BibTex RIS Cite

CRYPTOLOCKER SALDIRILARININ İNCELENMESİ

Year 2016, Volume: 5 Issue: 2, 0 - 0, 09.07.2016

Abstract

Günümüzde internetin yaygın bir şekilde kullanılması ile beraber, bilgi güvenliğini tehdit eden virüsler, zararlı yazılımlar, casus yazılımlar, truva atları gibi unsurlar da gün geçtikçe çoğalmaktadır. Bireyler, kamu kurumları ve özel kuruluşlar bu tür tehditler tarafından zarar görebilmektedirler.  Bu tehditlerden korunmak için bilgi güvenliği konusunda ciddi tedbirlerin alınması gerekmektedir. Son zamanlarda sistemleri ve kullanıcıları en hızlı etkileyen elektronik veri güvenliği tehditlerinden biri de fidye yazılımı (Ransomware) türünde olan Cryptolocker virüs yazılımlarıdır. Cryptolocker girdiği sistemdeki dosyaları sahibinin istemi dışında şifreleyerek, ulaşılmasını engelleyen bir yazılımdır. Bu yazılım kişisel veya kurumsal bilgileri kendi bulunduğu ortamda şifreleyerek sahibinin erişimini imkansız hale getirmektedir. Bu virüsün etkisi altında kalan kişi veya kurumlar önemli verilerinin kaybedilmesi ile veya virüs yazılımcısının istediği maddi miktarları ödemekle yüz yüze kalmaktadırlar. Bu çalışmada Cryptolocker zararlı yazılımı incelenerek; yazılımın kullandığı şifreleme algoritmaları, etkilediği sistem öğeleri ve alınabilecek önlemler ortaya konmuştur

Year 2016, Volume: 5 Issue: 2, 0 - 0, 09.07.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Mustafa Eriş

Mustafa Kaya This is me

Publication Date July 9, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 5 Issue: 2

Cite

APA Eriş, M., & Kaya, M. (2016). CRYPTOLOCKER SALDIRILARININ İNCELENMESİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, 5(2).
AMA Eriş M, Kaya M. CRYPTOLOCKER SALDIRILARININ İNCELENMESİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. July 2016;5(2).
Chicago Eriş, Mustafa, and Mustafa Kaya. “CRYPTOLOCKER SALDIRILARININ İNCELENMESİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5, no. 2 (July 2016).
EndNote Eriş M, Kaya M (July 1, 2016) CRYPTOLOCKER SALDIRILARININ İNCELENMESİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5 2
IEEE M. Eriş and M. Kaya, “CRYPTOLOCKER SALDIRILARININ İNCELENMESİ”, İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 2, 2016.
ISNAD Eriş, Mustafa - Kaya, Mustafa. “CRYPTOLOCKER SALDIRILARININ İNCELENMESİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5/2 (July 2016).
JAMA Eriş M, Kaya M. CRYPTOLOCKER SALDIRILARININ İNCELENMESİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5.
MLA Eriş, Mustafa and Mustafa Kaya. “CRYPTOLOCKER SALDIRILARININ İNCELENMESİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 2, 2016.
Vancouver Eriş M, Kaya M. CRYPTOLOCKER SALDIRILARININ İNCELENMESİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5(2).