Nowadays, consumers pay attention to issues such as animal welfare, environmental safety and reliable food; therefore they are oriented towards organic production. Some legal obligations to be followed in rering, health practices and nutrition make organic egg production more challenging. The prohibition of the using synthetic amino acids in feeds cause problems in meeting the needs of animals for amino acids (especially methionine). This situation leads to welfare problems such as feather pecking and cannibalism. Alternative feed sources to meet animals nutritional needs have become a issue of interest for researchers. In this review, legal regulations on nutrition of organic laying hens, nutrient requirements, ration examples and information on alternative feed sources are included.
Günümüzde tüketiciler, hayvan refahı, çevre güvenliği ve güvenilir gıda gibi konulara önem vermekte; bu nedenle organik üretime yönelmektedirler. Yetiştirme, sağlık uygulamaları ve besleme konularında uyulması gereken bazı yasal zorunluluklar, organik yumurta üretimini daha zorlu hale getirmektedir. Yemlerde sentetik amino asitlerin kullanımının yasak olması hayvanların amino asit (özellikle metiyonin) ihtiyaçlarının karşılanmasında sorun oluşturmaktadır. Bu durum tüy çekme ve kanibalizm gibi refah problemlerine yol açmaktadır. Hayvanların besin madde ihtiyaçlarının karşılamak için alternatif yem kaynakları araştırmacıların ilgi duyduğu bir konu haline gelmiştir. Bu derlemede, organik yumurtacı tavukların beslenmesi ile ilgili yasal düzenlemelere, besin madde ihtiyaçlarına, rasyon örneklerine ve alternatif yem kaynakları ile ilgili bilgilere yer verilmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Zootekni, Genetik ve Biyoistatistik |
Bölüm | Derlemeler |
Yazarlar | |
Erken Görünüm Tarihi | 8 Eylül 2024 |
Yayımlanma Tarihi | 12 Eylül 2024 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2024 Cilt: 6 Sayı: 1 |