BibTex RIS Cite

CHARLES JOSEPH KIBERT' İN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA MODELİ İLE GÜNÜMÜZ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN KARŞILAŞTIRILMASI – SAKARYA İLİ İNCELEMESİ

Year 2016, Volume: 5 Issue: 2, 0 - 0, 09.07.2016

Abstract

-"Sürdürülebilirlik” ve “sürdürülebilir kalkınma” kavramları, 20. yüzyılın sonlarından itibaren, yaşamımızın her düzeyinde karşımıza çıkmakta olan iki güncel kavramdır. Bu kavramların, doğrudan doğal ve yapılaşmış çevreyle ilgili olduğu düşünüldüğünde, mimarlık alanındaki ve inşaat sektöründeki yansımaları, anlamları ve kullanımları önem kazanmaktadır. Bu önem doğrultusunda, “sürdürülebilir yapım” kavramı, gerek bir süreç gerekse bir yöntem olarak gündeme gelmektedir. Günümüzde, doğal ve yapılaşmış çevrede, özellikle kentsel ölçekte olmak üzere tüm insan yerleşimlerinde küresel boyutlarda rastlanan çevresel, ekonomik ve sosyal sorunlar; gelişmiş ülkelerde ‘çevresel öncelikli’, gelişmekte ve/veya az gelişmiş ülkelerde ise ‘ekonomik ve sosyal öncelikli’ olarak karşımıza çıkmaktadır. İşte küresel düzeydeki bu çevresel, ekonomik ve sosyal sorunlara ve olumsuz koşullara çare olarak, “sürdürülebilir kalkınma” ön plana çıkmıştır. Sürdürülebilir yapım, insan saygınlığına yakışan ve ekonomik adaleti teşvik eden yerleşimleri meydana getirirken, doğal ve yapılaşmış çevre arasındaki uyumu yeniden sağlamayı ve sürdürmeyi hedefleyen bütüncül bir süreçtir. Bu bağlamda sürdürülebilir yapım, küresel anlamda, sosyoekonomik çevresel bir yaklaşım olarak tanımlanabilir. Ancak bu yaklaşımın aynı zamanda ulusal, bölgesel ve yerel olmak üzere çeşitli vizyonları vardır. Kibert’in tanımıyla ise sürdürülebilir yapım, “kaynak verimli ve ekolojik ilkelere bağlı sağlıklı bir yapılaşmış çevrenin yaratılması ve sorumlulukla yönetilmesi” olarak ifade edilebilir

Year 2016, Volume: 5 Issue: 2, 0 - 0, 09.07.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Rıfat Akbıyıklı

Selim Koç This is me

Publication Date July 9, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 5 Issue: 2

Cite

APA Akbıyıklı, R., & Koç, S. (2016). CHARLES JOSEPH KIBERT’ İN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA MODELİ İLE GÜNÜMÜZ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN KARŞILAŞTIRILMASI – SAKARYA İLİ İNCELEMESİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, 5(2).
AMA Akbıyıklı R, Koç S. CHARLES JOSEPH KIBERT’ İN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA MODELİ İLE GÜNÜMÜZ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN KARŞILAŞTIRILMASI – SAKARYA İLİ İNCELEMESİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. July 2016;5(2).
Chicago Akbıyıklı, Rıfat, and Selim Koç. “CHARLES JOSEPH KIBERT’ İN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA MODELİ İLE GÜNÜMÜZ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN KARŞILAŞTIRILMASI – SAKARYA İLİ İNCELEMESİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5, no. 2 (July 2016).
EndNote Akbıyıklı R, Koç S (July 1, 2016) CHARLES JOSEPH KIBERT’ İN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA MODELİ İLE GÜNÜMÜZ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN KARŞILAŞTIRILMASI – SAKARYA İLİ İNCELEMESİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5 2
IEEE R. Akbıyıklı and S. Koç, “CHARLES JOSEPH KIBERT’ İN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA MODELİ İLE GÜNÜMÜZ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN KARŞILAŞTIRILMASI – SAKARYA İLİ İNCELEMESİ”, İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 2, 2016.
ISNAD Akbıyıklı, Rıfat - Koç, Selim. “CHARLES JOSEPH KIBERT’ İN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA MODELİ İLE GÜNÜMÜZ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN KARŞILAŞTIRILMASI – SAKARYA İLİ İNCELEMESİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5/2 (July 2016).
JAMA Akbıyıklı R, Koç S. CHARLES JOSEPH KIBERT’ İN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA MODELİ İLE GÜNÜMÜZ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN KARŞILAŞTIRILMASI – SAKARYA İLİ İNCELEMESİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5.
MLA Akbıyıklı, Rıfat and Selim Koç. “CHARLES JOSEPH KIBERT’ İN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA MODELİ İLE GÜNÜMÜZ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN KARŞILAŞTIRILMASI – SAKARYA İLİ İNCELEMESİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 2, 2016.
Vancouver Akbıyıklı R, Koç S. CHARLES JOSEPH KIBERT’ İN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA MODELİ İLE GÜNÜMÜZ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN KARŞILAŞTIRILMASI – SAKARYA İLİ İNCELEMESİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5(2).