Bu çal ma, Ala ehir ilçesi Tepeköy mevkiinde bulunan Sultani Çekirdeksiz (Vitis vinifera L.) üzüm ba nda çiftçi ko ullar nda yürütülmü tür. Bu çal mam zda de i ik çinko gübrelerinin farkl dozlar uygulanm t r. Zn lu gübrenin I. formu olan ZnSO4.7H2O (%20) ; II. formu olan Zn elat (DISSOLVINE %15 Zn) dan %0.25-%0.50 olmak üzere iki dozu yapraktan uygulama eklinde yap lm t r. Denemede ya üzüm verimi (kg/parsel), suda çözünebilir kuru madde miktar(%), titre edilebilir asitlik (g/100ml), olgunluk indisi , pH, 100 tane a rlsertli i (g) belirlenmi tir. Sonuçta tüm uygulamalar n incelenen kalite özellikleri üzerine istatistiki olarak etkili oldu u ve ya üzüm verimi aç s ndan en yüksek de erlerin Zn gübrelerinin elat formunun %0.50 lik ve ZnSO4.7HO formunda %0.25 lik doz seviyelerinde ula ld
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | June 1, 2007 |
Published in Issue | Year 2007 Volume: 3 Issue: 2 |