BibTex RIS Cite

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE KONFOR ARTIŞI İÇİN ALTERNATİF BİR YÖNTEMİN ANALİZİ

Year 2016, Volume: 5 Issue: 2, 0 - 0, 09.07.2016

Abstract

Hastane odalarında klasik sistemlerde, hasta odasını şartlandırmak için merkezi klima santralleri kullanılır. Klima santrallerinden gelen şartlandırılmış hava HEPA filtreden geçirilerek hasta odasına üflenmektedir. Kirlenen havayı dışarı atmak ve oda basıncını sağlamak için oda içindeki hava egzoz edilir. Bu sistemler % 100 taze hava ve egzoz mantığıyla çalışır. Bu çalışmada, klasik sistemlere alternatif olarak uyguladığımız sistemde ise taze hava ve resirkülasyon havası kullanılır. İklimlendirme karışım havalı olarak oda içinde yapılır ve aynı zamanda gerekli olan taze hava sağlanır. Negatif plenyum teknolojisi kullanılarak kanallardan ve tavandan ortama sızıntı engellenir. Örnek bir proje üzerinde her iki sistem için yapılan hesaplamalarda klasik sistemde ısıtmada 5980 kWh/gün, soğutmada 9080 kWh/gün iken uygulanan yöntem ile sistemde ısıtmada 3670 kWh/gün ve soğutmada 6522 kWh/gün enerji tüketimi hesaplanmıştır. Uygulanan yöntem ile konforun başarılı bir şekilde sağlandığı ve ortalama  %34 oranında enerji tasarrufu yapıldığı görülmüştür

Year 2016, Volume: 5 Issue: 2, 0 - 0, 09.07.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Şeyda Beypazarlı This is me

Hüseyin Ayar This is me

Mustafa Aktaş

Publication Date July 9, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 5 Issue: 2

Cite

APA Beypazarlı, Ş., Ayar, H., & Aktaş, M. (2016). İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE KONFOR ARTIŞI İÇİN ALTERNATİF BİR YÖNTEMİN ANALİZİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, 5(2).
AMA Beypazarlı Ş, Ayar H, Aktaş M. İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE KONFOR ARTIŞI İÇİN ALTERNATİF BİR YÖNTEMİN ANALİZİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. July 2016;5(2).
Chicago Beypazarlı, Şeyda, Hüseyin Ayar, and Mustafa Aktaş. “İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE KONFOR ARTIŞI İÇİN ALTERNATİF BİR YÖNTEMİN ANALİZİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5, no. 2 (July 2016).
EndNote Beypazarlı Ş, Ayar H, Aktaş M (July 1, 2016) İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE KONFOR ARTIŞI İÇİN ALTERNATİF BİR YÖNTEMİN ANALİZİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5 2
IEEE Ş. Beypazarlı, H. Ayar, and M. Aktaş, “İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE KONFOR ARTIŞI İÇİN ALTERNATİF BİR YÖNTEMİN ANALİZİ”, İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 2, 2016.
ISNAD Beypazarlı, Şeyda et al. “İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE KONFOR ARTIŞI İÇİN ALTERNATİF BİR YÖNTEMİN ANALİZİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5/2 (July 2016).
JAMA Beypazarlı Ş, Ayar H, Aktaş M. İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE KONFOR ARTIŞI İÇİN ALTERNATİF BİR YÖNTEMİN ANALİZİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5.
MLA Beypazarlı, Şeyda et al. “İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE KONFOR ARTIŞI İÇİN ALTERNATİF BİR YÖNTEMİN ANALİZİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 2, 2016.
Vancouver Beypazarlı Ş, Ayar H, Aktaş M. İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE KONFOR ARTIŞI İÇİN ALTERNATİF BİR YÖNTEMİN ANALİZİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5(2).