LOKAL ANESTEZİ İLE YAPILAN İNGUİNAL HERNİ TAMİR SONUÇLARI

Volume: 6 Number: 3 June 1, 2001
  • Kibar Çebi
  • İsmail Hakkı Ocak
EN TR

LOKAL ANESTEZİ İLE YAPILAN İNGUİNAL HERNİ TAMİR SONUÇLARI

Abstract

Amaç: Bu çalışmada, lokal anestezi ile tamir edilen kasık fıtığı olgularında operasyon süresi, hastanede kalma süresi, postoperatiferatif komplikasyonlar, anal- jezik gereksinimi, ameliyat sonrası işe başlama süresi ve günlük aktiviteyi kazanım süresi yönünden irdelenmesi amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Hastanemizde Ocak 1998- Ocak 2001 tarihleri arasında kasık fıtığı tanısı ile tedavi olan olgular içerisinde kardiyovasküler ve respiratuar sorardan olan hastalar ile bilinen hiçbir genel anestezi sorunu olmayıp gönüllü olarak lokal anesteziyi kabul eden hastalar çalışma kapsamına alındı. Bulgular: Lokal anaestezi ile inguinal herni tamirinde ameliyat süresi 35-65 dakika, yatış süresi 1-3 gün, işe başlama süresi 10-15 gün, günlük aktiviteyi kazanım süresi 1-3 gün, ağrı süresi 1-5 gün olarak saptandı. Hastaların hiç birinde lokal ve sistemik komplikasyon gelişmedi. Sonuç: Lokal komplikasyonların olmayışı yanında sistemik komplikasyonların da olmayışı lokal anestezinin bir üstünlüğü olarak değerlendirilebilir. Tüm parametreler literatürle uyumlu olmakla birlikte hastanede kalma süresi bizim serimizde daha uzun olarak tespit edilmiştir.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Kibar Çebi This is me

İsmail Hakkı Ocak This is me

Publication Date

June 1, 2001

Submission Date

July 29, 2014

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2001 Volume: 6 Number: 3

APA
Çebi, K., & Ocak, İ. H. (2001). LOKAL ANESTEZİ İLE YAPILAN İNGUİNAL HERNİ TAMİR SONUÇLARI. Fırat Tıp Dergisi, 6(3), 493-496. https://izlik.org/JA59SG87XU
AMA
1.Çebi K, Ocak İH. LOKAL ANESTEZİ İLE YAPILAN İNGUİNAL HERNİ TAMİR SONUÇLARI. Fırat Tıp Dergisi. 2001;6(3):493-496. https://izlik.org/JA59SG87XU
Chicago
Çebi, Kibar, and İsmail Hakkı Ocak. 2001. “LOKAL ANESTEZİ İLE YAPILAN İNGUİNAL HERNİ TAMİR SONUÇLARI”. Fırat Tıp Dergisi 6 (3): 493-96. https://izlik.org/JA59SG87XU.
EndNote
Çebi K, Ocak İH (June 1, 2001) LOKAL ANESTEZİ İLE YAPILAN İNGUİNAL HERNİ TAMİR SONUÇLARI. Fırat Tıp Dergisi 6 3 493–496.
IEEE
[1]K. Çebi and İ. H. Ocak, “LOKAL ANESTEZİ İLE YAPILAN İNGUİNAL HERNİ TAMİR SONUÇLARI”, Fırat Tıp Dergisi, vol. 6, no. 3, pp. 493–496, June 2001, [Online]. Available: https://izlik.org/JA59SG87XU
ISNAD
Çebi, Kibar - Ocak, İsmail Hakkı. “LOKAL ANESTEZİ İLE YAPILAN İNGUİNAL HERNİ TAMİR SONUÇLARI”. Fırat Tıp Dergisi 6/3 (June 1, 2001): 493-496. https://izlik.org/JA59SG87XU.
JAMA
1.Çebi K, Ocak İH. LOKAL ANESTEZİ İLE YAPILAN İNGUİNAL HERNİ TAMİR SONUÇLARI. Fırat Tıp Dergisi. 2001;6:493–496.
MLA
Çebi, Kibar, and İsmail Hakkı Ocak. “LOKAL ANESTEZİ İLE YAPILAN İNGUİNAL HERNİ TAMİR SONUÇLARI”. Fırat Tıp Dergisi, vol. 6, no. 3, June 2001, pp. 493-6, https://izlik.org/JA59SG87XU.
Vancouver
1.Kibar Çebi, İsmail Hakkı Ocak. LOKAL ANESTEZİ İLE YAPILAN İNGUİNAL HERNİ TAMİR SONUÇLARI. Fırat Tıp Dergisi [Internet]. 2001 Jun. 1;6(3):493-6. Available from: https://izlik.org/JA59SG87XU