PAZARLAMA PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜMÜNDE YÖNEYLEM ARAŞTIRMASININ ÖNEMİ
Öz
Bu çalışmada ilk olarak, pazarlama yönetiminde kantitatif karar alma tekniklerinin nasıl kullanıldığı üzerinde durduk. Daha sonra, bu tekniklerin arasından yöneylem araştırması üzerinde yoğunlaşarak, pazarlama alanında bu metodun nasıl uygulanacağı ele alındı. Bunlarda başka, bu makalede yöneylem araştırmasının bu alanda ne oranda kullanıldığı irdelenmektedir. Sonuç olarak bu makale uygulamadaki problemler hakkında bazı önerilerde bulunmuştur.
Anahtar Kelimeler
References
- ADA Erhan (1990). “İşletme Problemlerinin Çözümünde Yöneylem Araştırması Tekniklerinden Yararlanmak İçin Gerekli Koşulların Sağlanmasında Sistem Analizi”, Dokuz Eylül Üniversitesi, İ.İ.B.F Dergisi, Cilt:5, Sayı:1-2, İzmir.
- ARIKAN, Necati (1980). “Yöneylem Araştırmasının Üretim Yönetiminde Uygulama Sorunları”,Yöneylem Dergisi, Yıl:1, Cilt:1, Ankara.
- BUFA, Elwood S (1980). Temel Üretim Yönetimi, Çev: Atilla Sezgin(Ed), Kemal Gölbaşı , Olgaç Matbaası, Ankara.
- CELASUN, Merih (1980). “Yöneylem Araştırması’nın Gelişme Sorunları ve Öneriler”, Yöneylem Araştırması Dergisi, Cilt:1, Sayı:1, Ankara.
- CİNEMRE, Nalan (1997). Yöneylem Araştırması, İstanbul.
- DONEELLY, James H. John M. Ivncevich (1979). Analysis For Marketing Decisions, Richard D. Irnwin Inc, Illinois.
- EREM, Tunç (1975). Pazarlama Yönetimi ve Karar Alma, Hilal Matbaacılık, 2. Baskı, İstanbul.
- ESİN, Alptekin (1981). Yöneylem Araştırma-sında Yararlanılan Karar Yöntemleri, A.İ.T.İ.A, Ankara
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
Research Article
Authors
Mustafa Yücel
Türkiye
Publication Date
April 2, 2004
Submission Date
August 18, 2003
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 1970 Volume: 2 Number: 2