Research Article

ERZURUM VALİSİ MEHMED EMİN (YURDAKUL) BEY'İN ERZURUM VİLAYETİNİN İHTİYAÇLARI VE GELİŞMESİNE AİT LAYİHASI

Volume: 5 Number: 2 February 22, 2010
  • Yunus Özger
EN TR

ERZURUM VALİSİ MEHMED EMİN (YURDAKUL) BEY'İN ERZURUM VİLAYETİNİN İHTİYAÇLARI VE GELİŞMESİNE AİT LAYİHASI

Öz

Mehmed Emin Bey (Yurdakul) son dönem Türk edebiyatının yetiştirdiği en önemh şahsiyederinden biridir. O'nun edebi kişiliği yarunda az bilinen bir yönü de bürokradığıdır. Hayatı boyunca pek çok memuriyetlerde bulunan Mehmed Emin Bey 911'de Erzurum Valiliği'ne atarırnıştır. Bir yıl gibi kısa bir süre burada kalmıştır. Mehmed Emin Bey bu görevi sırasında Erzurum ve bölgenin somnlannı yerinde tespit etmiş vc bunu bir rapor halinde Bayındırlık Bakanlığına sunmuşuır. Bu çalışmada Vali Mehmed Emin Bey'in laylhası incelenmiş, değerlendirmesi yapıldıktan sonra Osmanlıca metnı ve günümüz Ti.irkçesirıe çevirisi ekte sunulmuşuır.

Anahtar Kelimeler

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

Research Article

Authors

Yunus Özger This is me

Publication Date

February 22, 2010

Submission Date

February 22, 2010

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2006 Volume: 5 Number: 2

APA
Özger, Y. (2010). ERZURUM VALİSİ MEHMED EMİN (YURDAKUL) BEY’İN ERZURUM VİLAYETİNİN İHTİYAÇLARI VE GELİŞMESİNE AİT LAYİHASI. Atatürk Dergisi, 5(2), 115-150. https://izlik.org/JA22DN92TY
AMA
1.Özger Y. ERZURUM VALİSİ MEHMED EMİN (YURDAKUL) BEY’İN ERZURUM VİLAYETİNİN İHTİYAÇLARI VE GELİŞMESİNE AİT LAYİHASI. Journal of Atatürk. 2010;5(2):115-150. https://izlik.org/JA22DN92TY
Chicago
Özger, Yunus. 2010. “ERZURUM VALİSİ MEHMED EMİN (YURDAKUL) BEY’İN ERZURUM VİLAYETİNİN İHTİYAÇLARI VE GELİŞMESİNE AİT LAYİHASI”. Atatürk Dergisi 5 (2): 115-50. https://izlik.org/JA22DN92TY.
EndNote
Özger Y (February 1, 2010) ERZURUM VALİSİ MEHMED EMİN (YURDAKUL) BEY’İN ERZURUM VİLAYETİNİN İHTİYAÇLARI VE GELİŞMESİNE AİT LAYİHASI. Atatürk Dergisi 5 2 115–150.
IEEE
[1]Y. Özger, “ERZURUM VALİSİ MEHMED EMİN (YURDAKUL) BEY’İN ERZURUM VİLAYETİNİN İHTİYAÇLARI VE GELİŞMESİNE AİT LAYİHASI”, Journal of Atatürk, vol. 5, no. 2, pp. 115–150, Feb. 2010, [Online]. Available: https://izlik.org/JA22DN92TY
ISNAD
Özger, Yunus. “ERZURUM VALİSİ MEHMED EMİN (YURDAKUL) BEY’İN ERZURUM VİLAYETİNİN İHTİYAÇLARI VE GELİŞMESİNE AİT LAYİHASI”. Atatürk Dergisi 5/2 (February 1, 2010): 115-150. https://izlik.org/JA22DN92TY.
JAMA
1.Özger Y. ERZURUM VALİSİ MEHMED EMİN (YURDAKUL) BEY’İN ERZURUM VİLAYETİNİN İHTİYAÇLARI VE GELİŞMESİNE AİT LAYİHASI. Journal of Atatürk. 2010;5:115–150.
MLA
Özger, Yunus. “ERZURUM VALİSİ MEHMED EMİN (YURDAKUL) BEY’İN ERZURUM VİLAYETİNİN İHTİYAÇLARI VE GELİŞMESİNE AİT LAYİHASI”. Atatürk Dergisi, vol. 5, no. 2, Feb. 2010, pp. 115-50, https://izlik.org/JA22DN92TY.
Vancouver
1.Yunus Özger. ERZURUM VALİSİ MEHMED EMİN (YURDAKUL) BEY’İN ERZURUM VİLAYETİNİN İHTİYAÇLARI VE GELİŞMESİNE AİT LAYİHASI. Journal of Atatürk [Internet]. 2010 Feb. 1;5(2):115-50. Available from: https://izlik.org/JA22DN92TY

Content of this journal is licensed under a Creative Commons Attribution NonCommercial 4.0 International License

29929