Bu çalışmada, ilköğretime devam eden farklı sosyo-ekonomik şartlara sahip öğrencilerin, meyve tüketim durumları, çeşitli meyveleri sevme, tanıma ya da tadından hoşlanma durumlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın örneklemini Ankara ilinde bulunan ilköğretim okullarında öğrenim gören 2. ve 5. sınıfa devam eden 240 öğrenci oluşturmuştur. Araştırma verileri anket formu ile toplanmıştır. Çalışma sonucunda, öğrencilerin büyük çoğunluğunun okula giderken yanlarında meyve ve meyve suyu götürdüğü belirlenmiştir. Meyve tüketimi en çok akşam yemekten sonradır. Çocukların büyük çoğunluğunun meyveyi önerilen miktarlarda tükettikleri ve meyve tüketmeye yönelik tutumlarının olumsuz olduğu bulunmuştur
This study aimed to determine the fruit consumption status, liking, knowing or liking a variety of fruits taste of primary school student who have different socio-economic status. The study sample consisted of 240 student studying in primary schools and continue 2. and 5. grade in the province of Ankara. The research data were collected through a questionnaire. According to result of the study, it was found that the great majority of students take fruit and fruit juicewhen they go to school. They consumed fruit mostly after the dinner. It was found that while the great majority of children consumed recommended amounts of fruit, their attitudes to fruit consumption were found negative
Other ID | JA38DJ34JP |
---|---|
Journal Section | Research Articles |
Authors | |
Publication Date | March 1, 2012 |
Published in Issue | Year 2012 |
Ankara Sağlık Bilimleri Dergisinde (Journal of Ankara Health Sciences) yayımlanan çalışmaların telif hakları dergimizde olup, yayınlanan çalışmalar CC BY-NC-ND 4.0 lisansı altında açık erişim olarak yayımlanmaktadır. Yayımlanmak üzere kabul edilen çalışmaların her türlü yayın hakkı dergiyi yayımlayan kuruma aittir.
Makale gönderme süreçleri ve "Telif Hakkı Devir Formu" hakkında yardım almak için tıklayınız.