Gaziantep yöresinde toplanıp tüketilmekte olan İki yabani yenilebilir kuzu göbeği türünün, Morchella deliciosa Fr. and Morchella elata Fr., mineral (Ni, Cu, Co, Zn, Cr, Mn, Mg, Cd, Fe, Ca ve Pb) içerikleri atomik absorpsiyon spectrofotometresi kullanılarak belirlenmiştir. Her iki kuzu göbeği de kayda değer mineral içeriğine sahip olmasına rağmen, bütün içeriklerTürkiye’den rapor edilen aralıktadır.
Mineral (Ni, Cu, Co, Zn, Cr, Mn, Mg, Cd, Fe, Ca and Pb) contents of two wild edible morels, Morchella deliciosa Fr. and Morchella elata Fr., which are collected and consumed in Gaziantep province, were determined by an atomic absorption spectrophotometer (AAS). Although both of the morelscontained considerable amounts of minerals, all the contents are in the range reported from Turkey.
Subjects | Structural Biology |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | November 30, 2017 |
Acceptance Date | October 21, 2017 |
Published in Issue | Year 2017 Volume: 1 Issue: 2 |
Anatolian Journal of Botany is licensed under CC BY 4.0.