Review
BibTex RIS Cite

Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları

Year 2023, Volume: 52 Issue: Özel Sayı 1, 258 - 268, 27.02.2023

Abstract

Günümüzün en önemli turizm konularından biri olan sürdürülebilir bağ ve şarap turizmi, bu alanda çeşitli sürdürülebilirlik ilkelerinin benimsenmesi ve uygulanması ile gerçekleştirilmektedir. Sürdürülebilirlik uygulamaları ile bağ ve şarap turizmi, bölgedeki çevre bilincinin, toplum değerlerinin ve iş performansının geliştirilmesi için önemli bölgesel kalkınma aracı olarak görülmektedir. Aksi takdirde, özellikle bölgenin taşıma kapasitesi göz önüne alındığında, bağ ve şarap turizmi hareketliliği sonucunda bölgede meydana gelen olumsuz çevresel etkiler yerel halkın negatif tepki vermesine neden olmaktadır. Bu çalışmada, bir bölgede sürdürülebilir bağ ve şarap turizmini sağlayabilmek için gerekli olan sürdürülebilir bağcılık ve şarapçılık uygulamalarının araştırılması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda çalışmada, sürdürülebilir bağcılık ve şarapçılık uygulamaları literatür kapsamında incelenmiştir. Sonuç olarak, sürdürülebilirlik performansını, turizmin gelişimini ve yerel nüfus üzerindeki etkisini değerlendirmek için rejeneratif tarım ve doğal-temelli çözümlerin benimsenmesinden, sürdürülebilir şarap veya sertifikasyon programlarına katılmaya kadar bu sektörlerin -turizm, bağcılık ve şarapçılığın- entegre olması kaçınılmazdır.

Year 2023, Volume: 52 Issue: Özel Sayı 1, 258 - 268, 27.02.2023

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Agricultural, Veterinary and Food Sciences
Journal Section Derlemeler
Authors

Seda Süer This is me

Nurhan Keskin This is me

Publication Date February 27, 2023
Submission Date October 1, 2022
Published in Issue Year 2023 Volume: 52 Issue: Özel Sayı 1

Cite

APA Süer, S., & Keskin, N. (2023). Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları. Bahçe, 52(Özel Sayı 1), 258-268.
AMA Süer S, Keskin N. Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları. Bahçe. February 2023;52(Özel Sayı 1):258-268.
Chicago Süer, Seda, and Nurhan Keskin. “Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları”. Bahçe 52, no. Özel Sayı 1 (February 2023): 258-68.
EndNote Süer S, Keskin N (February 1, 2023) Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları. Bahçe 52 Özel Sayı 1 258–268.
IEEE S. Süer and N. Keskin, “Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları”, Bahçe, vol. 52, no. Özel Sayı 1, pp. 258–268, 2023.
ISNAD Süer, Seda - Keskin, Nurhan. “Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları”. Bahçe 52/Özel Sayı 1 (February 2023), 258-268.
JAMA Süer S, Keskin N. Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları. Bahçe. 2023;52:258–268.
MLA Süer, Seda and Nurhan Keskin. “Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları”. Bahçe, vol. 52, no. Özel Sayı 1, 2023, pp. 258-6.
Vancouver Süer S, Keskin N. Sürdürülebilir Bağ Ve Şarap Turizmi Uygulamaları. Bahçe. 2023;52(Özel Sayı 1):258-6.

BAHCE Journal
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Horticultural Central Research Institute, Yalova 77100 TÜRKİYE
X (Twitter)LinkedinFacebookInstagram