Etik ve Yasal Değerlendirme
Dergiye gönderilen yayınlar aynı anda başka bir dergiye değerlendirilmek üzere sunulmamış ve elektronik veya basılı bir ortamda yayınlanmamış olmalıdır. Bilimsel toplantılarda sunulan çalışmalara ilişkin yayınlar, organizasyonun adı, tarihi ve yeri de dahil olmak üzere organizasyonla ilişkili ayrıntılı bilgileri ile birlikte sunulmalıdır. Dergiye sunulan çalışmaların "etik kurul onay" sorumluluğu yazarlara aittir. Bununla beraber editörler kurulu, gerektiğinde yazarlardan etik kurul belgesi isteme hakkını saklı tutar. Deneysel, klinik, ve ilaç çalışmaları için etik kurul raporları veya eşdeğer bir resmi belge yazarlardan istenmektedir. İnsanlarla ilgili deneysel araştırmalara ilişkin yayınlar için, hasta ve gönüllülerin yazılı olarak bilgilendirilmiş onamının, girebilecekleri prosedürlerin ayrıntılı bir açıklamasının ardından alındığını gösteren bir ifade bulunmalıdır. Hasta onamı, etik kurulun adı ve etik kurul onay numarası ile ilgili bilgiler ayrıca makalenin başlık sayfası kısmında belirtilmelidir. Hastaların anonimliğini dikkatlice korumak, yazarın sorumluluğundadır. Hasta kimliğini ortaya çıkarabilecek fotoğraflar için, hastanın veya yasal temsilcisinin (hayvanlar için hasta sahibinin) imzalı izinleri eklenmelidir. Dergilerde yayımlanacak makalelerde etik kurul izini ve/veya yasal/özel izin alınmasının gerekip gerekmediği makalede belirtilmiş olmalıdır. Eğer bu izinlerin alınması gerekli ise, izinin hangi kurumdan, hangi tarihte ve hangi karar veya sayı numarası ile alındığı başlık sayfasında açıkça sunulmalıdır. Bilimsel içeriğinde sorun olduğu veya yayın politikalarını ihlal ettiği ortaya çıkan makaleler kabul edilmiş olsalar bile Antakya Veteriner Bilimleri Dergisi makalenin yayınlanmasını reddetme hakkını saklı tutar.
İntihal Politikası: Antakya Veteriner Bilimleri Dergisine gönderilen tüm makaleler için, intihal tespit yazılım paketi ile (iThenticate vb. intihal tespit programları) alınan benzerlik raporunun, sorumlu yazar tarafından makale belgeleri ile birlikte gönderilmesi zorunludur. Ayrıca editörler kurulu gerek gördüğünde intihal açısından değerlendirme hakkını saklı tutar. Kabul edilebilir benzerlik indeksi eşiği %20'dir, ancak editör/yayın kurulu makaleyi intihal veya tek bir belgedeki benzerlik derecesine göre iade etme hakkını saklı tutar.
Gizlilik Politikası: Editörler, yazarlar ve hakemler, gönderilen yazılarla ilgili değerlendirme sürecinin tüm ayrıntılarını gizli tutmakla yükümlüdürler. Aksi beyan edilmediği sürece, değerlendirme süreci gizlidir ve isimsiz olarak yürütülür; hakemlerin kimlikleri açıklanmaz. Hakemler yazıların gizliliğini korumalıdır. Gönderilen bir yayının değerlendirilmesi sonucunda yayınlanıp yayınlanmadığına bakılmaksızın dergi ile yazışmalar, hakem raporları ve diğer gizli materyaller yayınlanamaz, önceden yazılı izin alınmadan ifşa edilemez veya başka şekilde kamuya açıklanamaz. Hakemler, isimlerini gizli tutmanın dergi politikası olduğunun farkında olmalıdır. Ancak dergi yönetimi hakemlerle ilgili kimliği ifşa etmeye yönelik bir yasal işlem karşısında bu gizliliği korumayı garanti edemez. Gizlilik bildiriminde belirtildiği üzere yazarların kimlik bilgileri ve e-posta adresleri başka bir amaçla kullanılmayacaktır. Antakya Veteriner Bilimleri Dergisi şüpheli araştırma veya yayın suiistimali durumlarında fon sağlayıcılar, düzenleyici kurumlar, dergiler ve yazarların kurumlarıyla iletişim kurma hakkını saklı tutar.