BibTex RIS Cite

Farklı besin ve tuzluluk koşullarının L tipi rotifer (Brachionus plicatilis O. F. Müller, 1856) kültürüne etkisi

Year 2004, Volume: 2 Issue: 2, 78 - 87, 08.01.2004

Abstract

Bu çalışmada, L tipi rotifer (Brachionus plicatilis) kültürüne 5 farklı mikroalg türü (Tetraselmis suecica, Chlorella sp. Isochrysis galbana Nannochloropsis oculata, Dunaliella tertiolecta) ve 7 farklı tuzluluk (‰5, ‰10, ‰15, ‰20, ‰25, ‰30, ‰35) oranının etkisi araştırılmıştır. Deneme kesikli kültür metoduna göre sürekli aydınlatma altında 25 °C sıcaklıkta gerçekleştirilmiştir. Deneme başında her bir tüpe 1 adet amiktik dişi konulmuş; birey sayısı, büyüme hızı, ikilenme zamanı ve günlük rotifer üretim miktarı 8 gün boyunca belirlenmiştir. Maksimum birey sayısı (372,00±1,52 rot./ml) ve günlük rotifer üretimi (46,375±0,190 rot./ml/gün) ‰30 tuzlulukta T. suecica ile beslenen grupta, maksimum büyüme hızı (0,821±0,006 /gün) ve minimum ikilenme zamanı (0,840±0,001 gün) ise ‰10 tuzlulukta D. tertiolecta ile beslenen rotiferlerde tespit edilmiştir. Kullanılan besin ve tuzluluk oranlarının birey sayısı, büyüme hızı, ikilenme zamanı ve üretim miktarı üzerine etkisi istatistikî olarak (P<0,05) önemli bulunmuştur. En uygun besinin Tetraselmis suecica, optimum tuzluluk oranının ‰30 olduğu belirlenmiştir

The effect of different food and salinity conditions on rotifer L type (Brachionus plicatilis O. F. Müller, 1856) culture

Year 2004, Volume: 2 Issue: 2, 78 - 87, 08.01.2004

Abstract

In this study, the effects of five different microalgae species (Tetraselmis suecica, Chlorella sp. Isochrysis galbana Nannochloropsis oculata, Dunaliella tertiolecta) and seven different salinities (5‰, 10‰, 15‰, 20‰, 25‰, 30‰, 35‰) on the culture of rotifer L type (Brachionus plicatilis) were studied. The experiment was carried out at 25 °C temperature under continuous lighting according to batch culture method. In the beginning of the experiments, one amictic female were put on each vessels and doubling amount, growth rates, number of individual were determined during 8 days. It was established that maximum individual number (372,00±1,52 rot./ml) and daily rotifer production (46.375±0.190 rot./ml/day) was in the group of fed with T. suecica in 30‰ salinity, maximum growth rates (0.821±0.006 /day) and minimum doubling time (0.840±0.001 day) was in the group of fed with D. tertiolecta in 10‰ salinity. The effects of used salinity and food rates on the individual number, growth rates, doubling time and the production number were statistically (P<0.05) significant found. The most favorable food was Tetraselmis suecica, optimum salinity 30‰ was determined

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA53YT44RD
Journal Section Articles
Authors

Sevgi Savaş This is me

Zekiye Güçlü This is me

Publication Date January 8, 2004
Published in Issue Year 2004 Volume: 2 Issue: 2

Cite

APA Savaş, S., & Güçlü, Z. (2004). Farklı besin ve tuzluluk koşullarının L tipi rotifer (Brachionus plicatilis O. F. Müller, 1856) kültürüne etkisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 2(2), 78-87.
AMA Savaş S, Güçlü Z. Farklı besin ve tuzluluk koşullarının L tipi rotifer (Brachionus plicatilis O. F. Müller, 1856) kültürüne etkisi. JEFF. August 2004;2(2):78-87.
Chicago Savaş, Sevgi, and Zekiye Güçlü. “Farklı Besin Ve Tuzluluk koşullarının L Tipi Rotifer (Brachionus Plicatilis O. F. Müller, 1856) kültürüne Etkisi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 2, no. 2 (August 2004): 78-87.
EndNote Savaş S, Güçlü Z (August 1, 2004) Farklı besin ve tuzluluk koşullarının L tipi rotifer (Brachionus plicatilis O. F. Müller, 1856) kültürüne etkisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 2 2 78–87.
IEEE S. Savaş and Z. Güçlü, “Farklı besin ve tuzluluk koşullarının L tipi rotifer (Brachionus plicatilis O. F. Müller, 1856) kültürüne etkisi”, JEFF, vol. 2, no. 2, pp. 78–87, 2004.
ISNAD Savaş, Sevgi - Güçlü, Zekiye. “Farklı Besin Ve Tuzluluk koşullarının L Tipi Rotifer (Brachionus Plicatilis O. F. Müller, 1856) kültürüne Etkisi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 2/2 (August 2004), 78-87.
JAMA Savaş S, Güçlü Z. Farklı besin ve tuzluluk koşullarının L tipi rotifer (Brachionus plicatilis O. F. Müller, 1856) kültürüne etkisi. JEFF. 2004;2:78–87.
MLA Savaş, Sevgi and Zekiye Güçlü. “Farklı Besin Ve Tuzluluk koşullarının L Tipi Rotifer (Brachionus Plicatilis O. F. Müller, 1856) kültürüne Etkisi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, vol. 2, no. 2, 2004, pp. 78-87.
Vancouver Savaş S, Güçlü Z. Farklı besin ve tuzluluk koşullarının L tipi rotifer (Brachionus plicatilis O. F. Müller, 1856) kültürüne etkisi. JEFF. 2004;2(2):78-87.