BibTex RIS Cite

Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi

Year 2005, Volume: 1 Issue: 1, 7 - 14, 01.03.2005

Abstract

Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi

Year 2005, Volume: 1 Issue: 1, 7 - 14, 01.03.2005

Abstract

Bu ara t rmada, domates konservelerinin likopen içeri i üzerine, askorbik asit ilavesinin, uygulanan farkl i lem s cakl klar n n ve depolama süresinin etkileri incelenmi tir. Rio Grande çe idi domateslerin bir bölümüne askorbik asit ilaveli salamura (% 0.2 sitrik asit, % 0.05 CaCl2, % 1 tuz ve 2 g/kg askorbik asit) di er bölümüne ise katk s z salamura (% 0.2 sitrik asit, % 0.05 CaCl2 ve % 1 tuz) ilave edilmi tir. Daha sonra her iki bölüm kendi içinde ikiye ayr l p iki farkl i lem s cakl depolama süresince 0., 3., 5., 6½. ve 8. aylarda konservelerin likopen miktar ndaki de i imler saptanm t r. Ara t rma bulgular ndan likopen içeri inin, askorbik asit ilavesinden ve uygulanan farkl s cakl klardan etkilenmedi i, buna kar n depolama süresinin likopen miktar üzerine etkili oldu u anla lm t r

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Yılmaz Sekin This is me

Neriman Bağdatlıoğlu This is me

Özlem Kırdinli This is me

Publication Date March 1, 2005
Published in Issue Year 2005 Volume: 1 Issue: 1

Cite

APA Sekin, Y., Bağdatlıoğlu, N., & Kırdinli, Ö. (2005). Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi. Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 1(1), 7-14.
AMA Sekin Y, Bağdatlıoğlu N, Kırdinli Ö. Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi. CBUJOS. March 2005;1(1):7-14.
Chicago Sekin, Yılmaz, Neriman Bağdatlıoğlu, and Özlem Kırdinli. “Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi”. Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 1, no. 1 (March 2005): 7-14.
EndNote Sekin Y, Bağdatlıoğlu N, Kırdinli Ö (March 1, 2005) Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi. Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 1 1 7–14.
IEEE Y. Sekin, N. Bağdatlıoğlu, and Ö. Kırdinli, “Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi”, CBUJOS, vol. 1, no. 1, pp. 7–14, 2005.
ISNAD Sekin, Yılmaz et al. “Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi”. Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 1/1 (March 2005), 7-14.
JAMA Sekin Y, Bağdatlıoğlu N, Kırdinli Ö. Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi. CBUJOS. 2005;1:7–14.
MLA Sekin, Yılmaz et al. “Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi”. Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, vol. 1, no. 1, 2005, pp. 7-14.
Vancouver Sekin Y, Bağdatlıoğlu N, Kırdinli Ö. Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi. CBUJOS. 2005;1(1):7-14.