BibTex RIS Cite

GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ

Year 2016, Volume: 5 Issue: 1, 0 - 0, 31.01.2016
https://izlik.org/JA63ZE87MT

Abstract

Günümüz dünyasında gelişen teknoloji ile birlikte her geçen gün insan hayatına yeni cihazlar girmektedir. Bunun sonucunda ise enerji ihtiyacı gerek bireysel gerekse endüstriyel olarak artmaktadır. Bu artış “Enerji Kalitesi” kavramını ortaya çıkarmıştır. Enerji kalitesini etkileyen unsurlardan biri de “Harmonikler”dir. Bu çalışmada “Güç Sisteminin Kritik Değerleri” dediğimiz, sistemde taşınacak maksimum güç ve sistemin kritik gerilim değerlerine harmoniklerin etkisi incelenecektir. Bu kapsamda örnek bir sistemde Harmonik Güç Akışı yapılacak; sonra da bu işlemin sonucunda bulunacak olan sistemdeki baralara ait aktif ve reaktif güç değerleri ile gerilim genlik ve faz açısı değerleri kullanılarak elde edilen PV eğrisi üzerinden sistemde harmonik bileşenlerin olması halinde kritik değerlerdeki değişim hakkında bir yargıya varılacaktır.

Year 2016, Volume: 5 Issue: 1, 0 - 0, 31.01.2016
https://izlik.org/JA63ZE87MT

Abstract

There are 0 citations in total.

Cite

APA Alaşahan, Y., Ercan, İ., Öztürk, A., & Tosun, S. (2016). GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, 5(1). https://izlik.org/JA63ZE87MT
AMA 1.Alaşahan Y, Ercan İ, Öztürk A, Tosun S. GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5(1). https://izlik.org/JA63ZE87MT
Chicago Alaşahan, Yusuf, İsmail Ercan, Ali Öztürk, and Salih Tosun. 2016. “GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5 (1). https://izlik.org/JA63ZE87MT.
EndNote Alaşahan Y, Ercan İ, Öztürk A, Tosun S (January 1, 2016) GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5 1
IEEE [1]Y. Alaşahan, İ. Ercan, A. Öztürk, and S. Tosun, “GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ”, İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 1, Jan. 2016, [Online]. Available: https://izlik.org/JA63ZE87MT
ISNAD Alaşahan, Yusuf - Ercan, İsmail - Öztürk, Ali - Tosun, Salih. “GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5/1 (January 1, 2016). https://izlik.org/JA63ZE87MT.
JAMA 1.Alaşahan Y, Ercan İ, Öztürk A, Tosun S. GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5. Available at https://izlik.org/JA63ZE87MT.
MLA Alaşahan, Yusuf, et al. “GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 1, Jan. 2016, https://izlik.org/JA63ZE87MT.
Vancouver 1.Yusuf Alaşahan, İsmail Ercan, Ali Öztürk, Salih Tosun. GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi [Internet]. 2016 Jan. 1;5(1). Available from: https://izlik.org/JA63ZE87MT