Bu çalışmada, Ankara ili Beypazarı
ilçesinde bulunan bir havuç temizleme ve paketleme tesisinde, TS 18001 İş
Sağlığı ve Güvenliği Sistemi çerçevesinde örnek bir risk analizi uygulamasının
gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, tesise yönelik muhtemel iş
kazalarının meydana gelme olasılıkları ve şiddetleri derecelendirilmiş, hesaplanan
riskler L tipi risk matrisine aktarılmıştır. Risk matrisi hesaplamaları
sonucunda 10 adet risk (Orta, Önemli ve Katlanamaz) önlem alınması gereken risk
grubu eşiği olan 8 puanının üstünde çıkmıştır. Tesisteki risklerin yarısının 1.
aşama (önemli ve katlanılamaz riskler), diğer yarısının ise 2. aşamada (orta
düzeydeki riskler) olduğu tespit edilmiştir. Risklerin giderilmesi için 6 aylık
bir periyod içerisinde çalışılması gereği önerilmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Food Engineering |
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | December 15, 2019 |
Acceptance Date | January 9, 2020 |
Published in Issue | Year 2019 Volume: 2 Issue: 3 |