BibTex RIS Cite

ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA FAYDALI FRENLEME ENERJİSİNİN DEPOLANMASI

Year 2016, Volume: 5 Issue: 2, 0 - 0, 09.07.2016

Abstract

Günümüzde kullanılan içten yanmalı motora sahip araçlar, gelişen teknoloji ile birlikte yerini elektrikli araçlara bırakmaya başlamıştır. Elektrikli araçların dünya pazarında yaygınlaşmasının en önemli sebepleri, ekonomik ve çevreci olmalarıdır. Elektrikli araçlarda kat edilen mesafe(menzil) önemli bir parametredir. Menzili arttırmak için de elektrik motorunun belirli şartlarda, aynı zamanda  generatör olarak çalıştırılması ile mümkündür. Frenleme   periyodunda elektrik motoru   generatör olarak çalıştırılmalı frenlemeden açığa çıkacak enerji (rejeneratif frenleme enerjisi) geri kazanılmalıdır. Faydalı frenleme enerjisini verimli bir şekilde kullanabilmek için uygun şekilde depolanması çok önemlidir. Bu çalışmada bir elektrikli araç için yol durumuna bağlı olarak faydalı frenleme enerjisi hesabı ve depolanması incelenmiştir. Matlab programı ile  benzetimi yapılmıştır

Year 2016, Volume: 5 Issue: 2, 0 - 0, 09.07.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Umutcan Doğan

Tarık Erfidan

Mehmet Zeki Bilgin This is me

Publication Date July 9, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 5 Issue: 2

Cite

APA Doğan, U., Erfidan, T., & Bilgin, M. Z. (2016). ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA FAYDALI FRENLEME ENERJİSİNİN DEPOLANMASI. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, 5(2).
AMA Doğan U, Erfidan T, Bilgin MZ. ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA FAYDALI FRENLEME ENERJİSİNİN DEPOLANMASI. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. July 2016;5(2).
Chicago Doğan, Umutcan, Tarık Erfidan, and Mehmet Zeki Bilgin. “ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA FAYDALI FRENLEME ENERJİSİNİN DEPOLANMASI”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5, no. 2 (July 2016).
EndNote Doğan U, Erfidan T, Bilgin MZ (July 1, 2016) ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA FAYDALI FRENLEME ENERJİSİNİN DEPOLANMASI. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5 2
IEEE U. Doğan, T. Erfidan, and M. Z. Bilgin, “ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA FAYDALI FRENLEME ENERJİSİNİN DEPOLANMASI”, İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 2, 2016.
ISNAD Doğan, Umutcan et al. “ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA FAYDALI FRENLEME ENERJİSİNİN DEPOLANMASI”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5/2 (July 2016).
JAMA Doğan U, Erfidan T, Bilgin MZ. ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA FAYDALI FRENLEME ENERJİSİNİN DEPOLANMASI. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5.
MLA Doğan, Umutcan et al. “ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA FAYDALI FRENLEME ENERJİSİNİN DEPOLANMASI”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 2, 2016.
Vancouver Doğan U, Erfidan T, Bilgin MZ. ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA FAYDALI FRENLEME ENERJİSİNİN DEPOLANMASI. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5(2).