Book Review
BibTex RIS Cite

Çağdaş Sosyoloji Kuramları (Klasik geleneğin iyileştirilmesi)

Year 2020, Volume: 4 Issue: 1, 82 - 87, 31.08.2020

Abstract

Sosyoloji eğitiminin önemli bir aşaması sayılabilecek kuramsal temel hem kendi günlük hayatımızı hem de dünyada olup bitenleri anlamlandırmamız açısından bize birçok faydalar sağlar. Kuramlar, doğal ve toplumsal gerçekliğin bir alanına ilişkin genelleştirilmiş açıklamalardır. Onlar, sosyal gerçekler ve ilişkilerle ilgili düşünme şablonlarımızdır. Ruth A. Wallace ve Alison Wolf tarafından kaleme alınan kitap, toplumsal kuramları bugün uygulanmakta olduğu şekliyle tartışmakta ve çözümlemektedir. Kitap, toplumsal kuramı en çok etkileyen yazar ve sosyologların halen geçerli olan yaklaşımları ve çözümlemeleri üzerine odaklanmaktadır. Çağdaş sosyoloji kuramları, klasik kökleri yani ilk dönem sosyologların kuramları anlaşılmadan ele alınamaz. Bu bağlamda kitap, kuramı inceleme ve anlamanın en iyi yolunun, klasik, kurucu sosyologların eserlerinin, halefleri tarafından ne şekilde ele alındığına bakmakla mümkün olacağını ifade etmektedir. Yine klasik dönem sosyologlarının fikirlerinin, toplumsal gelişmeleri güncel olarak açıklamakta, nasıl kullanıldığını görmek de kuramları anlamak için iyi bir yöntemdir. Bu nedenle kitap, klasik kuramcılar ile çağdaş kuramcılar arasında hala geçerli olan bu süreklilikten ötürü Çağdaş Sosyoloji Kuramları, Klasik Geleneğin Geliştirilmesi alt başlığı ile isimlendirilmiştir.

Year 2020, Volume: 4 Issue: 1, 82 - 87, 31.08.2020

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Religious Studies
Journal Section Research Article
Authors

Emine Yiğit Aras

Publication Date August 31, 2020
Submission Date January 2, 2020
Published in Issue Year 2020 Volume: 4 Issue: 1

Cite

ISNAD Yiğit Aras, Emine. “Çağdaş Sosyoloji Kuramları (Klasik geleneğin iyileştirilmesi)”. Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 4/1 (August 2020), 82-87.

Duzce Divinity Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License (CC BY NC).