Research Article
BibTex RIS Cite

Elma Depolamasında Kalite Yönünden Zararlanmalar

Year 1970, Volume: 3 Issue: 3, 50 - 55, 31.12.1970

Abstract

Bu çalışma kalite faktörlerine göre taze ve depolanmış elma çeşitleri arasındaki farklılıkları göstermektedir. Kuru madde, şeker, vitamin C ve malik asit elma numunelerinde kalite değer ölçüsü olarak alınmışlardır. Elma çeşitleri en iyi şartlarda depolama sürelerini tespit ve kalite yönünden zararlanmaları asgariye indirmek amacı ile 2-3℃’de 6-7.5 ay depolanmışlardır. Çalışmalar malik asit miktarlarında büyük kayıplarla, kuru madde ve şeker miktarında değişmeler ve cüzi miktar vitamin C’nin oksidasyonla parçalanmış olduğu sonuçlarım vermiştir.

References

  • Arsan BİLİŞLİ, Ahmet AYANOĞLU, Nilüfer BAYKENT, Elma Depolamasında Kalite Yönünden Zararlanmalar

Changes in Quality of Stored Apples

Year 1970, Volume: 3 Issue: 3, 50 - 55, 31.12.1970

Abstract

Studies were made of the differences in quality of stored and fresh apples. To assess quality refractive indices and sugar, ascorbic acid and malic acid contents were used. Apple varieties were stored at 2℃ to 3℃ for 6 to 71/2 months to determine the length of storage during which quality could be maintained. The results indicated great losses in malic acid contents and some changes in contents of dry matter and sugar. Ascorbic acid contents also decreased slightly through oxidation.

References

  • Arsan BİLİŞLİ, Ahmet AYANOĞLU, Nilüfer BAYKENT, Elma Depolamasında Kalite Yönünden Zararlanmalar
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Agricultural Engineering (Other)
Journal Section Makaleler
Authors

Arsan Bilişli This is me

Ahmet Ayanoğlu This is me

Nilüfer Baykent This is me

Publication Date December 31, 1970
Submission Date January 1, 1970
Acceptance Date January 31, 1970
Published in Issue Year 1970 Volume: 3 Issue: 3

Cite

APA Bilişli, A., Ayanoğlu, A., & Baykent, N. (1970). Elma Depolamasında Kalite Yönünden Zararlanmalar. Bahçe, 3(3), 50-55.
AMA Bilişli A, Ayanoğlu A, Baykent N. Elma Depolamasında Kalite Yönünden Zararlanmalar. Bahçe. December 1970;3(3):50-55.
Chicago Bilişli, Arsan, Ahmet Ayanoğlu, and Nilüfer Baykent. “Elma Depolamasında Kalite Yönünden Zararlanmalar”. Bahçe 3, no. 3 (December 1970): 50-55.
EndNote Bilişli A, Ayanoğlu A, Baykent N (December 1, 1970) Elma Depolamasında Kalite Yönünden Zararlanmalar. Bahçe 3 3 50–55.
IEEE A. Bilişli, A. Ayanoğlu, and N. Baykent, “Elma Depolamasında Kalite Yönünden Zararlanmalar”, Bahçe, vol. 3, no. 3, pp. 50–55, 1970.
ISNAD Bilişli, Arsan et al. “Elma Depolamasında Kalite Yönünden Zararlanmalar”. Bahçe 3/3 (December1970), 50-55.
JAMA Bilişli A, Ayanoğlu A, Baykent N. Elma Depolamasında Kalite Yönünden Zararlanmalar. Bahçe. 1970;3:50–55.
MLA Bilişli, Arsan et al. “Elma Depolamasında Kalite Yönünden Zararlanmalar”. Bahçe, vol. 3, no. 3, 1970, pp. 50-55.
Vancouver Bilişli A, Ayanoğlu A, Baykent N. Elma Depolamasında Kalite Yönünden Zararlanmalar. Bahçe. 1970;3(3):50-5.

BAHCE Journal
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Horticultural Central Research Institute, Yalova 77100 TÜRKİYE
X (Twitter)LinkedinFacebookInstagram