İngiliz dilinde 'Sweet fennel', 'Florence fennel' yada Finocchio' denilen sebze rezene (Foeniculum vulgare var. azoricum) Umbelliferae familyasının bir üyesidir. Akdeniz bölgesinde yaygın olarak yetiştirilir. Rezene, kalınlaşmış, baş görüntüsündeki yaprak kaideleri için yetiştirilen yıllık bitkidir ve en iyi serin koşullarda yetişir. Aromatik, anason benzeri ayırt edici tat ve kokudadır. Rezene, haşlanarak yada salatada ve diğer sebzelerle birlikte çiğ olarak tüketilir. Bu makalede, rezenenin bitkisel özellikleri tanıtılmış ve rezene yetiştirme tekniği ve kullanımı hakkında bilgi verilmiştir.
Vegetable fennel (Foeniculum vulgare var. azoricum), a member of Umbelliferae family, is known as Sweet fennel, Florence fennel or Finocchio. It is widely grown in the Mediterranean region. Fennel is an annual crop planted for its thickened bulb-like base of the leaf stems and grows best under cool weather. It has a very aromatic, distinct anise-like flavor and odor. Fennel is consumed as both boiled vegetable and raw in salads with other vegetables. In this article, fennel's plant characteristics, its growing technique and general use of it were discussed.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Review Articles |
Authors | |
Publication Date | June 1, 2004 |
Published in Issue | Year 2004 Volume: 21 Issue: 2 |
DERİM in
ISSN : 1300-3496
e-ISSN : 2149-2182
Derim Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
------------------------------------------------------------------
DERİM
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü
Demircikara Mh. Paşa Kavakları Cad. No:11, P.K.35 Antalya
derim@derim.com.tr
www.derim.com.tr