BibTex RIS Cite

Lizbon Anlaşması’nın Avrupa Parlamentosu’nun İşlevsel Rolü Üzerine Etkisi ve Parlamentoda Siyasi Hayat

Year 2011, Issue: 560, 17 - , 01.10.2011

Abstract

Avrupa Birliği günümüzün en çok tartişilan ve üzerinde en çok şey yazilan ulusüstü kurumu olarak araştirmacilar tarafindan farkli incelemelere konu olmaktadir. Birliğin organlari, giderek kapsami genişleyen ve hayatin her alanini artan oranlarda etkileyecek şekilde bağlayici kararlar almakta ve bu kararlari tek bir merkezden yürütmektedirler. Birlik, 27 üye ülkenin ve 490 milyon Birlik vatandaşinin adina konuşmaktadir ve artan bir biçimde dikkati çeken “Brüksel faktörü”, siyasi hayatin önemli merkezi olmuştur. AB Uluslar üstü bir niteliğe bürünmek ve yasal statüye kavuşmak yolunda her bir genişlemede önemli adimlar gerçekleştirmiştir. Bu adimlardan sonuncusu ve en önemlisi de Lizbon Antlaşmasidir. Antlaşmasinin getirmiş olduğu önemli değişikliklerden biri, Parlamentonun yapisi ve karar alma sürecine yöneliktir. Son düzenleme ile beraber parlamento, AB’nin geleceğine yönelik birçok önemli kararin alinmasinda etkili konuma gelmiştir. Çalişmada, Birliğin siyasal sisteminin işlemesinde yaşamsal görevler icra eden Parlamento’nun yapisi, parlamentoda cereyan eden siyasal hayat ve siyasi parti gruplari ele alinarak konunun ayrintilari ortaya konulmuştur

Impact of Lisbon Treaty on European Parliament’s Functional Role and Political Life in the Parliament

Year 2011, Issue: 560, 17 - , 01.10.2011

Abstract

European Union is one of the mostly-discussed supranational organisation which draws attention of many researchers studying the various aspects of the EU. Institutions of the EU have been making binding decisions in many fields, which increase day by day and they supervise the implementation of these decisions from one single centre. Union has the say for 27 member states and 490 million citizens of the EU. Brussels, which draws ever more attention has become the most important centre of the political life. EU has progressed significantly in its path towards supranational unity and influential legal status. The last and the most important of the steps towards this goal is the Treaty of Lisbon. One of the most important changes brought about by the Treaty regards the structure and decision-making procedure of the European Parliament. With the latest amendments the Parliament’s role has become central in many decisions. In this study, details of the subject have been analysed, focusing on the political life and political groupings in the European Parliament

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Hüseyin Gül This is me

Publication Date October 1, 2011
Published in Issue Year 2011 Issue: 560

Cite

APA Gül, H. (2011). Lizbon Anlaşması’nın Avrupa Parlamentosu’nun İşlevsel Rolü Üzerine Etkisi ve Parlamentoda Siyasi Hayat. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar(560), 17.
AMA Gül H. Lizbon Anlaşması’nın Avrupa Parlamentosu’nun İşlevsel Rolü Üzerine Etkisi ve Parlamentoda Siyasi Hayat. FPEYD. October 2011;(560):17.
Chicago Gül, Hüseyin. “Lizbon Anlaşması’nın Avrupa Parlamentosu’nun İşlevsel Rolü Üzerine Etkisi Ve Parlamentoda Siyasi Hayat”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, no. 560 (October 2011): 17.
EndNote Gül H (October 1, 2011) Lizbon Anlaşması’nın Avrupa Parlamentosu’nun İşlevsel Rolü Üzerine Etkisi ve Parlamentoda Siyasi Hayat. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 560 17.
IEEE H. Gül, “Lizbon Anlaşması’nın Avrupa Parlamentosu’nun İşlevsel Rolü Üzerine Etkisi ve Parlamentoda Siyasi Hayat”, FPEYD, no. 560, p. 17, October 2011.
ISNAD Gül, Hüseyin. “Lizbon Anlaşması’nın Avrupa Parlamentosu’nun İşlevsel Rolü Üzerine Etkisi Ve Parlamentoda Siyasi Hayat”. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 560 (October 2011), 17.
JAMA Gül H. Lizbon Anlaşması’nın Avrupa Parlamentosu’nun İşlevsel Rolü Üzerine Etkisi ve Parlamentoda Siyasi Hayat. FPEYD. 2011;:17.
MLA Gül, Hüseyin. “Lizbon Anlaşması’nın Avrupa Parlamentosu’nun İşlevsel Rolü Üzerine Etkisi Ve Parlamentoda Siyasi Hayat”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, no. 560, 2011, p. 17.
Vancouver Gül H. Lizbon Anlaşması’nın Avrupa Parlamentosu’nun İşlevsel Rolü Üzerine Etkisi ve Parlamentoda Siyasi Hayat. FPEYD. 2011(560):17.