BibTex RIS Cite

Cyprinus carpio (L.)’da bakırın kas ve karaciğer dokularındaki birikiminin total protein derişimi üzerine etkileri

Year 2004, Volume: 2 Issue: 2, 26 - 31, 08.01.2004

Abstract

Bu çalışmada, Cyprinus carpio (L.), bakırın 0,01, 0,05, 0,1 ve 0,5 ppm’lik ortam derişimlerinin etkisinde 7, 15 ve 30 gün sürelerle tutularak, kas ve karaciğer dokularındaki bakır birikiminin, total protein derişimi üzerine etkileri incelenmiştir. Belirlenen süre ve ortam derişimlerinin etkisinde kas ve karaciğer dokularındaki bakır birikimi atomik absorbsiyon spektrofotometrik, total protein derişimi ise spektrofotometrik yöntemlerle belirlenmiştir. Kas ve karaciğer dokularındaki bakır birikimi, ortam derişimi ve etkide kalma süresindeki artışa bağlı olarak artmıştır. Bakır etkisinde karaciğer dokusundaki total protein derişimi, belirli bir sürede ortam derişimindeki artışa ve belirli bir ortam derişiminde etkide kalma süresindeki artışa paralel olarak artarken, kas dokusunda azalmıştır

Effects of copper accumulation in muscle and liver tissues on total protein levels of Cyprinus carpio (L.)

Year 2004, Volume: 2 Issue: 2, 26 - 31, 08.01.2004

Abstract

Cyprinus carpio (L.) was exposed to 0.01, 0.05, 0.10 and 0.50 ppm copper for periods of 7. 15 and 30 days and the effects of accumulation in muscle and liver tissues on total protein levels were studied. Copper accumulation and total protein levels in the tissues studied were determined using atomic absorption spectrophotometric and spectrophotometric methods respectively. Muscle and liver accumulation of copper increased with increasing concentrations of copper and with exposure period. Total protein level in liver tissue increased and that of muscle tissue decreased with increasing concentrations of the metal at given period and with increasing exposure period at a given concentration

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA53YF96DN
Journal Section Articles
Authors

Bedii Cicik This is me

Özcan Ay This is me

Fahri Karayakar This is me

Publication Date January 8, 2004
Published in Issue Year 2004 Volume: 2 Issue: 2

Cite

APA Cicik, B., Ay, Ö., & Karayakar, F. (2004). Cyprinus carpio (L.)’da bakırın kas ve karaciğer dokularındaki birikiminin total protein derişimi üzerine etkileri. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 2(2), 26-31.
AMA Cicik B, Ay Ö, Karayakar F. Cyprinus carpio (L.)’da bakırın kas ve karaciğer dokularındaki birikiminin total protein derişimi üzerine etkileri. SDU-JEFF. August 2004;2(2):26-31.
Chicago Cicik, Bedii, Özcan Ay, and Fahri Karayakar. “Cyprinus Carpio (L.)’da bakırın Kas Ve karaciğer dokularındaki Birikiminin Total Protein derişimi üzerine Etkileri”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 2, no. 2 (August 2004): 26-31.
EndNote Cicik B, Ay Ö, Karayakar F (August 1, 2004) Cyprinus carpio (L.)’da bakırın kas ve karaciğer dokularındaki birikiminin total protein derişimi üzerine etkileri. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 2 2 26–31.
IEEE B. Cicik, Ö. Ay, and F. Karayakar, “Cyprinus carpio (L.)’da bakırın kas ve karaciğer dokularındaki birikiminin total protein derişimi üzerine etkileri”, SDU-JEFF, vol. 2, no. 2, pp. 26–31, 2004.
ISNAD Cicik, Bedii et al. “Cyprinus Carpio (L.)’da bakırın Kas Ve karaciğer dokularındaki Birikiminin Total Protein derişimi üzerine Etkileri”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 2/2 (August 2004), 26-31.
JAMA Cicik B, Ay Ö, Karayakar F. Cyprinus carpio (L.)’da bakırın kas ve karaciğer dokularındaki birikiminin total protein derişimi üzerine etkileri. SDU-JEFF. 2004;2:26–31.
MLA Cicik, Bedii et al. “Cyprinus Carpio (L.)’da bakırın Kas Ve karaciğer dokularındaki Birikiminin Total Protein derişimi üzerine Etkileri”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, vol. 2, no. 2, 2004, pp. 26-31.
Vancouver Cicik B, Ay Ö, Karayakar F. Cyprinus carpio (L.)’da bakırın kas ve karaciğer dokularındaki birikiminin total protein derişimi üzerine etkileri. SDU-JEFF. 2004;2(2):26-31.