BibTex RIS Cite

Konaklama İşletmelerinde Kriz Yönetimi: Yöneticilerin Kriz Yönetimi Yaklaşımına Yönelik Bir Uygulama

Year 2012, Issue: 572, 79 - 79, 01.10.2012

Abstract

Konaklama işletmelerinin krizden olumsuz yönde etkilenmesinde, yöneticilerin krize ve kriz yönetimine karşı yaklaşımları önemli bir rol oynamaktadır. Yöneticilerin, potansiyel bir krizi önleyebilmek, kriz dönemlerindeki tehdit ve tehlikelerden en az zararla çıkabilmek ve bununla birlikte kriz ortamındaki gelişmeleri fırsata çevirebilmek için krize karşı duyarlı olmaları ve kriz yönetimine önem vermeleri gerekmektedir. Bu çalışmada kriz, kriz yönetimi, krize neden olan faktörler ve etkileri konusunda bilgiler verilmiştir. Uygulama çalışmasında, yöneticilerin kriz ve kriz yönetimi konusundaki yaklaşımları test edilmiştir. Araştırma sonucunda, konaklama işletmeleri yöneticilerinin teorik olarak kriz konusunda gerekli bilgilere sahip olmalarına ve kriz yönetimini gerekli görmelerine rağmen, işletmelerinde kriz yönetimini uygulama konusunda yeterli hassasiyeti göstermedikleri belirlenmiştir.

The Crisis Management in Lodging Enterprises: An Application on the Crisis Management Approach of Managers

Year 2012, Issue: 572, 79 - 79, 01.10.2012

Abstract

The approaches of managers to crisis and crisis management play an important role upon the negative crises in lodging enterprises. Managers should be sensitive to crisis and pay attention to the crisis management in order to prevent a potential crisis, survive a crisis with least damage from threats and dangers and to turn the developments during the crisis time into opportunities. In this study, crisis, crisis management, the factors that caused the crisis and effects of the factors have been discussed. In the applied study, the approaches of managers to crisis and crisis management have been tested. As a result of research, although managers of lodging enterprises in theory have the enough information about crisis and think that crisis management is necessary; it is determined that the managers haven’t showed sufficient sensitivity in application to crisis management in their lodging enterprises.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Zeki Akıncı

Murat Kayalar

Osman Nuri Demirel

Publication Date October 1, 2012
Published in Issue Year 2012 Issue: 572

Cite

APA Akıncı, Z., Kayalar, M., & Demirel, O. N. (2012). Konaklama İşletmelerinde Kriz Yönetimi: Yöneticilerin Kriz Yönetimi Yaklaşımına Yönelik Bir Uygulama. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar(572), 79-79.
AMA Akıncı Z, Kayalar M, Demirel ON. Konaklama İşletmelerinde Kriz Yönetimi: Yöneticilerin Kriz Yönetimi Yaklaşımına Yönelik Bir Uygulama. FPEYD. October 2012;(572):79-79.
Chicago Akıncı, Zeki, Murat Kayalar, and Osman Nuri Demirel. “Konaklama İşletmelerinde Kriz Yönetimi: Yöneticilerin Kriz Yönetimi Yaklaşımına Yönelik Bir Uygulama”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, no. 572 (October 2012): 79-79.
EndNote Akıncı Z, Kayalar M, Demirel ON (October 1, 2012) Konaklama İşletmelerinde Kriz Yönetimi: Yöneticilerin Kriz Yönetimi Yaklaşımına Yönelik Bir Uygulama. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 572 79–79.
IEEE Z. Akıncı, M. Kayalar, and O. N. Demirel, “Konaklama İşletmelerinde Kriz Yönetimi: Yöneticilerin Kriz Yönetimi Yaklaşımına Yönelik Bir Uygulama”, FPEYD, no. 572, pp. 79–79, October 2012.
ISNAD Akıncı, Zeki et al. “Konaklama İşletmelerinde Kriz Yönetimi: Yöneticilerin Kriz Yönetimi Yaklaşımına Yönelik Bir Uygulama”. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 572 (October 2012), 79-79.
JAMA Akıncı Z, Kayalar M, Demirel ON. Konaklama İşletmelerinde Kriz Yönetimi: Yöneticilerin Kriz Yönetimi Yaklaşımına Yönelik Bir Uygulama. FPEYD. 2012;:79–79.
MLA Akıncı, Zeki et al. “Konaklama İşletmelerinde Kriz Yönetimi: Yöneticilerin Kriz Yönetimi Yaklaşımına Yönelik Bir Uygulama”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, no. 572, 2012, pp. 79-79.
Vancouver Akıncı Z, Kayalar M, Demirel ON. Konaklama İşletmelerinde Kriz Yönetimi: Yöneticilerin Kriz Yönetimi Yaklaşımına Yönelik Bir Uygulama. FPEYD. 2012(572):79-.