“Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi” Yasasının Kimi Hükümlerinin İptali İstemi ile Anayasa Mahkemesine Açılan Davaya İlişkin Notlar

Volume: 1 Number: 44 January 1, 2015
  • Metin Kutal
TR EN

“Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi” Yasasının Kimi Hükümlerinin İptali İstemi ile Anayasa Mahkemesine Açılan Davaya İlişkin Notlar

Abstract

07.11.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası otuz yılı aşan bir süre uygulanan 2821 sayılı sendikalar ve 28822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt yasasını yürürlükten kaldırmıştır. 6356 sayılı Yasa, başta sendika üyeliği güvencesine ilişkin 25.madde olmak üzere doktrinde tartışılırken parlamentoda ana muhalefet partisi bu yasanın birçok hükmünün, Anayasaya aykırı olduğu iddiası ile, Anayasa Mahkemesine 3.01.2013 tarihinde dava açmıştır. Dava dilekçesinde adı geçen yasanın, yirmi iki başlık altında toplanan birçok hükmünün iptali istenmiştir. Makalede Anayasa mahkemesine açılan dava dilekçesi esas alınarak 6356 sayılı yasanın Anayasa ve Türkiye’nin onaylamış olduğu uluslararası sözleşmelere uygunluğu tartışılmıştır.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Metin Kutal This is me

Publication Date

January 1, 2015

Submission Date

-

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2015 Volume: 1 Number: 44

APA
Kutal, M. (2015). “Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi” Yasasının Kimi Hükümlerinin İptali İstemi ile Anayasa Mahkemesine Açılan Davaya İlişkin Notlar. Çalışma Ve Toplum, 1(44), 13-28. https://izlik.org/JA82AB48LJ
AMA
1.Kutal M. “Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi” Yasasının Kimi Hükümlerinin İptali İstemi ile Anayasa Mahkemesine Açılan Davaya İlişkin Notlar. Çalışma ve Toplum. 2015;1(44):13-28. https://izlik.org/JA82AB48LJ
Chicago
Kutal, Metin. 2015. “‘Sendikalar Ve Toplu İş Sözleşmesi’ Yasasının Kimi Hükümlerinin İptali İstemi Ile Anayasa Mahkemesine Açılan Davaya İlişkin Notlar”. Çalışma Ve Toplum 1 (44): 13-28. https://izlik.org/JA82AB48LJ.
EndNote
Kutal M (January 1, 2015) “Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi” Yasasının Kimi Hükümlerinin İptali İstemi ile Anayasa Mahkemesine Açılan Davaya İlişkin Notlar. Çalışma ve Toplum 1 44 13–28.
IEEE
[1]M. Kutal, “‘Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi’ Yasasının Kimi Hükümlerinin İptali İstemi ile Anayasa Mahkemesine Açılan Davaya İlişkin Notlar”, Çalışma ve Toplum, vol. 1, no. 44, pp. 13–28, Jan. 2015, [Online]. Available: https://izlik.org/JA82AB48LJ
ISNAD
Kutal, Metin. “‘Sendikalar Ve Toplu İş Sözleşmesi’ Yasasının Kimi Hükümlerinin İptali İstemi Ile Anayasa Mahkemesine Açılan Davaya İlişkin Notlar”. Çalışma ve Toplum 1/44 (January 1, 2015): 13-28. https://izlik.org/JA82AB48LJ.
JAMA
1.Kutal M. “Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi” Yasasının Kimi Hükümlerinin İptali İstemi ile Anayasa Mahkemesine Açılan Davaya İlişkin Notlar. Çalışma ve Toplum. 2015;1:13–28.
MLA
Kutal, Metin. “‘Sendikalar Ve Toplu İş Sözleşmesi’ Yasasının Kimi Hükümlerinin İptali İstemi Ile Anayasa Mahkemesine Açılan Davaya İlişkin Notlar”. Çalışma Ve Toplum, vol. 1, no. 44, Jan. 2015, pp. 13-28, https://izlik.org/JA82AB48LJ.
Vancouver
1.Metin Kutal. “Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi” Yasasının Kimi Hükümlerinin İptali İstemi ile Anayasa Mahkemesine Açılan Davaya İlişkin Notlar. Çalışma ve Toplum [Internet]. 2015 Jan. 1;1(44):13-28. Available from: https://izlik.org/JA82AB48LJ

muratozverister@gmail.com
dergicalismavetoplum@gmail.com
www.calismatoplum.org