BibTex RIS Cite

PLANT ESSENTIAL OILS AND THEIR PEST CONTROL POTENTIAL

Year 2006, Volume: 23 Issue: 2, 54 - 66, 01.06.2006

Abstract

In order to control pest in fields, extensive chemical pesticide application is still being continued that causes low yield and quality in agricultural product. With extensive uses of synthetic pesticides, many problems have been encountered such as environmental pollution, pest resistance, residue in foods and toxicity at mammalians. Hence, researches on possible use of several constituents naturally occurring in plants have been important as synthetic pesticide alternatives. Most of which have been focused on plant-derived essential oils.
In this study, chemical properties of essential oils, their obtaining methods and their effects against agricultural pests have been reviewed.

BİTKİSEL KÖKENLİ ETERİK YAĞLAR VE ZARARLILARA KARŞI KULLANIM OLANAKLARI

Year 2006, Volume: 23 Issue: 2, 54 - 66, 01.06.2006

Abstract

Tarım ürünlerinde kalite ve verim kaybına neden olan zararlıları kontrol altına almak için kimyasal pestisit uygulamaları hala yoğun bir şekilde devam etmektedir. Sentetik pestisitlerin yoğun kullanımı ile çevre kirliliği, zararlılarda dayanıklılık, besinlerde kalıntı ve memelilerde toksisite gibi pek çok problemler ortaya çıkmaktadır. Bunun için bitkilerde doğal olarak bulunan bazı bileşiklerin sentetik pestisitlere alternatif olarak kullanılabilme olanaklarıyla ilgili çalışmalar önem kazanmıştır. Bu çalışmaların önemli bir kısmı bitkilerden elde edilen eterik yağların üzerinde yoğunlaşmaktadır.
Bu çalışmada eterik yağların kimyasal özellikleri, elde edilme yöntemleri ve tarım ürünlerindeki zararlılara karşı etkileri hakkında bilgiler derlenmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Review Articles
Authors

Emine Topuz

Nilgün Madanlar This is me

Publication Date June 1, 2006
Published in Issue Year 2006 Volume: 23 Issue: 2

Cite

APA Topuz, E., & Madanlar, N. (2006). BİTKİSEL KÖKENLİ ETERİK YAĞLAR VE ZARARLILARA KARŞI KULLANIM OLANAKLARI. Derim, 23(2), 54-66.
AMA Topuz E, Madanlar N. BİTKİSEL KÖKENLİ ETERİK YAĞLAR VE ZARARLILARA KARŞI KULLANIM OLANAKLARI. DERİM. June 2006;23(2):54-66.
Chicago Topuz, Emine, and Nilgün Madanlar. “BİTKİSEL KÖKENLİ ETERİK YAĞLAR VE ZARARLILARA KARŞI KULLANIM OLANAKLARI”. Derim 23, no. 2 (June 2006): 54-66.
EndNote Topuz E, Madanlar N (June 1, 2006) BİTKİSEL KÖKENLİ ETERİK YAĞLAR VE ZARARLILARA KARŞI KULLANIM OLANAKLARI. Derim 23 2 54–66.
IEEE E. Topuz and N. Madanlar, “BİTKİSEL KÖKENLİ ETERİK YAĞLAR VE ZARARLILARA KARŞI KULLANIM OLANAKLARI”, DERİM, vol. 23, no. 2, pp. 54–66, 2006.
ISNAD Topuz, Emine - Madanlar, Nilgün. “BİTKİSEL KÖKENLİ ETERİK YAĞLAR VE ZARARLILARA KARŞI KULLANIM OLANAKLARI”. Derim 23/2 (June 2006), 54-66.
JAMA Topuz E, Madanlar N. BİTKİSEL KÖKENLİ ETERİK YAĞLAR VE ZARARLILARA KARŞI KULLANIM OLANAKLARI. DERİM. 2006;23:54–66.
MLA Topuz, Emine and Nilgün Madanlar. “BİTKİSEL KÖKENLİ ETERİK YAĞLAR VE ZARARLILARA KARŞI KULLANIM OLANAKLARI”. Derim, vol. 23, no. 2, 2006, pp. 54-66.
Vancouver Topuz E, Madanlar N. BİTKİSEL KÖKENLİ ETERİK YAĞLAR VE ZARARLILARA KARŞI KULLANIM OLANAKLARI. DERİM. 2006;23(2):54-66.

DERİM in

 

CAB INTERNATIONAL                                                                                                   CABI International ile ilgili görsel sonucu

FAO AGRIS                                                                                                                                   FAO AGRIS ile ilgili görsel sonucu

INDEX COPERNICUS                                                                                                       INDEX COPERNICUS ile ilgili görsel sonucu

OpenAIRE                                                                                                                                      OpenAIRE ile ilgili görsel sonucu

GOOGLE SCHOLAR                                                                                                           GOOGLE SCHOLAR ile ilgili görsel sonucu


FSTA                                                                                       16423

DRJI                                                                                      16424

                                                    

ISSN : 1300-3496

e-ISSN : 2149-2182

Creative Commons Lisansı
Derim Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

------------------------------------------------------------------

DERİM

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü

Demircikara Mh. Paşa Kavakları Cad. No:11, P.K.35 Antalya

derim@derim.com.tr

www.derim.com.tr