Conference Paper
BibTex RIS Cite

Üzümsü Meyvelerde Kullanılan En Son Ambalajlama Teknolojileri

Year 2016, Volume: 45 Issue: (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu, 101 - 110, 31.12.2016

Abstract

Meyve ve sebzeler son derece duyarlı ve en hafif bir etkiye bile tepki veren ürünlerdir. Bu bakımdan bu ürünlerin titizlikle ambalajlanması, zedelenmeden tüketici raflarına ulaştırılması gerekmektedir. Ambalajlama ile işlenmemiş taze ürünleri taze halde, işlenmiş ürünlerin ise, işlem sonrası özelliklerini koruyarak istenilen kalitede tüketiciye ulaştırılması ana hedeftir. Günümüzde tüketicilerin değişen talepleri ambalajlama uygulamalarında yeni arayışlara ve gelişmelere yol açmıştır. Üzümsü meyvelerde son derece hassas ürünler olduğundan ambalajlanmaları önemlidir.

References

  • Ağaoğlu, Y. S., 1986. Üzümsü Meyveler. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, No: 984, 377 s.
  • Akbay, C., S. Candemir ve E. Orhan, 2005. Türkiye’de Yaş Meyve ve Sebze Ürünleri Üretim ve Pazarlanması. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen ve Mühendislik Dergisi 8(2):96–107.
  • Alpözen, E., 2010. Nanoteknoloji. İzmir İl Kontrol Laboratuvarı, Analiz 35(2):6.
  • Altan, D. D., 2014. Kuşburnu Meyvesinin Geleneksel Yöntemle Meyve Suyuna İşlenmesi Aşamalarında Antioksidan Kapasite Değişiminin İncelenmesi (Yüksek Lisans Tezi). Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Tekirdağ. 71s.
  • Anonim, 2016. Gıda Ambalajlama Teknolojisinde Son Gelişmeler. (www.gida dernegi.org/tr/genel/dg.ashx?dil=1&belgeanah=5740...pdf), (Erişim Tarihi: Eylül 2016).
  • Anonymous, 2003a. ETC Group, Nanotech Un–gooed! Is theGrey/GreenGooBrouhahat heIndustry‟s Second Blunder, Communiqué, 80. (Erişim Tarihi: Eylül 2016).
  • Anonim, 2014. (http://www.dunyagida.com. tr/haber.php?nid=2368) (Erişim Tarihi: Eylül 2016)
  • Balcıoğlu, T., 1994. Ambalajlı Ürünlerde İmaj Yaratılması ve İpana Örneği (Yüksek Lisans Tezi). İ.Ü.S.B.E, İstanbul. 72s.
  • Baltacıoğlu, C., 2006. Üvez Meyvesinin Fenolik Madde Dağılımının Olgunlaşma Sürecinde Değişimi (Yüksek Lisans Tezi). Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 43s.
  • Barrios, S., P. Lema and C. Lareo, 2014. Modeling Respiration Rate of Strawberry (Cv. San Andreas) For Modified Atmosphere Packaging Design. International Journal of Food Properties 17:2039–2051.
  • Bhat, R. and R. Stamminger, 2016. Impact of Combination Treatments of Modified Atmosphere Packaging and Refrigeration on the Status of Antioxidants in Highly Perishable Strawberries. Journal of Food Process Engineering 39(2016):121–131.
  • Çevik, İ. ve M. Erhan, 2003. Bazı Üzümsü Meyve Çeşitlerinin Teknolojik Özellikleri Üzerine Araştırmalar. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi, 3.
  • Çinibulak, P., 2010. Gıda Ambalajlarında Migrasyon (Yüksek Lisans Tezi). Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Tekirdağ. 83s.
  • Dainellia, D., N. Gontard, D. Spyropoulos, E. Z. Beukend and P. Tobback, 2008. Active and Intelligent Food Packaging: Legal Aspects and Safety Concerns. Trends Food Sci. Technol. 19: S 103–112.
  • Duan, J., R. Wu, B. C. Strik and Y. Zhao, 2011. Effect of Edible Coatings on the Quality of Fresh Blueberries (Duke and Elliott) Under Commercial Storage Conditions. Postharvest Biology and Technology 59(2011):71–79.
  • Duran, M., 2013. Doğal Antimikrobiyal Katkılı Kitosan Kaplama ile Çileğin Raf Ömrünün Arttırılması (Yüksek Lisans Tezi) Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Çanakkale, 82s.
  • Giuggioli, N. R., V. Girgenti, C. Baudino and C. Peano, 2015. Influence of Modified Atmosphere Packaging Storage On Postharvest Quality and Aroma Compounds of Strawberry Fruits in a Short Distribution Chain. Journal of Food Processing and Preservation 39(2015):3154–3164.
  • Floros, J. D., L. L. Dock and J. H. Han, 1997. Active Packaging Technologies and Applications. Food, Cosmetic and Drug Packaging 20(1):10–17.
  • Giovanelli, G., S. Limbo and S. Buratti, 2014. Effects of New Packaging Solutions on Physico–Chemical Nutritional and Aromatic Characteristics of Red Raspberries (Rubusidaeus L.) in Postharvest Storage. Postharvest Biology and Technology 98(2014):72–81.
  • Güleryüz, M., L. Pırlak ve R. Aslantaş, 1998. Çoruh Vadisinde Yetişen Bazı Yabani Meyve Türlerinin Bileşim Ögelerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. Gıda 23(4):305–309.
  • Güzel, E. K., 2011. Maviyemişten (Vaccinum sp.) Üretilen Reçel ile Marmelatın Fitokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi (Yüksek Lisans Tezi). Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Tokat, 68s.
  • Han, Y. H., C. H. L. Ho and E. T. Rodrigues, 2005. Intelligent Packaging, In: Innovations in Food Packaging. Elsevier Academic Press, London, 138–153.
  • Işık, H., Ş. Dağhan ve S. Gökmen, 2013. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Yenilebilir Kaplamalar Üzerine Bir Araştırma. Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, 8, 1, 26–35.
  • Kang, M., J. Gu and C. Guo, 2016.Garlic Oil–Sodium Carboxymethyl Cellulose Composite Coating Material Improving Strawberry Preservation Effect. Transactions of the Chinese Society of Agricultural Engineering (Transactions of the CSAE) 2016, 32(14):300–305.
  • Keleş, F., 2002. Gıda Ambalajlama İlkeleri. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Yayınları No:189, Erzurum
  • Koca, İ., B. Karadeniz, H. Çelik ve L. Demirsoy, 2008. Karadeniz Bölgesinde Yetişen Bazı Üzümsü Meyvelerin Özellikleri. Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum.
  • Li, J., W. Song, M. M. Barth, H. Zhuang, W. Zhang, L. Zhang, L. Wang, W. Lu, Z. Wang, X. Han and Q. Li, 2015. Effect of Modified Atmosphere Packaging (Map) on the Quality of Sea Buckthorn Berry Fruits During Postharvest Storage. Journal of Food Quality, 38, 13–20.
  • MEGEP, 2007. Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Pazarlama ve Perakende Ambalajlama
  • Mohammadi, H., Q. Hanefi, 2014. Effect of Different Atmospheres on Quality Changes of Kurdistan Strawberry. J. Food Chem. Nutr. 02 (02) 2014. 61–69.
  • Mozhdehi, F., V. Abdossi and S. Kalatejari, 2012. Effect of Packing System, Calcium Chloride and Chlorine on the Storage Life of Strawberry Fruits (Fragaria ananassa cv. Kordistan). Journal of Basic & Applied Sciences, 2012, 8, 393–398.
  • Noh, J. K. M., 2005. Effect of Chitosan and Water Soluble Chitosan Coatings on Quality of Small Fruits.(Masters Theses). University of Tennessee–Knoxville.72p.
  • Otles, S and B. Yalçın, 2008. Intelligent Food Packaging. Log Forum, 4: 3, İzmir.
  • Özarda, Ö., 2009. Üzümsü Meyvelerden Elde Edilen Ekstraktların Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi ve Meyveli İçeceklerdeki Raf Ömrüne Etkisi (Yüksek Lisans Tezi). Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Gebze. 78 s.
  • Özdemir, A. E., E. Çandır, Ö. Dündar ve R. Dilbaz, 2009. Üreticiden Tüketiciye Ulaşıncaya Kadar Geçen Süreçte Elmalardaki Kayıplar ve Önleme Yolları. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 2(1):165–168.
  • Robertson, G. L., 2012. Food Packaking: Principles and Practice, CRC Press, USA. 733 p.
  • Sanz, C., A. G Perez, R. Olias and J. M. Olias, 1999. Quality of Strawberries Packed with Perforated Polypropylene. Journal Of Food Science Vol. 64, No. 4.
  • Schilthuizen, S. F., 1999. Communication with your Packaging: Possibilities for Intelligent Functions and Identification Methods in Packaging, Pack. Technol. Sci. 12:225–228.
  • Sivertsvik, M., W. K. Jeksrud and J. T. Rosnes, 2002. A Review of Modified Atmosphere Packaging of Fish and Fishery Products–Significance of Microbial Growth, Activities and Safety. International Journal of Food Science & Technology 37, 107–127.
  • Scot, N. and H. Chen, 2012. Nanoscale Science and Engineering for Agriculture and Food Systems. Industrial Biotechnology 8(6):340–343.
  • Sogvar, O. B., M. K. Saba and A. Emamifor, 2016. Aloevera and Ascorbic Acid Coatings Maintain Postharvest Quality and Reduce Microbial Load of Strawberry Fruit. Postharvest Biology and Technology 114(2016) 29–35.
  • Sorkun, E., 2012. Farklı Renkteki Alıç Meyvelerinin Pomolojik ve Fitokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi (Yüksek Lisans Tezi). Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Tokat. 47s.
  • Şen, F. ve M. Kesgin, 2014. Effect of Different Covering Materials Used During the Pre–Harvest Stage on The Quality and Storage Life Of ‘Sultana Seedless’ Grapes. Food Sci. Technol, Campinas 34(4):787–792.
  • Şen, M. E., 2007. Ambalaja Yönelik Tüketici Tutumları ve Bir Uygulama (Yüksek Lisans Tezi). Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbul. 175s.
  • Şimşek, F., 2009. Taze Doğranmış Sebzelerin Ambalajlanmasının Optimizasyonu (Yüksek Lisans Tezi). Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü. İzmir. 97s.
  • Tosun, İ. ve S. Yüksel, 2003. Üzümsü Meyvelerin Antioksidan Kapasitesi. Gıda 28(3):305–311.
  • Trinetto, V., R. H Linton and M. T. Morgan, 2013. The Application of High–Concentration Short–Time Chlorine Dioxide Treatment For Selected Specialty Crops Including Roma Tomatoes (Lycopersicon esculentum), Cantaloupes (Cucumis melo ssp. melo var. cantaloupensis) and Strawberries (Fragariax ananassa). Food Microbiology 34(2013):296–302.
  • Uzuntaş, İ. H., 2000. Modern Pazarlamada Ambalajın Yeri ve Önemi: Giz Bisküvileri Gıda Sanayii ve Ticaret A.Ş. Örneği ve Bir Anket Uygulaması. Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü, Trabzon. 157s.
  • Üçüncü, M., 2011. Gıda Ambalajlama Teknolojisi, Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir.
  • Ünlütürk, A., F. Turantaş, 1999. Gıdalarda Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen Faktörler. Gıda Mikrobiyolojisi. Mengi Tan Basımevi, İzmir. 2. Baskı. s.53–82.
  • Wang, K., P. Jin, H. Shang, H. Li, F. Xu, Q. Hu and Y. Zheng, 2010. A Combination of Hot Air Treatment and Nano–Packing Reduces Fruit Decay and Maintains Quality in Postharvest Chinese Bayberries. J. Sci Food Agric 2010; 90:2427–2432.
  • Wang, S. Y. and H. S. Lin, 2000. Antioxidant Activity in Fruits and Leaves of Blackberry, Raspberry, and Strawberry Varies with Cultivar and Developmental Stage. J. Agric. Food Chem. 48:140–146.
  • Yam, K.L., P. Takhistov and J. Miltz, 2005. Intelligent Packaging: Conceptsand Applications. J of Food Science, 70, 1, 1–10.
  • Yang, F.M., H.M. Lı, Z.H. Xın, L.Y. Zhao, Y.H. Zheng and Q.H. Hu, 2010. Effect of Nano–Packing on Preservation Quality of Fresh Strawberry (Fragariaan anassa Duch. Cv fengxiang) During Storage at 4℃. J of Food Science Vol. 75, Nr. 3.
  • Zebrowska, J., J. Gawronski, E. Kaczmarska, M. Dyduch–Sieminska, I. Jackowska and M. Pabich, 2016. Nutraceutical Value of The New Strawberry Cultivars, Acta Sci. Pol. Hortorum Cultus 15(3):71–82.

The Latest Packaging Techniques Used For Berries

Year 2016, Volume: 45 Issue: (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu, 101 - 110, 31.12.2016

Abstract

Fruits and vegetables are extremely sensitive product and may bruise even at a slight impact. In this regard packaging of this produce must be meticulous and in order deliver it to the consumer without injury. The main purpose is the delivery to customers of raw fresh products at fresh state and processed products at desired quality by packaging, at the same time while keeping the properties of post–processing. The changing demands of consumers has led to new approaches and developments in packaging. Berries are extremely sensitive products for this reason their packaging is important.

References

  • Ağaoğlu, Y. S., 1986. Üzümsü Meyveler. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, No: 984, 377 s.
  • Akbay, C., S. Candemir ve E. Orhan, 2005. Türkiye’de Yaş Meyve ve Sebze Ürünleri Üretim ve Pazarlanması. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen ve Mühendislik Dergisi 8(2):96–107.
  • Alpözen, E., 2010. Nanoteknoloji. İzmir İl Kontrol Laboratuvarı, Analiz 35(2):6.
  • Altan, D. D., 2014. Kuşburnu Meyvesinin Geleneksel Yöntemle Meyve Suyuna İşlenmesi Aşamalarında Antioksidan Kapasite Değişiminin İncelenmesi (Yüksek Lisans Tezi). Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Tekirdağ. 71s.
  • Anonim, 2016. Gıda Ambalajlama Teknolojisinde Son Gelişmeler. (www.gida dernegi.org/tr/genel/dg.ashx?dil=1&belgeanah=5740...pdf), (Erişim Tarihi: Eylül 2016).
  • Anonymous, 2003a. ETC Group, Nanotech Un–gooed! Is theGrey/GreenGooBrouhahat heIndustry‟s Second Blunder, Communiqué, 80. (Erişim Tarihi: Eylül 2016).
  • Anonim, 2014. (http://www.dunyagida.com. tr/haber.php?nid=2368) (Erişim Tarihi: Eylül 2016)
  • Balcıoğlu, T., 1994. Ambalajlı Ürünlerde İmaj Yaratılması ve İpana Örneği (Yüksek Lisans Tezi). İ.Ü.S.B.E, İstanbul. 72s.
  • Baltacıoğlu, C., 2006. Üvez Meyvesinin Fenolik Madde Dağılımının Olgunlaşma Sürecinde Değişimi (Yüksek Lisans Tezi). Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 43s.
  • Barrios, S., P. Lema and C. Lareo, 2014. Modeling Respiration Rate of Strawberry (Cv. San Andreas) For Modified Atmosphere Packaging Design. International Journal of Food Properties 17:2039–2051.
  • Bhat, R. and R. Stamminger, 2016. Impact of Combination Treatments of Modified Atmosphere Packaging and Refrigeration on the Status of Antioxidants in Highly Perishable Strawberries. Journal of Food Process Engineering 39(2016):121–131.
  • Çevik, İ. ve M. Erhan, 2003. Bazı Üzümsü Meyve Çeşitlerinin Teknolojik Özellikleri Üzerine Araştırmalar. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi, 3.
  • Çinibulak, P., 2010. Gıda Ambalajlarında Migrasyon (Yüksek Lisans Tezi). Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Tekirdağ. 83s.
  • Dainellia, D., N. Gontard, D. Spyropoulos, E. Z. Beukend and P. Tobback, 2008. Active and Intelligent Food Packaging: Legal Aspects and Safety Concerns. Trends Food Sci. Technol. 19: S 103–112.
  • Duan, J., R. Wu, B. C. Strik and Y. Zhao, 2011. Effect of Edible Coatings on the Quality of Fresh Blueberries (Duke and Elliott) Under Commercial Storage Conditions. Postharvest Biology and Technology 59(2011):71–79.
  • Duran, M., 2013. Doğal Antimikrobiyal Katkılı Kitosan Kaplama ile Çileğin Raf Ömrünün Arttırılması (Yüksek Lisans Tezi) Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Çanakkale, 82s.
  • Giuggioli, N. R., V. Girgenti, C. Baudino and C. Peano, 2015. Influence of Modified Atmosphere Packaging Storage On Postharvest Quality and Aroma Compounds of Strawberry Fruits in a Short Distribution Chain. Journal of Food Processing and Preservation 39(2015):3154–3164.
  • Floros, J. D., L. L. Dock and J. H. Han, 1997. Active Packaging Technologies and Applications. Food, Cosmetic and Drug Packaging 20(1):10–17.
  • Giovanelli, G., S. Limbo and S. Buratti, 2014. Effects of New Packaging Solutions on Physico–Chemical Nutritional and Aromatic Characteristics of Red Raspberries (Rubusidaeus L.) in Postharvest Storage. Postharvest Biology and Technology 98(2014):72–81.
  • Güleryüz, M., L. Pırlak ve R. Aslantaş, 1998. Çoruh Vadisinde Yetişen Bazı Yabani Meyve Türlerinin Bileşim Ögelerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. Gıda 23(4):305–309.
  • Güzel, E. K., 2011. Maviyemişten (Vaccinum sp.) Üretilen Reçel ile Marmelatın Fitokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi (Yüksek Lisans Tezi). Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Tokat, 68s.
  • Han, Y. H., C. H. L. Ho and E. T. Rodrigues, 2005. Intelligent Packaging, In: Innovations in Food Packaging. Elsevier Academic Press, London, 138–153.
  • Işık, H., Ş. Dağhan ve S. Gökmen, 2013. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Yenilebilir Kaplamalar Üzerine Bir Araştırma. Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, 8, 1, 26–35.
  • Kang, M., J. Gu and C. Guo, 2016.Garlic Oil–Sodium Carboxymethyl Cellulose Composite Coating Material Improving Strawberry Preservation Effect. Transactions of the Chinese Society of Agricultural Engineering (Transactions of the CSAE) 2016, 32(14):300–305.
  • Keleş, F., 2002. Gıda Ambalajlama İlkeleri. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Yayınları No:189, Erzurum
  • Koca, İ., B. Karadeniz, H. Çelik ve L. Demirsoy, 2008. Karadeniz Bölgesinde Yetişen Bazı Üzümsü Meyvelerin Özellikleri. Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum.
  • Li, J., W. Song, M. M. Barth, H. Zhuang, W. Zhang, L. Zhang, L. Wang, W. Lu, Z. Wang, X. Han and Q. Li, 2015. Effect of Modified Atmosphere Packaging (Map) on the Quality of Sea Buckthorn Berry Fruits During Postharvest Storage. Journal of Food Quality, 38, 13–20.
  • MEGEP, 2007. Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Pazarlama ve Perakende Ambalajlama
  • Mohammadi, H., Q. Hanefi, 2014. Effect of Different Atmospheres on Quality Changes of Kurdistan Strawberry. J. Food Chem. Nutr. 02 (02) 2014. 61–69.
  • Mozhdehi, F., V. Abdossi and S. Kalatejari, 2012. Effect of Packing System, Calcium Chloride and Chlorine on the Storage Life of Strawberry Fruits (Fragaria ananassa cv. Kordistan). Journal of Basic & Applied Sciences, 2012, 8, 393–398.
  • Noh, J. K. M., 2005. Effect of Chitosan and Water Soluble Chitosan Coatings on Quality of Small Fruits.(Masters Theses). University of Tennessee–Knoxville.72p.
  • Otles, S and B. Yalçın, 2008. Intelligent Food Packaging. Log Forum, 4: 3, İzmir.
  • Özarda, Ö., 2009. Üzümsü Meyvelerden Elde Edilen Ekstraktların Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi ve Meyveli İçeceklerdeki Raf Ömrüne Etkisi (Yüksek Lisans Tezi). Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Gebze. 78 s.
  • Özdemir, A. E., E. Çandır, Ö. Dündar ve R. Dilbaz, 2009. Üreticiden Tüketiciye Ulaşıncaya Kadar Geçen Süreçte Elmalardaki Kayıplar ve Önleme Yolları. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 2(1):165–168.
  • Robertson, G. L., 2012. Food Packaking: Principles and Practice, CRC Press, USA. 733 p.
  • Sanz, C., A. G Perez, R. Olias and J. M. Olias, 1999. Quality of Strawberries Packed with Perforated Polypropylene. Journal Of Food Science Vol. 64, No. 4.
  • Schilthuizen, S. F., 1999. Communication with your Packaging: Possibilities for Intelligent Functions and Identification Methods in Packaging, Pack. Technol. Sci. 12:225–228.
  • Sivertsvik, M., W. K. Jeksrud and J. T. Rosnes, 2002. A Review of Modified Atmosphere Packaging of Fish and Fishery Products–Significance of Microbial Growth, Activities and Safety. International Journal of Food Science & Technology 37, 107–127.
  • Scot, N. and H. Chen, 2012. Nanoscale Science and Engineering for Agriculture and Food Systems. Industrial Biotechnology 8(6):340–343.
  • Sogvar, O. B., M. K. Saba and A. Emamifor, 2016. Aloevera and Ascorbic Acid Coatings Maintain Postharvest Quality and Reduce Microbial Load of Strawberry Fruit. Postharvest Biology and Technology 114(2016) 29–35.
  • Sorkun, E., 2012. Farklı Renkteki Alıç Meyvelerinin Pomolojik ve Fitokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi (Yüksek Lisans Tezi). Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Tokat. 47s.
  • Şen, F. ve M. Kesgin, 2014. Effect of Different Covering Materials Used During the Pre–Harvest Stage on The Quality and Storage Life Of ‘Sultana Seedless’ Grapes. Food Sci. Technol, Campinas 34(4):787–792.
  • Şen, M. E., 2007. Ambalaja Yönelik Tüketici Tutumları ve Bir Uygulama (Yüksek Lisans Tezi). Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbul. 175s.
  • Şimşek, F., 2009. Taze Doğranmış Sebzelerin Ambalajlanmasının Optimizasyonu (Yüksek Lisans Tezi). Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü. İzmir. 97s.
  • Tosun, İ. ve S. Yüksel, 2003. Üzümsü Meyvelerin Antioksidan Kapasitesi. Gıda 28(3):305–311.
  • Trinetto, V., R. H Linton and M. T. Morgan, 2013. The Application of High–Concentration Short–Time Chlorine Dioxide Treatment For Selected Specialty Crops Including Roma Tomatoes (Lycopersicon esculentum), Cantaloupes (Cucumis melo ssp. melo var. cantaloupensis) and Strawberries (Fragariax ananassa). Food Microbiology 34(2013):296–302.
  • Uzuntaş, İ. H., 2000. Modern Pazarlamada Ambalajın Yeri ve Önemi: Giz Bisküvileri Gıda Sanayii ve Ticaret A.Ş. Örneği ve Bir Anket Uygulaması. Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü, Trabzon. 157s.
  • Üçüncü, M., 2011. Gıda Ambalajlama Teknolojisi, Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir.
  • Ünlütürk, A., F. Turantaş, 1999. Gıdalarda Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen Faktörler. Gıda Mikrobiyolojisi. Mengi Tan Basımevi, İzmir. 2. Baskı. s.53–82.
  • Wang, K., P. Jin, H. Shang, H. Li, F. Xu, Q. Hu and Y. Zheng, 2010. A Combination of Hot Air Treatment and Nano–Packing Reduces Fruit Decay and Maintains Quality in Postharvest Chinese Bayberries. J. Sci Food Agric 2010; 90:2427–2432.
  • Wang, S. Y. and H. S. Lin, 2000. Antioxidant Activity in Fruits and Leaves of Blackberry, Raspberry, and Strawberry Varies with Cultivar and Developmental Stage. J. Agric. Food Chem. 48:140–146.
  • Yam, K.L., P. Takhistov and J. Miltz, 2005. Intelligent Packaging: Conceptsand Applications. J of Food Science, 70, 1, 1–10.
  • Yang, F.M., H.M. Lı, Z.H. Xın, L.Y. Zhao, Y.H. Zheng and Q.H. Hu, 2010. Effect of Nano–Packing on Preservation Quality of Fresh Strawberry (Fragariaan anassa Duch. Cv fengxiang) During Storage at 4℃. J of Food Science Vol. 75, Nr. 3.
  • Zebrowska, J., J. Gawronski, E. Kaczmarska, M. Dyduch–Sieminska, I. Jackowska and M. Pabich, 2016. Nutraceutical Value of The New Strawberry Cultivars, Acta Sci. Pol. Hortorum Cultus 15(3):71–82.
There are 54 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Agricultural Engineering (Other)
Journal Section Makaleler
Authors

Zühal Okcu This is me

Özgün Kalkışım This is me

Yasemin Yavuz This is me

Sevgi Kerse This is me

Publication Date December 31, 2016
Submission Date December 1, 2016
Acceptance Date December 31, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 45 Issue: (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu

Cite

APA Okcu, Z., Kalkışım, Ö., Yavuz, Y., Kerse, S. (2016). Üzümsü Meyvelerde Kullanılan En Son Ambalajlama Teknolojileri. Bahçe, 45((Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu), 101-110.
AMA Okcu Z, Kalkışım Ö, Yavuz Y, Kerse S. Üzümsü Meyvelerde Kullanılan En Son Ambalajlama Teknolojileri. Bahçe. December 2016;45((Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu):101-110.
Chicago Okcu, Zühal, Özgün Kalkışım, Yasemin Yavuz, and Sevgi Kerse. “Üzümsü Meyvelerde Kullanılan En Son Ambalajlama Teknolojileri”. Bahçe 45, no. (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu (December 2016): 101-10.
EndNote Okcu Z, Kalkışım Ö, Yavuz Y, Kerse S (December 1, 2016) Üzümsü Meyvelerde Kullanılan En Son Ambalajlama Teknolojileri. Bahçe 45 (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu 101–110.
IEEE Z. Okcu, Ö. Kalkışım, Y. Yavuz, and S. Kerse, “Üzümsü Meyvelerde Kullanılan En Son Ambalajlama Teknolojileri”, Bahçe, vol. 45, no. (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu, pp. 101–110, 2016.
ISNAD Okcu, Zühal et al. “Üzümsü Meyvelerde Kullanılan En Son Ambalajlama Teknolojileri”. Bahçe 45/(Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu (December2016), 101-110.
JAMA Okcu Z, Kalkışım Ö, Yavuz Y, Kerse S. Üzümsü Meyvelerde Kullanılan En Son Ambalajlama Teknolojileri. Bahçe. 2016;45:101–110.
MLA Okcu, Zühal et al. “Üzümsü Meyvelerde Kullanılan En Son Ambalajlama Teknolojileri”. Bahçe, vol. 45, no. (Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu, 2016, pp. 101-10.
Vancouver Okcu Z, Kalkışım Ö, Yavuz Y, Kerse S. Üzümsü Meyvelerde Kullanılan En Son Ambalajlama Teknolojileri. Bahçe. 2016;45((Özel Sayı 2) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu):101-10.

BAHCE Journal
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Horticultural Central Research Institute, Yalova 77100 TÜRKİYE
X (Twitter)LinkedinFacebookInstagram