Conference Paper
BibTex RIS Cite

Artvin İli Dut Yetiştiriciliği ve Önemi

Year 2017, Volume: 46 Issue: (Özel Sayı 1) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu, 211 - 214, 31.12.2017

Abstract

Farklı iklim ve toprak şartlarına adaptasyon kabiliyeti yüksek olan dut, hem ılıman hem de subtropik iklim şartlarında yetişebilen bir meyve türüdür. Ülkemizde dut kültürü çok eskilerden beri yapılmasına rağmen, bu meyve türü üzerinde yeterli bilimsel çalışma yapılamamıştır. Son yıllarda özellikle dutun içerdiği zengin besin maddeleri nedeniyle reçel ve pekmez olarak tüketimi yaygınlaşmıştır. Artvin ili mikroklima alanlara sahip olması nedeniyle dut için oldukça uzun bir vejetasyon süresine sahiptir. Bu özellik haziran ayından ağustos ayına kadar endüstriye hammadde temini için olanak sağlayabilmektedir. Bu araştırmada Artvin ilindeki dut yetiştiriciliği potansiyeli, mevcut yerel tipler ve karşılaşılan sorunlar incelenmiştir.

References

  • Anonim, 2012. İl Çevre Durum Raporu. Artvin Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. s:2–20.
  • Anonim, 2015. Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü. (http://www.tuik.gov.tr/preistatistik çizelge. do?istab idi 139).
  • Güneş, M., 2013. Dut. Üzümsü Meyveler (Y. Sabit Ağaoğlu ve Resul Gerçekcioğlu). Tomucukbağ Ltd. Şti. Eğitim Yayınları, Ankara, No:1 s:565–583.
  • Ilgın, M. ve S. Çağlar, 2006. Kahramanmaraş’ta Dut Yetiştiriciliği ve Önemi. 2. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, 14–16 Eylül, 2006, Tokat, 190–192.

Mulberry Culture in the Artvin Province

Year 2017, Volume: 46 Issue: (Özel Sayı 1) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu, 211 - 214, 31.12.2017

Abstract

Mulberry (Morus spp.) is grown in the several regions of the world due to its wide range of soil and climatical adaptability. Although the berry culture since time immemorial in our country, there is a few research on this fruit. Recently, considering the rich nutrient contents of the fruit, the consumption of mulberry as jam and molasses has been increasing through the country. Artvin has microclimate areas there for has longer growing seasons for mulberry. For that reason, mulberry fruit supply to the industry extends from June to august in the region. In this study, mulberry growing potential, local types and the main problems of the mulberry culture in the Artvin province were discussed.

References

  • Anonim, 2012. İl Çevre Durum Raporu. Artvin Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. s:2–20.
  • Anonim, 2015. Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü. (http://www.tuik.gov.tr/preistatistik çizelge. do?istab idi 139).
  • Güneş, M., 2013. Dut. Üzümsü Meyveler (Y. Sabit Ağaoğlu ve Resul Gerçekcioğlu). Tomucukbağ Ltd. Şti. Eğitim Yayınları, Ankara, No:1 s:565–583.
  • Ilgın, M. ve S. Çağlar, 2006. Kahramanmaraş’ta Dut Yetiştiriciliği ve Önemi. 2. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, 14–16 Eylül, 2006, Tokat, 190–192.
There are 4 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Agricultural Engineering (Other)
Journal Section Makaleler
Authors

Erol Aydın

Ercan Er This is me

Nilüfer Aksu Uslu

Publication Date December 31, 2017
Submission Date December 1, 2017
Acceptance Date December 31, 2017
Published in Issue Year 2017 Volume: 46 Issue: (Özel Sayı 1) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu

Cite

APA Aydın, E., Er, E., & Aksu Uslu, N. (2017). Artvin İli Dut Yetiştiriciliği ve Önemi. Bahçe, 46((Özel Sayı 1) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu), 211-214.
AMA Aydın E, Er E, Aksu Uslu N. Artvin İli Dut Yetiştiriciliği ve Önemi. Bahçe. December 2017;46((Özel Sayı 1) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu):211-214.
Chicago Aydın, Erol, Ercan Er, and Nilüfer Aksu Uslu. “Artvin İli Dut Yetiştiriciliği Ve Önemi”. Bahçe 46, no. (Özel Sayı 1) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu (December 2017): 211-14.
EndNote Aydın E, Er E, Aksu Uslu N (December 1, 2017) Artvin İli Dut Yetiştiriciliği ve Önemi. Bahçe 46 (Özel Sayı 1) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu 211–214.
IEEE E. Aydın, E. Er, and N. Aksu Uslu, “Artvin İli Dut Yetiştiriciliği ve Önemi”, Bahçe, vol. 46, no. (Özel Sayı 1) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu, pp. 211–214, 2017.
ISNAD Aydın, Erol et al. “Artvin İli Dut Yetiştiriciliği Ve Önemi”. Bahçe 46/(Özel Sayı 1) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu (December2017), 211-214.
JAMA Aydın E, Er E, Aksu Uslu N. Artvin İli Dut Yetiştiriciliği ve Önemi. Bahçe. 2017;46:211–214.
MLA Aydın, Erol et al. “Artvin İli Dut Yetiştiriciliği Ve Önemi”. Bahçe, vol. 46, no. (Özel Sayı 1) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu, 2017, pp. 211-4.
Vancouver Aydın E, Er E, Aksu Uslu N. Artvin İli Dut Yetiştiriciliği ve Önemi. Bahçe. 2017;46((Özel Sayı 1) 5. Uluslararası Üzümsü Meyveler Sempozyumu):211-4.

BAHCE Journal
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Horticultural Central Research Institute, Yalova 77100 TÜRKİYE
X (Twitter)LinkedinFacebookInstagram