Dicle Tıp Dergisi / Dicle Medical Journal, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin resmi yayın organı olan açık erişim bir dergidir. Dergimiz makale değerlendirme ve kabul etmede hangi kurumdan gelirse gelsin, özellikle Araştırma Yazıları için pozitif yapıcı bir yaklaşım sergilemekte ancak Olgu sunumları için özellikle orijinal olmasını istemektedir. Dicle Tıp Dergisi 1963 yılından beri düzenli ve kesintisiz olarak yayınlanmakta olup, 2003 yılından itibaren internet ortamında yazıların PDF formatı www.diclemedj.org web adresimizde arşivlenmektedir. Dergimizin web sayfası "açık erişim" olup ücretsiz olarak makalelere erişmek ve indirmek mümkündür.
Dergimiz "çift-hakem- peer-review" yöntemiyle çalışmakta olup, İngilizce ve Türkçe yazılmış Özgün araştırmaları değerlendirerek Hakemlerce uygun görülenleri yayınlamaktadır. Kısa rapor/Brief report, Olgu sunumu/Case report, Derleme/Review ve Editöre mektup/Letter to Editor türünde yazılar ancak orijinal özellikler taşıdığı taktirde kabul edilmektedir.
Dergimiz ilk sayıdan itibaren düzenli, kesintisiz ve zamanında yayınlanmıştır. Bize gelen yazıları olabildiğince hızlı değerlendirip, özellikle araştırma makalelerini kabul tarihini takip eden ilk sayıda yayınlamayı prensip edinmiş bulunmaktayız.
Dergimiz Doçentlik başvurusu ve birçok üniversite akademik başvurularında gerekli olan “Hakemli Dergi” şartını yerine getirmektedir. Çünkü dergimiz TÜBİTAK- ULAKBİM Türk Tıp Dizini’nde ilk yılından itibaren yer almakta ve ayrıca yazılara DOI numarası vermektedir.
Dergimiz halen Üniversitelerarası Kurul'un (ÜAK) uluslararası alan indekslerinde (Chemical Abstracts) indekslenen uluslararası dergi tanımına uymaktadır.
Dergimiz şu anda ProQuest, Index Copernicus, CrossRef, Google Scholar, ULAKBİM Türk Tıp Dizini, Türkiye Atıf Dizini ve Türk Medline veri tabalarında dizinlenmektedir.
Açık Erişim Politikası
Dicle Tıp Dergisi / Dicle Medical Journal Açık Erişim bir dergidir ve içeriğine anında açık erişim izni verir. Dergimiz bilimsel bilgi ve araştırmaya global bir açık erişim geliştirilmesinin ilerletilmesini amaçlamaktadır. Yayıncı online yayınlanan makalelerin yayın hakkını Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported (CC BY-NC) lisansı altında orijinal çalışmayı kaynak gösterdiğini belirtmek koşuluyla (başka türlü belirtilmedikçe) okuyucular, bilim adamları ve kurumlara (içerik değiştirme ve ticari kullanım izni hariç) içeriğine link verilmesi veya indirme izni, dağıtımını, baskısını, kopya edilmesi ve herhangi bir ortamda yeniden üretilmesi hakkını verir.
Dergimiz yıllık 4 sayı olarak (Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında) yayınlanmakta olup, olabildiğince kabul edilen yazıları - özellikle Araştırma Yazılarını - kabul edildikten sonraki ilk sayıda en geç ikinci sayıda yayınlamaktadır. Saygıdeğer yazarlarımızdan kendi yazıları ve özellikle uluslararası alanda yayın yaparken dergimizden benzer yayınlardan alıntı yaparak kaynak göstermelerini umuyor ve bekliyoruz. Dergimizin web sayfasında yayınlanan makaleler serbest erişime açık olduğu için bu makalelerin bilim camiasında okunması ve dikkate alınması daha kolay olmaktadır.
Dergimize gönderilecek makaleler www.diclemedj.org adresli web sayfamızdan yazar girişinden (Online Submission) bölümünden online olarak gönderilmelidir. Dergimizle ilgili her türlü yazışma için dicle@diclemedj.org eposta adresini kullanabilirsiniz.
Dergimize yazı göndererek, karşılıksız olarak hakemlik yaparak ve yazılarımıza atıfta bulunarak katkıda bulunan tüm Dergi dostlarımıza teşekkür ediyor, ilgi ve desteklerinin devamını diliyoruz.