BibTex RIS Cite

BASINÇ ÜLSERİNİN ÖNLENMESİNDE KULLANILMAK AMACIYLA GELİŞTİRİLEN BİR MATEMATİKSEL MODEL

Year 2016, Volume: 5 Issue: 1, 0 - 0, 31.01.2016

Abstract

Basınç ülseri, yatan hastalarda hareketsizlikten dolayı oluşan yaraya denilmektedir. Tüm dünyada yatan hastaları tehdit eden ciddi bir sorundur. İleri boyutlara gelindiğinde tedavisi imkansız hale gelmektedir. Bu nedenle basınç ülserinin önlenmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmada, yatak yaralarının önlenmesi veya oluşumunun geciktirilmesi amacıyla yara oluşmasında etkili olan basınç, nem ve sıcaklık parametrelerinin yanı sıra ıslaklık parametresi de göz önünde bulundurularak bir şilteye ait matematiksel model geliştirilmiştir. Geliştirilen matematiksel model ve simülasyondan elde edilen veriler kullanılarak her bir şilte hücresi için yatak yarası oluşma riski hesaplanmıştır. Bu model sayesinde ülkemizde önemli bir sağlık problemi olan basınç ülserlerinin önlenmesine katkı sağlanması ve bu sayede hastaların basınç ülserlerine bağlı hastanede yatma sürelerinin kısaltılması hedeflenmektedir.

Year 2016, Volume: 5 Issue: 1, 0 - 0, 31.01.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Fadime Ögülmüş Demircan

İbrahim Yücedağ

Metin Toz

Süleyman Çakıcı

Serdar Gedik This is me

Publication Date January 31, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 5 Issue: 1

Cite

APA Ögülmüş Demircan, F., Yücedağ, İ., Toz, M., Çakıcı, S., et al. (2016). BASINÇ ÜLSERİNİN ÖNLENMESİNDE KULLANILMAK AMACIYLA GELİŞTİRİLEN BİR MATEMATİKSEL MODEL. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, 5(1).
AMA Ögülmüş Demircan F, Yücedağ İ, Toz M, Çakıcı S, Gedik S. BASINÇ ÜLSERİNİN ÖNLENMESİNDE KULLANILMAK AMACIYLA GELİŞTİRİLEN BİR MATEMATİKSEL MODEL. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. January 2016;5(1).
Chicago Ögülmüş Demircan, Fadime, İbrahim Yücedağ, Metin Toz, Süleyman Çakıcı, and Serdar Gedik. “BASINÇ ÜLSERİNİN ÖNLENMESİNDE KULLANILMAK AMACIYLA GELİŞTİRİLEN BİR MATEMATİKSEL MODEL”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5, no. 1 (January 2016).
EndNote Ögülmüş Demircan F, Yücedağ İ, Toz M, Çakıcı S, Gedik S (January 1, 2016) BASINÇ ÜLSERİNİN ÖNLENMESİNDE KULLANILMAK AMACIYLA GELİŞTİRİLEN BİR MATEMATİKSEL MODEL. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5 1
IEEE F. Ögülmüş Demircan, İ. Yücedağ, M. Toz, S. Çakıcı, and S. Gedik, “BASINÇ ÜLSERİNİN ÖNLENMESİNDE KULLANILMAK AMACIYLA GELİŞTİRİLEN BİR MATEMATİKSEL MODEL”, İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 1, 2016.
ISNAD Ögülmüş Demircan, Fadime et al. “BASINÇ ÜLSERİNİN ÖNLENMESİNDE KULLANILMAK AMACIYLA GELİŞTİRİLEN BİR MATEMATİKSEL MODEL”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5/1 (January 2016).
JAMA Ögülmüş Demircan F, Yücedağ İ, Toz M, Çakıcı S, Gedik S. BASINÇ ÜLSERİNİN ÖNLENMESİNDE KULLANILMAK AMACIYLA GELİŞTİRİLEN BİR MATEMATİKSEL MODEL. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5.
MLA Ögülmüş Demircan, Fadime et al. “BASINÇ ÜLSERİNİN ÖNLENMESİNDE KULLANILMAK AMACIYLA GELİŞTİRİLEN BİR MATEMATİKSEL MODEL”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, vol. 5, no. 1, 2016.
Vancouver Ögülmüş Demircan F, Yücedağ İ, Toz M, Çakıcı S, Gedik S. BASINÇ ÜLSERİNİN ÖNLENMESİNDE KULLANILMAK AMACIYLA GELİŞTİRİLEN BİR MATEMATİKSEL MODEL. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5(1).