Research Article
BibTex RIS Cite

Bazı Havuç (Daucus carota L.) Çeşitlerinin Antalya Koşullarında Verim ve Kalite Özellikleri

Year 2000, Volume: 13 Issue: 1, 65 - 68, 01.06.2000

Abstract

Bu araştırmada Monanta, Delphi F1, Museon F1, Frantes, Cyrano, Parade havuç (Daucus carota L.) çeşitlerinin Antalya koşullarında verim ve kalite performansları araştırılmıştır. Çeşitlerin dekara toplam verimleri (kg/da), suda çözünür kuru madde miktarları (%), ortalama meyve ağırlıklar (g), meyve boyu (cm), I. sınıf ve II. sınıf meyve verimi gibi verim ve kalite kriterleri incelenmiştir Suda çözünür kuru madde ve dekara toplam verim bakımından, I. sınıf ve II. sınıf meyve verim miktarları yönünden çeşitler arasında istatistiksel olarak farklar bulunmuştur. Havuç meyvelerinde yapılan diğer gözlemler de dikkate alındığı zaman Delphi F1 çeşidinin Antalya koşullarında daha iyi bir performans sergilediğinden söz etmek mümkündür.

References

  • Anonim, 1997a. Tarımsal Yapı (Üretim, Fiyat, Değer). T.C. Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü, Ankara.
  • Anonim, 1997b. Sebzecilik. Yedinci Beş Yıllık Kalkınma Planı Özel İhtisas Komisyonu Raporu, Ankara.
  • Bayraktar, K., 1970. Sebze Yetiştirme. Cilt II. Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Yayınları 169, İzmir.
  • Göbelez, M., 1969. Hastalıkların tedavisinde sebze ve meyvelerin değeri. Şekerbank Kültür Serisi I, Ankara.
  • Günay, A., 1984. Sebzecilik. Özel Sebze Yetiştirciliği Cilt III. Ankara.
  • Kaynak, L., Onus, A.N., 2000. Türkiye Sebzeciliğinin Tohumluk Sorunu. Ziraat Mühendisleri V. Teknik Kongresi, 17-21 Ocak, Ankara.

Yield and Quality Characteristics of Some Carrot (Daucus carota L.) Cultivars in Antalya Conditions

Year 2000, Volume: 13 Issue: 1, 65 - 68, 01.06.2000

Abstract

In this experiment quality and yield characteristics of some carrot (Daucus carota L) cultivars, Monanta, Delphi F1, Museon F1, Frantes, Cyrano, Parade, in Antalya conditions were investigated. Cultivars were evaluated in terms of yield (kg/da), soluble solid content (%), mean fruit weight, fruit length (cm), and amount first and second class fruits . Statistically significant differences were found between the cultivars in terms of yield, level of soluble solid content, mean fruit weight, fruit length and amount of first and second class fruits. If one also takes the other fruit characteristics into consideration, it is possible to say that Delphi F1 cultivar had the best performance in Antalya conditions.

References

  • Anonim, 1997a. Tarımsal Yapı (Üretim, Fiyat, Değer). T.C. Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü, Ankara.
  • Anonim, 1997b. Sebzecilik. Yedinci Beş Yıllık Kalkınma Planı Özel İhtisas Komisyonu Raporu, Ankara.
  • Bayraktar, K., 1970. Sebze Yetiştirme. Cilt II. Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Yayınları 169, İzmir.
  • Göbelez, M., 1969. Hastalıkların tedavisinde sebze ve meyvelerin değeri. Şekerbank Kültür Serisi I, Ankara.
  • Günay, A., 1984. Sebzecilik. Özel Sebze Yetiştirciliği Cilt III. Ankara.
  • Kaynak, L., Onus, A.N., 2000. Türkiye Sebzeciliğinin Tohumluk Sorunu. Ziraat Mühendisleri V. Teknik Kongresi, 17-21 Ocak, Ankara.
There are 6 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Agricultural Engineering
Journal Section Articles
Authors

Ersin Polat This is me

A. Naci Onus This is me

Publication Date June 1, 2000
Published in Issue Year 2000 Volume: 13 Issue: 1

Cite

APA Polat, E., & Onus, A. N. (2000). Bazı Havuç (Daucus carota L.) Çeşitlerinin Antalya Koşullarında Verim ve Kalite Özellikleri. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture, 13(1), 65-68.
AMA Polat E, Onus AN. Bazı Havuç (Daucus carota L.) Çeşitlerinin Antalya Koşullarında Verim ve Kalite Özellikleri. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture. June 2000;13(1):65-68.
Chicago Polat, Ersin, and A. Naci Onus. “Bazı Havuç (Daucus Carota L.) Çeşitlerinin Antalya Koşullarında Verim Ve Kalite Özellikleri”. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture 13, no. 1 (June 2000): 65-68.
EndNote Polat E, Onus AN (June 1, 2000) Bazı Havuç (Daucus carota L.) Çeşitlerinin Antalya Koşullarında Verim ve Kalite Özellikleri. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture 13 1 65–68.
IEEE E. Polat and A. N. Onus, “Bazı Havuç (Daucus carota L.) Çeşitlerinin Antalya Koşullarında Verim ve Kalite Özellikleri”, Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture, vol. 13, no. 1, pp. 65–68, 2000.
ISNAD Polat, Ersin - Onus, A. Naci. “Bazı Havuç (Daucus Carota L.) Çeşitlerinin Antalya Koşullarında Verim Ve Kalite Özellikleri”. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture 13/1 (June 2000), 65-68.
JAMA Polat E, Onus AN. Bazı Havuç (Daucus carota L.) Çeşitlerinin Antalya Koşullarında Verim ve Kalite Özellikleri. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture. 2000;13:65–68.
MLA Polat, Ersin and A. Naci Onus. “Bazı Havuç (Daucus Carota L.) Çeşitlerinin Antalya Koşullarında Verim Ve Kalite Özellikleri”. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture, vol. 13, no. 1, 2000, pp. 65-68.
Vancouver Polat E, Onus AN. Bazı Havuç (Daucus carota L.) Çeşitlerinin Antalya Koşullarında Verim ve Kalite Özellikleri. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture. 2000;13(1):65-8.