BibTex RIS Cite

USE OF dsRNA ANALYSIS METHOD FOR IDENTIFICATION OF PLANT VIRUSES

Year 2004, Volume: 21 Issue: 1, 69 - 76, 01.03.2004

Abstract

Several approaches for detection and diagnosis of plant viruses can be used. Despite to their usefulness, some of them have been time consuming and particularly serological tests have been depend upon providing antisera. In recent years obtaining easy, fast and accurate results in detection and determination of viruses has been possible by the development and improvements of molecular techniques. One of the most important methods is the isolation and analysis of replicative double- stranded RNA (dsRNA) from virus-infected plants. The presence number, size, and abundance dsRNAs in infected plant tissue are of potential value for diagnosis. Cellulose-column chramatography are used for purification of viral dsRNA and the presence of dsRNA are represented by agarose gel electrophoresis.

BİTKİ VİRÜSLERİNİN TANILANMASINDA dsRNA ANALİZ YÖNTEMİNİN KULLANILMASI

Year 2004, Volume: 21 Issue: 1, 69 - 76, 01.03.2004

Abstract

Bitki virüslerinin tanı ve teşhisi için çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Bu yöntemler virüs teşhisinde elverişli olmalarına rağmen, bir kısmı zaman alıcı olmakta ve özellikle serolojik testlerde antiserumun varlığına bağımlı kalınmaktadır. Son yıllarda moleküler tekniklerde meydana gelen gelişmelerle virüslerin tanısı daha da kolaylaştığı gibi, daha kesin ve güvenilir sonuçlara ulaşmakta mümkün olabilmektedir. Bu moleküler tekniklerin en önemlilerinden biri de; virüsle infekteli bitkilerden replikatif double-stranded RNA (dsRNA)’nın izolasyonu ve analizidir. Bu yönteme göre bir bitkideki dsRNA’nın varlığı, sayısı, büyüklüğü, bir virüsün tanısı için potansiyel tanılama değerleridir. Viral dsRNA, selüloz kolon kromatografi ile izole edilir ve dsRNA’nın varlığı agarose jel elektroforez ile gösterilir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Review Articles
Authors

Nejla Yardımcı This is me

Handan Eryiğit This is me

Publication Date March 1, 2004
Published in Issue Year 2004 Volume: 21 Issue: 1

Cite

APA Yardımcı, N., & Eryiğit, H. (2004). BİTKİ VİRÜSLERİNİN TANILANMASINDA dsRNA ANALİZ YÖNTEMİNİN KULLANILMASI. Derim, 21(1), 69-76.
AMA Yardımcı N, Eryiğit H. BİTKİ VİRÜSLERİNİN TANILANMASINDA dsRNA ANALİZ YÖNTEMİNİN KULLANILMASI. DERİM. March 2004;21(1):69-76.
Chicago Yardımcı, Nejla, and Handan Eryiğit. “BİTKİ VİRÜSLERİNİN TANILANMASINDA DsRNA ANALİZ YÖNTEMİNİN KULLANILMASI”. Derim 21, no. 1 (March 2004): 69-76.
EndNote Yardımcı N, Eryiğit H (March 1, 2004) BİTKİ VİRÜSLERİNİN TANILANMASINDA dsRNA ANALİZ YÖNTEMİNİN KULLANILMASI. Derim 21 1 69–76.
IEEE N. Yardımcı and H. Eryiğit, “BİTKİ VİRÜSLERİNİN TANILANMASINDA dsRNA ANALİZ YÖNTEMİNİN KULLANILMASI”, DERİM, vol. 21, no. 1, pp. 69–76, 2004.
ISNAD Yardımcı, Nejla - Eryiğit, Handan. “BİTKİ VİRÜSLERİNİN TANILANMASINDA DsRNA ANALİZ YÖNTEMİNİN KULLANILMASI”. Derim 21/1 (March 2004), 69-76.
JAMA Yardımcı N, Eryiğit H. BİTKİ VİRÜSLERİNİN TANILANMASINDA dsRNA ANALİZ YÖNTEMİNİN KULLANILMASI. DERİM. 2004;21:69–76.
MLA Yardımcı, Nejla and Handan Eryiğit. “BİTKİ VİRÜSLERİNİN TANILANMASINDA DsRNA ANALİZ YÖNTEMİNİN KULLANILMASI”. Derim, vol. 21, no. 1, 2004, pp. 69-76.
Vancouver Yardımcı N, Eryiğit H. BİTKİ VİRÜSLERİNİN TANILANMASINDA dsRNA ANALİZ YÖNTEMİNİN KULLANILMASI. DERİM. 2004;21(1):69-76.

DERİM in

 

CAB INTERNATIONAL                                                                                                   CABI International ile ilgili görsel sonucu

FAO AGRIS                                                                                                                                   FAO AGRIS ile ilgili görsel sonucu

INDEX COPERNICUS                                                                                                       INDEX COPERNICUS ile ilgili görsel sonucu

OpenAIRE                                                                                                                                      OpenAIRE ile ilgili görsel sonucu

GOOGLE SCHOLAR                                                                                                           GOOGLE SCHOLAR ile ilgili görsel sonucu


FSTA                                                                                       16423

DRJI                                                                                      16424

                                                    

ISSN : 1300-3496

e-ISSN : 2149-2182

Creative Commons Lisansı
Derim Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

------------------------------------------------------------------

DERİM

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü

Demircikara Mh. Paşa Kavakları Cad. No:11, P.K.35 Antalya

derim@derim.com.tr

www.derim.com.tr