Review
BibTex RIS Cite

İklim Değişikliğine Bağlı Olarak GelişenSu Sıkıntısına Alternatif Bir Çözüm Önerisi: Atmosferik Su Hasadı

Year 2022, Volume: 1 Issue: 1, 21 - 35, 28.12.2022

Abstract

Yaşamın devamlılığı için gerekli olan su, hızlı nüfus artışı, sanayileşme, arazi kullanım değişikliği, tarımda kullanılan geleneksel sulama yöntemleri ve iklim değişikliğinin etkileri nedeniyle tehdit altındadır. Bu faktörler yağış rejimi ve miktarında farklılıklara, kuraklığın artmasına ve buna bağlı olarak su kaynaklarının azalmasına neden olmaktadır. Suyun kullanım ve dağıtımının dengelenmesine ve kaynakların yeni stratejilerle sürdürülebilir ve dönüştürülebilir bir şekilde kullanılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Doğadaki canlılardan esinlenerek yapılan su hasadı, bu canlıların özelliklerini ve mekanizmalarını kullanır. Atmosferik su hasadı, son yıllarda popüler hale gelen ve kıt su kaynaklarına erişim için bir çözüm olabilecek biyo-ilham teknolojilerinden biridir. Havadaki neme her yerden erişilebilir, potansiyel bir tatlı su kaynağıdır ve yenilenebilir bir enerji kaynağı (güneş/rüzgâr enerjisi) ile üretilebilir. Bu çalışmada, yaz kuraklığı olan botanik bahçeleri de dahil olmak üzere kurak ve yarı kurak alan veya bölgelerde toprak-su-bitki ilişkileri açısından önemli bir yere sahip olan atmosferik su hasadı, alternatif su yönetimi olabilir.

Year 2022, Volume: 1 Issue: 1, 21 - 35, 28.12.2022

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Forest Industry Engineering
Journal Section Reviews
Authors

Şansel Bildiren This is me

Murat Sargıncı This is me

Publication Date December 28, 2022
Published in Issue Year 2022 Volume: 1 Issue: 1

Cite

APA Bildiren, Ş., & Sargıncı, M. (2022). İklim Değişikliğine Bağlı Olarak GelişenSu Sıkıntısına Alternatif Bir Çözüm Önerisi: Atmosferik Su Hasadı. Düzce Üniversitesi Süs Ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi Dergisi, 1(1), 21-35.
AMA Bildiren Ş, Sargıncı M. İklim Değişikliğine Bağlı Olarak GelişenSu Sıkıntısına Alternatif Bir Çözüm Önerisi: Atmosferik Su Hasadı. DUSTIBID. December 2022;1(1):21-35.
Chicago Bildiren, Şansel, and Murat Sargıncı. “İklim Değişikliğine Bağlı Olarak GelişenSu Sıkıntısına Alternatif Bir Çözüm Önerisi: Atmosferik Su Hasadı”. Düzce Üniversitesi Süs Ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi Dergisi 1, no. 1 (December 2022): 21-35.
EndNote Bildiren Ş, Sargıncı M (December 1, 2022) İklim Değişikliğine Bağlı Olarak GelişenSu Sıkıntısına Alternatif Bir Çözüm Önerisi: Atmosferik Su Hasadı. Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi Dergisi 1 1 21–35.
IEEE Ş. Bildiren and M. Sargıncı, “İklim Değişikliğine Bağlı Olarak GelişenSu Sıkıntısına Alternatif Bir Çözüm Önerisi: Atmosferik Su Hasadı”, DUSTIBID, vol. 1, no. 1, pp. 21–35, 2022.
ISNAD Bildiren, Şansel - Sargıncı, Murat. “İklim Değişikliğine Bağlı Olarak GelişenSu Sıkıntısına Alternatif Bir Çözüm Önerisi: Atmosferik Su Hasadı”. Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi Dergisi 1/1 (December 2022), 21-35.
JAMA Bildiren Ş, Sargıncı M. İklim Değişikliğine Bağlı Olarak GelişenSu Sıkıntısına Alternatif Bir Çözüm Önerisi: Atmosferik Su Hasadı. DUSTIBID. 2022;1:21–35.
MLA Bildiren, Şansel and Murat Sargıncı. “İklim Değişikliğine Bağlı Olarak GelişenSu Sıkıntısına Alternatif Bir Çözüm Önerisi: Atmosferik Su Hasadı”. Düzce Üniversitesi Süs Ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi Dergisi, vol. 1, no. 1, 2022, pp. 21-35.
Vancouver Bildiren Ş, Sargıncı M. İklim Değişikliğine Bağlı Olarak GelişenSu Sıkıntısına Alternatif Bir Çözüm Önerisi: Atmosferik Su Hasadı. DUSTIBID. 2022;1(1):21-35.