı Ulaçların Anadili Rusça, Arapça Ve İngilizce Olanlara Öğretimi

Cilt: 2 Sayı: 1 27 Haziran 2018
PDF İndir
TR

Türkçedeki Bazı Ulaçların Anadili Rusça, Arapça Ve İngilizce Olanlara Öğretimi

Öz

Günümüzde Türkçeyi yabancı dil olarak öğrenen bireylerin çoğunluğunun ana dilinin Rusça, Arapça ve İngilizce olması nedeniyle bu çalışma Türkçedeki ulaçların Rusça, Arapça ve İngilizcedeki karşılıklarını bulmaya çalışmaktadır. Çalışmada özel olarak Türkçedeki bazı ulaçların Rusça, Arapça ve İngilizcedeki karşılıkları, kullanıldığı yerler araştırılmıştır. Çalışmada anadili Rusça, Arapça ve İngilizce olanların Türkçenin köken ve yapı bakımından farklı dil ailesinden olasından dolayı Türkçedeki ulaçları öğrenirken zorlanma nedenlerine ulaşılmaya çalışılmıştır. 

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Altunkaya, Faut (2003), İngilizce-Türkçe çeviri öğretimi dilbilimsel kılavuzu, Ankara. Avşar, Erkan (2004), Arap gramerine giriş 1, sarf, İstanbul. Benhür, Hadi (1993), Türkiye Türkçesinde sıfat-fiil ve zarf-fiil eklerinin fonksiyonları, Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.Bozel, Mutlu (2008), Türkiye Türkçesindeki türemiş adların aldıkları yapım eklerine göre anlam ve görev özellikleri, bu konudaki bilgi ve bulguların ilköğretim 2. kademe Türkçe (dilbilgisi) derslerinde kullanılması, Yüksek Lisans Tezi, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü. Çörtü, Mustafa Meral (1997), Arapçada temel cümle kuruluşu ve tercüme teknikleri, İstanbul._________________(1998), Arapça Dilbilgisi Nahiv, İstanbul.Dietrich, Ayşe (2006), Rusça grameri, Ankara.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

Sanat ve Edebiyat

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yayımlanma Tarihi

27 Haziran 2018

Gönderilme Tarihi

18 Mayıs 2018

Kabul Tarihi

29 Mayıs 2018

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2018 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Polat, H. (2018). Türkçedeki Bazı Ulaçların Anadili Rusça, Arapça Ve İngilizce Olanlara Öğretimi. Avrasya Dil Eğitimi ve Araştırmaları Dergisi, 2(1), 90-114. https://izlik.org/JA99MU88WR
AMA
1.Polat H. Türkçedeki Bazı Ulaçların Anadili Rusça, Arapça Ve İngilizce Olanlara Öğretimi. ADEA. 2018;2(1):90-114. https://izlik.org/JA99MU88WR
Chicago
Polat, Hüseyin. 2018. “Türkçedeki Bazı Ulaçların Anadili Rusça, Arapça Ve İngilizce Olanlara Öğretimi”. Avrasya Dil Eğitimi ve Araştırmaları Dergisi 2 (1): 90-114. https://izlik.org/JA99MU88WR.
EndNote
Polat H (01 Haziran 2018) Türkçedeki Bazı Ulaçların Anadili Rusça, Arapça Ve İngilizce Olanlara Öğretimi. Avrasya Dil Eğitimi ve Araştırmaları Dergisi 2 1 90–114.
IEEE
[1]H. Polat, “Türkçedeki Bazı Ulaçların Anadili Rusça, Arapça Ve İngilizce Olanlara Öğretimi”, ADEA, c. 2, sy 1, ss. 90–114, Haz. 2018, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA99MU88WR
ISNAD
Polat, Hüseyin. “Türkçedeki Bazı Ulaçların Anadili Rusça, Arapça Ve İngilizce Olanlara Öğretimi”. Avrasya Dil Eğitimi ve Araştırmaları Dergisi 2/1 (01 Haziran 2018): 90-114. https://izlik.org/JA99MU88WR.
JAMA
1.Polat H. Türkçedeki Bazı Ulaçların Anadili Rusça, Arapça Ve İngilizce Olanlara Öğretimi. ADEA. 2018;2:90–114.
MLA
Polat, Hüseyin. “Türkçedeki Bazı Ulaçların Anadili Rusça, Arapça Ve İngilizce Olanlara Öğretimi”. Avrasya Dil Eğitimi ve Araştırmaları Dergisi, c. 2, sy 1, Haziran 2018, ss. 90-114, https://izlik.org/JA99MU88WR.
Vancouver
1.Hüseyin Polat. Türkçedeki Bazı Ulaçların Anadili Rusça, Arapça Ve İngilizce Olanlara Öğretimi. ADEA [Internet]. 01 Haziran 2018;2(1):90-114. Erişim adresi: https://izlik.org/JA99MU88WR