Bu çalışmada Adana koşullarında yetiştiriciliği yapılan "Ottawiani", "Baffico" ve "Champagne de Grasse" çeşitlerinde NAAm’in 25, 50 ve 100 ppm, Ethrel’in 50, 100 ve 200 ppm dozları ile %50, %70 ve %90 düzeylerinde elle çiçek seyreltme uygulanmış ve bu uygulamaların yüzde meyve tutumu ile meyve kalitesi üzerine etkileri araştırılmıştır. NAAm, meyve tutumu yönünden çok şiddetli seyreltme etkisi yapmış, Ethrel ve Elle Seyreltme uygulamalarında daha hafif bir seyreltme etkisi gözlenmiştir. Uygulamaların meyve kalite kriterleri üzerine etkileri, kullanılan doz ve çeşitlere göre değişik düzeylerde olmuştur.
Yenidünya Eriobotrya japonica Lindl. Çiçek Seyreltme "Ottaviani" "Baffico" "Champagne de Grasse" NAAm Ethrel
In this study, hand-thinning of flowers at 50%, 70%, and 90% was applied to cultivars "Ottawiani," "Baffico," and "Champagne de Grasse" grown in Adana conditions. NAAm doses of 25, 50, and 100 ppm, and Ethrel doses of 50, 100, and 200 ppm were applied, and the effects of these treatments on percentage fruit set and fruit quality were investigated. NAAm had a very severe thinning effect on fruit set, while Ethrel and hand-thinning treatments exhibited a milder thinning effect. The effects of the treatments on fruit quality criteria varied depending on the dose and variety used.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Agricultural Engineering (Other) |
Journal Section | Makaleler |
Authors | |
Publication Date | December 31, 1990 |
Submission Date | January 1, 1990 |
Acceptance Date | January 31, 1990 |
Published in Issue | Year 1990 Volume: 19 Issue: 1-2 |
BAHCE Journal
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Horticultural Central Research Institute, Yalova 77100 TÜRKİYE
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram