Conference Paper

Seben’de Tavukçuluğun Durumu, Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Volume: 49 Number: (Özel Sayı 1) 2. Uluslararası Tarım Kongresi December 31, 2020
TR EN

Seben’de Tavukçuluğun Durumu, Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Öz

Bu çalışmada, Bolu ilinin Seben ilçesinde tavukçuluğun şu anki mevcut durumunun araştırılması ve bu sektörün içinde bulunduğu sorunlar ve çözüm önerilerinin sunulması amaçlanmıştır. Seben ilçesinde etçi ve yumurta tavuk yetiştiriciliği yapılmakta ancak damızlık tavuk yetiştiriciliği yapılmamaktadır. Seben ilçesinde etlik piliç üretiminden ziyade yumurta üretiminin yeterli seviyede olmadığı görülmektedir. İlçenin coğrafi konumu göz önüne alındığında organik yumurta tavuk, serbest yumurta tavuk yetiştiriciliği ve organik etlik piliç yetiştiriciliği için gelecek vaat eden potansiyele sahip olduğu görülmektedir.

Anahtar Kelimeler

References

  1. Akpınar, C., Akbay, R., Türkoğlu, M., Yeldan, M., Fıratlı, Ç., 1986. Küçük evcil hayvancılığın entansifleşme imkanları ve sorunları. Güneydoğu Anadolu Projesi. Tarımsal Kalkınma Sempozyumu, Ankara, s:383-404.
  2. Anonim, 2004-a. Hayvan, su ürünleri yetiştiriciliği ve sağlığı komisyon raporu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2. Tarım Şurası Çalışma Belgesi, Ankara.
  3. Anonim, 2004-b. Bolu tarım master planı. Bolu Tarım İl Müdürlüğü (https://www.tarim.gov.tr/ sgb/belgeler/master/bolu.pdf).
  4. Anonim, 2018. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bolu.
  5. BESD-BİR, 2018. http://www.besd-bir.org/ baskandan (Erişim Tarihi: 29.05.2018).
  6. Demircan, V., Yılmaz, H., Kart, M.C.Ö., 2013. Türkiye’de kanatlı et sektörünün gelişimi sorunları ve çözüm önerileri. 2. International Poultry Meat Congress (https://www.research gate.net; Erişim Tarihi: 23.05.2018).
  7. Eleroğlu, H., Yıldırım, A., Toker, T., 2004. Sivas ilinde tavukçuluğun durumu. 4. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, Sözlü Bildiriler, 1:343-347.
  8. GKGM, 2018. https://www.tarim.gov.tr/sgb/ belgeler/sagmenuveriler/haygem.pdf (Erişim Tarihi: 22.05.2018).

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

Agricultural Engineering (Other)

Journal Section

Conference Paper

Authors

Publication Date

December 31, 2020

Submission Date

December 1, 2020

Acceptance Date

December 31, 2020

Published in Issue

Year 2020 Volume: 49 Number: (Özel Sayı 1) 2. Uluslararası Tarım Kongresi

APA
Midilli, M., & Özcan, M. A. (2020). Seben’de Tavukçuluğun Durumu, Sorunlar ve Çözüm Önerileri. Bahçe, 49((Özel Sayı 1) 2. Uluslararası Tarım Kongresi), 303-307. https://izlik.org/JA43XJ42TG

BAHÇE Journal
Eposta:  editor@bahcejournal.org
Web: bahcejournal.org
Atatürk Horticultural Central Research Institute
Yalova 77100, Türkiye
Follow us on:
X (Twitter)Linkedin | Facebook | Instagram