BibTex RIS Cite

Karadeniz Bölgesi’nde Bahçe Bitkilerinin Mevcut Durumu ve Potansiyeli

Year 2015, Year: 2015 Issue: 2, 33 - 37, 01.07.2015

Abstract

Karadeniz Bölgesi mevcut ekolojik özellikleri, farklı coğrafik yapısı ve çeşitli tarımsal ürünleri ile gerçekten detaylı çalışmaların ortaya
konulması gereken bir bölgemizdir. Karadeniz Bölgesi’nde Batı, Orta ve Doğu Karadeniz Bölümlerindeki alanlarında mevcut bahçe bitkilerinin
üretim potansiyeli ve projeksiyonları da birbirinden farklılıklar göstermektedir. Ayrıca, ülkemizin üretim, ticaret ve ihracatında önemli yere
sahip fındık ve çay da bu bölge içerisinde yetiştirilmektedir. Karadeniz Bölgesi’nin aynı Çarşamba Ovası ve Bafra Ovası gibi büyük 2 ovayı
kapsaması ile de üretim potansiyeli yüksek bir alandır. Bu çalışmada Karadeniz Bölgesindeki meyve, sebze ve süs bitkileri üretiminin durumu
ve gelecekteki potansiyeli detaylı olarak ele alınmıştır

Current Status and Future Potential of Horticultural Plants in The Black Sea Region

Year 2015, Year: 2015 Issue: 2, 33 - 37, 01.07.2015

Abstract

Black sea region with ecological characters, different geographical nature and various agricultural products is the region on which needs to be done comprehensive studies. The crop production potential of the horticultural plants and their projections show differences in the Black Sea region (West, East, and Middle Black Sea). Moreover tea and hazelnut, which are the economical products, are grown in this region. The Black Sea region has a high production potential with two large platos, covers by Çarşamba and Bafra. In this study, fruit, vegetable and ornamental plants’ production statement in the Black Sea region was comprehensively evaluated

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA74UE55TT
Journal Section Research Article
Authors

Mustafa Akbulut This is me

Arzu Karataş This is me

Keziban Yazıcı This is me

Nalan Bakoğlu This is me

Damla Turan Büyükdinç

Burcu Göksu This is me

Publication Date July 1, 2015
Published in Issue Year 2015 Year: 2015 Issue: 2

Cite

APA Akbulut, M., Karataş, A., Yazıcı, K., Bakoğlu, N., et al. (2015). Karadeniz Bölgesi’nde Bahçe Bitkilerinin Mevcut Durumu ve Potansiyeli. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi(2), 33-37.
AMA Akbulut M, Karataş A, Yazıcı K, Bakoğlu N, Büyükdinç DT, Göksu B. Karadeniz Bölgesi’nde Bahçe Bitkilerinin Mevcut Durumu ve Potansiyeli. Turk.Bilimsel Derleme Derg. July 2015;(2):33-37.
Chicago Akbulut, Mustafa, Arzu Karataş, Keziban Yazıcı, Nalan Bakoğlu, Damla Turan Büyükdinç, and Burcu Göksu. “Karadeniz Bölgesi’nde Bahçe Bitkilerinin Mevcut Durumu Ve Potansiyeli”. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi, no. 2 (July 2015): 33-37.
EndNote Akbulut M, Karataş A, Yazıcı K, Bakoğlu N, Büyükdinç DT, Göksu B (July 1, 2015) Karadeniz Bölgesi’nde Bahçe Bitkilerinin Mevcut Durumu ve Potansiyeli. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi 2 33–37.
IEEE M. Akbulut, A. Karataş, K. Yazıcı, N. Bakoğlu, D. T. Büyükdinç, and B. Göksu, “Karadeniz Bölgesi’nde Bahçe Bitkilerinin Mevcut Durumu ve Potansiyeli”, Turk.Bilimsel Derleme Derg., no. 2, pp. 33–37, July 2015.
ISNAD Akbulut, Mustafa et al. “Karadeniz Bölgesi’nde Bahçe Bitkilerinin Mevcut Durumu Ve Potansiyeli”. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi 2 (July 2015), 33-37.
JAMA Akbulut M, Karataş A, Yazıcı K, Bakoğlu N, Büyükdinç DT, Göksu B. Karadeniz Bölgesi’nde Bahçe Bitkilerinin Mevcut Durumu ve Potansiyeli. Turk.Bilimsel Derleme Derg. 2015;:33–37.
MLA Akbulut, Mustafa et al. “Karadeniz Bölgesi’nde Bahçe Bitkilerinin Mevcut Durumu Ve Potansiyeli”. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi, no. 2, 2015, pp. 33-37.
Vancouver Akbulut M, Karataş A, Yazıcı K, Bakoğlu N, Büyükdinç DT, Göksu B. Karadeniz Bölgesi’nde Bahçe Bitkilerinin Mevcut Durumu ve Potansiyeli. Turk.Bilimsel Derleme Derg. 2015(2):33-7.