Balık yetiştiriciliği son yıllarda, insan beslenmesinde önemli yer tutmakta ve protein açığını kapatan alternatif bir kaynak oluşturmaktadır. Balıklarda görülen pek çok enfeksiyon hem yetiştiricilik hem de gıda sektöründe büyük kayıplar oluşturmaktadır. Balıklar, suların kirlenmesi, su kalitesinin fiziksel, kimyasal ve biyolojik karakterlerinin optimal değerlerin dışına çıkmasından dolayı, açlık ve hastalık gibi farklı stres kaynaklarına karşı daha duyarlı hale gelmektedir. Bu derlemede balıkların bağışıklık sistemi üzerine çevresel toksikantların etkileri ile ilgili yapılan çalışmaların sonuçlarının bir araya getirilmesi hedeflenmiştir.
Other ID | JA96YE29YB |
---|---|
Journal Section | Collection |
Authors | |
Publication Date | February 1, 2013 |
Published in Issue | Year 2013 Year: 2013 Issue: 1 |