NEURALTHERAPY APPROACH TO THE HYPERTENSION AND PAIN EXACERBATION AFTER STELLATE GANGLION BLOCKADGE

Volume: 8 Number: 2 August 1, 2014
  • Mehmet Ali Elmacıoğlu
TR EN

STELLAT GANGLİON BLOKAJI SONRASI GELİŞEN HİPERTANSİYON VE AĞRI ALEVLENMESİNE NÖRALTERAPİ YAKLAŞIMI

Abstract

Bu çalışmada gerilim tipi baş ağrısı ve atipik migren tanıları konulmuş bir hastada Stellat ganglion Blokajı (SGB) sonrası gelişen ciddi hipertansif atak ve ağrı alevlenmesine nöralterapi yaklaşımı değerlendirilecektir. SGB yapıldıktan 1 saat sonra gelişen hipertansif atak ve ağrı artışına Nöralterapi uygulaması ile olumlu yanıt alınmıştır. SGB sonrası hipertansiyon beklenmeyen bir sonuçtur ve nadir görülür (1/2000-1/3000). SGB ile otonomik imbalans ve baroreseptörlerin lokal anestezilerden etkilenmesine bağlı olarak hemodinamik değişimler gözlenebilmektedir. Pratik uygulamalarda sıklıkla kullanılan SGB sonrası gelişebilecek bu nadir yanıt için dikkatli olunmalı ve hasta takibinde göz önünde bulundurulmalıdır.

Keywords

References

  1. Nazlıkul H. Nöralterapi. Bölüm XVIII Ganglion Enjeksiyonları; 287-292. 2010. Nobel Tıp Kitapevleri.
  2. Dosch PJ, Dosch M. Manuel of Neuraltherapy According to Huneke. 383. 2011. Thieme.
  3. Van Eijs F, Stanton-Hicks M, Van Zundert J et al, Evidence-Based Inter- ventional Pain Medicine According to Clinical Diagnoses. 16. Complex Regional Pain Syndrome. Pain Practice, Volume 11- 1, 2011 70–87.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Mehmet Ali Elmacıoğlu This is me

Publication Date

August 1, 2014

Submission Date

August 1, 2014

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2014 Volume: 8 Number: 2

APA
Elmacıoğlu, M. A. (2014). STELLAT GANGLİON BLOKAJI SONRASI GELİŞEN HİPERTANSİYON VE AĞRI ALEVLENMESİNE NÖRALTERAPİ YAKLAŞIMI. Bilimsel Tamamlayıcı Tıp Regülasyon Ve Nöral Terapi Dergisi, 8(2), 19-21. https://izlik.org/JA36TN45HZ
AMA
1.Elmacıoğlu MA. STELLAT GANGLİON BLOKAJI SONRASI GELİŞEN HİPERTANSİYON VE AĞRI ALEVLENMESİNE NÖRALTERAPİ YAKLAŞIMI. BARNAT. 2014;8(2):19-21. https://izlik.org/JA36TN45HZ
Chicago
Elmacıoğlu, Mehmet Ali. 2014. “STELLAT GANGLİON BLOKAJI SONRASI GELİŞEN HİPERTANSİYON VE AĞRI ALEVLENMESİNE NÖRALTERAPİ YAKLAŞIMI”. Bilimsel Tamamlayıcı Tıp Regülasyon Ve Nöral Terapi Dergisi 8 (2): 19-21. https://izlik.org/JA36TN45HZ.
EndNote
Elmacıoğlu MA (August 1, 2014) STELLAT GANGLİON BLOKAJI SONRASI GELİŞEN HİPERTANSİYON VE AĞRI ALEVLENMESİNE NÖRALTERAPİ YAKLAŞIMI. Bilimsel Tamamlayıcı Tıp Regülasyon ve Nöral Terapi Dergisi 8 2 19–21.
IEEE
[1]M. A. Elmacıoğlu, “STELLAT GANGLİON BLOKAJI SONRASI GELİŞEN HİPERTANSİYON VE AĞRI ALEVLENMESİNE NÖRALTERAPİ YAKLAŞIMI”, BARNAT, vol. 8, no. 2, pp. 19–21, Aug. 2014, [Online]. Available: https://izlik.org/JA36TN45HZ
ISNAD
Elmacıoğlu, Mehmet Ali. “STELLAT GANGLİON BLOKAJI SONRASI GELİŞEN HİPERTANSİYON VE AĞRI ALEVLENMESİNE NÖRALTERAPİ YAKLAŞIMI”. Bilimsel Tamamlayıcı Tıp Regülasyon ve Nöral Terapi Dergisi 8/2 (August 1, 2014): 19-21. https://izlik.org/JA36TN45HZ.
JAMA
1.Elmacıoğlu MA. STELLAT GANGLİON BLOKAJI SONRASI GELİŞEN HİPERTANSİYON VE AĞRI ALEVLENMESİNE NÖRALTERAPİ YAKLAŞIMI. BARNAT. 2014;8:19–21.
MLA
Elmacıoğlu, Mehmet Ali. “STELLAT GANGLİON BLOKAJI SONRASI GELİŞEN HİPERTANSİYON VE AĞRI ALEVLENMESİNE NÖRALTERAPİ YAKLAŞIMI”. Bilimsel Tamamlayıcı Tıp Regülasyon Ve Nöral Terapi Dergisi, vol. 8, no. 2, Aug. 2014, pp. 19-21, https://izlik.org/JA36TN45HZ.
Vancouver
1.Mehmet Ali Elmacıoğlu. STELLAT GANGLİON BLOKAJI SONRASI GELİŞEN HİPERTANSİYON VE AĞRI ALEVLENMESİNE NÖRALTERAPİ YAKLAŞIMI. BARNAT [Internet]. 2014 Aug. 1;8(2):19-21. Available from: https://izlik.org/JA36TN45HZ