Bu ara t rmada, domates konservelerinin likopen içeri i üzerine, askorbik asit ilavesinin, uygulanan farkl i lem s cakl klar n n ve depolama süresinin etkileri incelenmi tir. Rio Grande çe idi domateslerin bir bölümüne askorbik asit ilaveli salamura (% 0.2 sitrik asit, % 0.05 CaCl2, % 1 tuz ve 2 g/kg askorbik asit) di er bölümüne ise katk s z salamura (% 0.2 sitrik asit, % 0.05 CaCl2 ve % 1 tuz) ilave edilmi tir. Daha sonra her iki bölüm kendi içinde ikiye ayr l p iki farkl i lem s cakl depolama süresince 0., 3., 5., 6½. ve 8. aylarda konservelerin likopen miktar ndaki de i imler saptanm t r. Ara t rma bulgular ndan likopen içeri inin, askorbik asit ilavesinden ve uygulanan farkl s cakl klardan etkilenmedi i, buna kar n depolama süresinin likopen miktar üzerine etkili oldu u anla lm t r
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | March 1, 2005 |
Published in Issue | Year 2005 Volume: 1 Issue: 1 |