BibTex RIS Cite

İKİ VE ÜÇ MAKARALI ROTBAŞI SIVAMA PROSESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI

Year 2016, Volume: 5 Issue: 2, 0 - 0, 09.07.2016

Abstract

Rotbaşı araç öndüzen sistemlerinde emniyet ve güvenlik en önemli unsurlardan birisidir. Rotil ve rotbaşlarının montaj işleminde kritik bir rol oynayan gövde sıvama işlemi genellikle iki makaralı sıvama aparatı ile yapılmaktadır. Ancak iki makaralı sıvama aparatı ile yapılan sıvama işlemi, sıvama kenarlarının kapak üzerine tam kapanmamasına, sıvama formunda çatlak, çizik, ezik ve yırtılma gibi problemlere neden olmaktadır. Bu problemler araç çukura girdiğinde rotbaşına ani olarak dikey yönde gelen kuvvetlerden dolayı kapağın sıvama formundan ayrılmasına neden olabilmektedir. Sıvama formunun yeterli mukavemette olmaması durumunda kapak rotbaşı gövdesinden ayrılarak aracın kaza yapmasına neden olabilmektedir. Bu bağlamda, yapılan çalışmada, iki ve üç makaralı sıvama aparatı ile yapılan sıvama işlemi esnasında sıvama formunda meydana gelen gerinim ve sıcaklık sonlu elemanlar yöntemi kullanılarak Simufact Forming® programı ile analiz edilmiştir

Year 2016, Volume: 5 Issue: 2, 0 - 0, 09.07.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Hakan Kutlak This is me

İlyas Uygur

Publication Date July 9, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 5 Issue: 2

Cite

APA Kutlak, H., & Uygur, İ. (2016). İKİ VE ÜÇ MAKARALI ROTBAŞI SIVAMA PROSESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, 5(2).
AMA Kutlak H, Uygur İ. İKİ VE ÜÇ MAKARALI ROTBAŞI SIVAMA PROSESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. July 2016;5(2).
Chicago Kutlak, Hakan, and İlyas Uygur. “İKİ VE ÜÇ MAKARALI ROTBAŞI SIVAMA PROSESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5, no. 2 (July 2016).
EndNote Kutlak H, Uygur İ (July 1, 2016) İKİ VE ÜÇ MAKARALI ROTBAŞI SIVAMA PROSESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5 2
IEEE H. Kutlak and İ. Uygur, “İKİ VE ÜÇ MAKARALI ROTBAŞI SIVAMA PROSESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI”, İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 2, 2016.
ISNAD Kutlak, Hakan - Uygur, İlyas. “İKİ VE ÜÇ MAKARALI ROTBAŞI SIVAMA PROSESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5/2 (July 2016).
JAMA Kutlak H, Uygur İ. İKİ VE ÜÇ MAKARALI ROTBAŞI SIVAMA PROSESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5.
MLA Kutlak, Hakan and İlyas Uygur. “İKİ VE ÜÇ MAKARALI ROTBAŞI SIVAMA PROSESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 2, 2016.
Vancouver Kutlak H, Uygur İ. İKİ VE ÜÇ MAKARALI ROTBAŞI SIVAMA PROSESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5(2).