Bu calismada, jug lon 'un kavun (Cucumis melo cv. Kis kavunu) jidelerinde
uzama htzt, kotiledon acilmasi ve pigment miktarlart uzerine etkileri
arasurtldi. Juglon cimlenme oncesinde uygulandiginda fidelerin kok ve govde
uzama hizt, IO'3M'da artarken fO-4M ve IO-5M'da azaldi. Klorojil a, b ve
karotinoid miktart IO'3M ve /O-5M'da artarken JO-4M'da azaldi. Kotiledonlar
cimlenme oncesi uygulanan biitiin juglon konsantrasyonlarinda actlmamtsttr.
Juglon cimlenme sonrasinda uygulandigtnda ise, kok ve govde uzama hizt
biitiin juglon uygulamalartnda azaldi. Klorojil a, b ve karotinoid miktan
btittin juglon uygulamalannda artu. Kotiledonlartn tamamt butun jug/on
konsantrasyonlartnda actlmisur.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | September 15, 2003 |
Published in Issue | Year 2003 Issue: 004 |
HAZİRAN 2020'den itibaren Journal of Scientific Reports-A adı altında ingilizce olarak yayın hayatına devam edecektir.