BibTex RIS Cite

Farklı İnkübatörlerin Tatlısu İstakozu (Astacus leptodactylus Esch, 1823) Yumurtalarının Çıkış Oranı Üzerine Etkileri

Year 2006, Volume: 2 Issue: 1, - , 04.01.2006

Abstract

Bu çalışmada tatlısu istakozu (Astacus leptodactylus Esch, 1823) yumurtaları zuger şişelerinde, alabalık yumurta eleklerinde ve anneleri (pleopod) üzerinde inkübasyona tabi tutularak yumurta çıkış oranları tespit edildi. Çalışma sonunda zuger şişelerinde tutulan yumurtalarda açılma oranı % 40.3, alabalık yumurta eleklerinde tutulan yumurtalarda açılma oranı % 23.2 ve annelerinden ayrılmayan yumurtalarda açılma oranı % 87.3 olarak bulundu

Effects of Different Incubators on Hatching Rates of Crayfish

Year 2006, Volume: 2 Issue: 1, - , 04.01.2006

Abstract

In this study, freshwater crayfish (Astacus leptodactylus Esch,1823) eggs were incubated on plepod, in zuger jars and trout eggs incubation trays and egg hatching rates were determined. As a result of the study it was found that the egg hatching rates were in the zuger jars 40.3 %, in the trout eggs incubation trays 23.2 % and maternal incubation 87.3 %

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA53VH97PJ
Journal Section Articles
Authors

Hamdi Aydın This is me

Ferhat Çağıltay This is me

Publication Date January 4, 2006
Published in Issue Year 2006 Volume: 2 Issue: 1

Cite

APA Aydın, H., & Çağıltay, F. (2006). Farklı İnkübatörlerin Tatlısu İstakozu (Astacus leptodactylus Esch, 1823) Yumurtalarının Çıkış Oranı Üzerine Etkileri. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 2(1).
AMA Aydın H, Çağıltay F. Farklı İnkübatörlerin Tatlısu İstakozu (Astacus leptodactylus Esch, 1823) Yumurtalarının Çıkış Oranı Üzerine Etkileri. SDU-JEFF. April 2006;2(1).
Chicago Aydın, Hamdi, and Ferhat Çağıltay. “Farklı İnkübatörlerin Tatlısu İstakozu (Astacus Leptodactylus Esch, 1823) Yumurtalarının Çıkış Oranı Üzerine Etkileri”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 2, no. 1 (April 2006).
EndNote Aydın H, Çağıltay F (April 1, 2006) Farklı İnkübatörlerin Tatlısu İstakozu (Astacus leptodactylus Esch, 1823) Yumurtalarının Çıkış Oranı Üzerine Etkileri. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 2 1
IEEE H. Aydın and F. Çağıltay, “Farklı İnkübatörlerin Tatlısu İstakozu (Astacus leptodactylus Esch, 1823) Yumurtalarının Çıkış Oranı Üzerine Etkileri”, SDU-JEFF, vol. 2, no. 1, 2006.
ISNAD Aydın, Hamdi - Çağıltay, Ferhat. “Farklı İnkübatörlerin Tatlısu İstakozu (Astacus Leptodactylus Esch, 1823) Yumurtalarının Çıkış Oranı Üzerine Etkileri”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 2/1 (April 2006).
JAMA Aydın H, Çağıltay F. Farklı İnkübatörlerin Tatlısu İstakozu (Astacus leptodactylus Esch, 1823) Yumurtalarının Çıkış Oranı Üzerine Etkileri. SDU-JEFF. 2006;2.
MLA Aydın, Hamdi and Ferhat Çağıltay. “Farklı İnkübatörlerin Tatlısu İstakozu (Astacus Leptodactylus Esch, 1823) Yumurtalarının Çıkış Oranı Üzerine Etkileri”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, vol. 2, no. 1, 2006.
Vancouver Aydın H, Çağıltay F. Farklı İnkübatörlerin Tatlısu İstakozu (Astacus leptodactylus Esch, 1823) Yumurtalarının Çıkış Oranı Üzerine Etkileri. SDU-JEFF. 2006;2(1).