1. AOAC, (1980). Official methods of analysis 13th Ed AOAC,Washington D.C., USA.
2. Arslan, A, (1993). Keban Baraj Gölü Aynalı Sazanlarının (Cyprinus carpio L.) Mikrobiyo-lojik ve Kimyasal Kaliteleri, Türk J. Vet. Anim. Sci.,17,251-259.
3. Bilgin, Ş., Ünlüsayın, M. ve Gülyavuz, H., (2001). Clarias gariepinus (Burchell 1822)’un Farklı İşleme Yöntemlerine Göre Değerlendirilmesi ve Kimyasal Bileşenlerinin Tespiti, Türk J. Vet. Anim. Sci.,25,309-312.
4. Çelik, C., Özdemir, Y., Aşan, T. ve Patır, B., (1990). Keban Baraj Gölü Küpeli Sazanlarının (Barbus capito petoralis) Mikrobiyolojik, Kim-yasal Kalitesi ve Et Verimi, Ege Üniv. Su Ürünler Derg., 7,156-167.
5. Erkan, N., (2004). Dumanlama teknolojisi, C. Varlık (ed), Su ürünleri işleme teknolojisi, İstanbul Üniversitesi Yayınları No: 4465, 233-273, İstanbul.
6. Ekingen, G., (1988). Balık sistematiği, Tolga Ofset, Elazığ.
7. Ganesh, A., Dıleep, A.O., Shamasundar, B.A. ve Sıngh, U., (2006). Gel-forming ability of common carp fish (Cyprinus carpio) meat: effect of freezing and frozen storage, Journal of food Biochemistry, 30,342-361.
8. Geldiay, R. ve Balık, S., (1996). Türkiye tatlısu balıkları, Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakülte-si Yayınları No: 46, Ders Kitabı: 16, İzmir.
9. Göğüş, A.K., Kolsarıcı, N., (1992).Su ürünleri teknolojisi, A.Ü. Ziraat Fak. Yay.: 1243, Ders Kitabı: 358, Ankara.
10. İzci, L. ve Ertan, Ö.O., (2004). Dumanlama İşlemi Uygulanmış Kadife Balığı (Tinca tinca L., 1758)’nın Et Verimi ve Besin Bileşimindeki Değişimler, Türk J. Vet. Anim. Sci.,28,1037-1041.
11. Keskin, H., (1975). Gıda kimyası, İstanbul Üni-versitesi Yayın Sayı: 1980, Kimya Fak., 21: 1046s. İstanbul.
12. Kolsarıcı, N. ve Özkaya, Ö., (1998). Gökkuşağı Alabalığı (Salmo gairdneri)’nin Raf Ömrü Üzerine Tütsüleme Yöntemler ve Depolama Sıcaklığının Etkisi, Türk J. Vet. Anim. Sci.,22,273-284.
13. Kurtcan, Ü. ve Gönül, M., (1987). Gıdaların Duyusal Değerlendirilmesinde Puanlama Meto-du, Ege Üniv. Müh. Fak. Derg., Seri B, Gıda Mühendisliği, 5,1,137-146.
14. Oğuzhan, P., Angiş, S., Haliloğlu, H.İ. ve Atamanalp, M., (2006). Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynuchus mykiss) Filetolarında Sıcak Tütsüleme Sonrası Kimyasal Kompozisyon Değişimleri, Ege Üniv. Su Ürünleri Derg., 1/3,465-466.
15. TS 1743, (1974). Et ve Et Mamülleri Rutubet Miktarı Tayini, Türk Standartları, Ankara.
16. TS 1746, (1974). Et ve Et Mamülleri Kül Tayini, Türk Standartları, Ankara.
17. Vishwanath, W., Lilabati, H. ve Bijeni, M. (1997). Biochemical, nutritionaland microbiolo-gical quality of fresh and smoked mud eel fish Monopterus albus-a comparative study, Food Chemistry, 61,153-156.
18. Yanar, Y. ve Fenercioğlu, H. (1999). Sazan (Cyprinus carpio) Etinin Balık Köftesi Olarak Değerlendirilmesi, Türk J. Vet Anim. Sci., 23, 361-365.
Year 2007,
Volume: 5 Issue: 3, 186 - 190, 15.06.2007
1. AOAC, (1980). Official methods of analysis 13th Ed AOAC,Washington D.C., USA.
2. Arslan, A, (1993). Keban Baraj Gölü Aynalı Sazanlarının (Cyprinus carpio L.) Mikrobiyo-lojik ve Kimyasal Kaliteleri, Türk J. Vet. Anim. Sci.,17,251-259.
3. Bilgin, Ş., Ünlüsayın, M. ve Gülyavuz, H., (2001). Clarias gariepinus (Burchell 1822)’un Farklı İşleme Yöntemlerine Göre Değerlendirilmesi ve Kimyasal Bileşenlerinin Tespiti, Türk J. Vet. Anim. Sci.,25,309-312.
4. Çelik, C., Özdemir, Y., Aşan, T. ve Patır, B., (1990). Keban Baraj Gölü Küpeli Sazanlarının (Barbus capito petoralis) Mikrobiyolojik, Kim-yasal Kalitesi ve Et Verimi, Ege Üniv. Su Ürünler Derg., 7,156-167.
5. Erkan, N., (2004). Dumanlama teknolojisi, C. Varlık (ed), Su ürünleri işleme teknolojisi, İstanbul Üniversitesi Yayınları No: 4465, 233-273, İstanbul.
6. Ekingen, G., (1988). Balık sistematiği, Tolga Ofset, Elazığ.
7. Ganesh, A., Dıleep, A.O., Shamasundar, B.A. ve Sıngh, U., (2006). Gel-forming ability of common carp fish (Cyprinus carpio) meat: effect of freezing and frozen storage, Journal of food Biochemistry, 30,342-361.
8. Geldiay, R. ve Balık, S., (1996). Türkiye tatlısu balıkları, Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakülte-si Yayınları No: 46, Ders Kitabı: 16, İzmir.
9. Göğüş, A.K., Kolsarıcı, N., (1992).Su ürünleri teknolojisi, A.Ü. Ziraat Fak. Yay.: 1243, Ders Kitabı: 358, Ankara.
10. İzci, L. ve Ertan, Ö.O., (2004). Dumanlama İşlemi Uygulanmış Kadife Balığı (Tinca tinca L., 1758)’nın Et Verimi ve Besin Bileşimindeki Değişimler, Türk J. Vet. Anim. Sci.,28,1037-1041.
11. Keskin, H., (1975). Gıda kimyası, İstanbul Üni-versitesi Yayın Sayı: 1980, Kimya Fak., 21: 1046s. İstanbul.
12. Kolsarıcı, N. ve Özkaya, Ö., (1998). Gökkuşağı Alabalığı (Salmo gairdneri)’nin Raf Ömrü Üzerine Tütsüleme Yöntemler ve Depolama Sıcaklığının Etkisi, Türk J. Vet. Anim. Sci.,22,273-284.
13. Kurtcan, Ü. ve Gönül, M., (1987). Gıdaların Duyusal Değerlendirilmesinde Puanlama Meto-du, Ege Üniv. Müh. Fak. Derg., Seri B, Gıda Mühendisliği, 5,1,137-146.
14. Oğuzhan, P., Angiş, S., Haliloğlu, H.İ. ve Atamanalp, M., (2006). Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynuchus mykiss) Filetolarında Sıcak Tütsüleme Sonrası Kimyasal Kompozisyon Değişimleri, Ege Üniv. Su Ürünleri Derg., 1/3,465-466.
15. TS 1743, (1974). Et ve Et Mamülleri Rutubet Miktarı Tayini, Türk Standartları, Ankara.
16. TS 1746, (1974). Et ve Et Mamülleri Kül Tayini, Türk Standartları, Ankara.
17. Vishwanath, W., Lilabati, H. ve Bijeni, M. (1997). Biochemical, nutritionaland microbiolo-gical quality of fresh and smoked mud eel fish Monopterus albus-a comparative study, Food Chemistry, 61,153-156.
18. Yanar, Y. ve Fenercioğlu, H. (1999). Sazan (Cyprinus carpio) Etinin Balık Köftesi Olarak Değerlendirilmesi, Türk J. Vet Anim. Sci., 23, 361-365.
Duman, M., & Dartay, M. (2007). SICAK TÜTSÜLENMİŞ AYNALI SAZAN (Cyprinus carpio L., 1758) FİLETOLARININ ET VERİMİ VE KİMYASAL KOMPOZİSYONDAKİ DEĞİŞİMLER. Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi, 5(3), 186-190.
AMA
Duman M, Dartay M. SICAK TÜTSÜLENMİŞ AYNALI SAZAN (Cyprinus carpio L., 1758) FİLETOLARININ ET VERİMİ VE KİMYASAL KOMPOZİSYONDAKİ DEĞİŞİMLER. (DAD). June 2007;5(3):186-190.
Chicago
Duman, Muhsine, and Mürşide Dartay. “SICAK TÜTSÜLENMİŞ AYNALI SAZAN (Cyprinus Carpio L., 1758) FİLETOLARININ ET VERİMİ VE KİMYASAL KOMPOZİSYONDAKİ DEĞİŞİMLER”. Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi 5, no. 3 (June 2007): 186-90.
EndNote
Duman M, Dartay M (June 1, 2007) SICAK TÜTSÜLENMİŞ AYNALI SAZAN (Cyprinus carpio L., 1758) FİLETOLARININ ET VERİMİ VE KİMYASAL KOMPOZİSYONDAKİ DEĞİŞİMLER. Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi 5 3 186–190.
IEEE
M. Duman and M. Dartay, “SICAK TÜTSÜLENMİŞ AYNALI SAZAN (Cyprinus carpio L., 1758) FİLETOLARININ ET VERİMİ VE KİMYASAL KOMPOZİSYONDAKİ DEĞİŞİMLER”, (DAD), vol. 5, no. 3, pp. 186–190, 2007.
ISNAD
Duman, Muhsine - Dartay, Mürşide. “SICAK TÜTSÜLENMİŞ AYNALI SAZAN (Cyprinus Carpio L., 1758) FİLETOLARININ ET VERİMİ VE KİMYASAL KOMPOZİSYONDAKİ DEĞİŞİMLER”. Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi 5/3 (June 2007), 186-190.
JAMA
Duman M, Dartay M. SICAK TÜTSÜLENMİŞ AYNALI SAZAN (Cyprinus carpio L., 1758) FİLETOLARININ ET VERİMİ VE KİMYASAL KOMPOZİSYONDAKİ DEĞİŞİMLER. (DAD). 2007;5:186–190.
MLA
Duman, Muhsine and Mürşide Dartay. “SICAK TÜTSÜLENMİŞ AYNALI SAZAN (Cyprinus Carpio L., 1758) FİLETOLARININ ET VERİMİ VE KİMYASAL KOMPOZİSYONDAKİ DEĞİŞİMLER”. Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi, vol. 5, no. 3, 2007, pp. 186-90.
Vancouver
Duman M, Dartay M. SICAK TÜTSÜLENMİŞ AYNALI SAZAN (Cyprinus carpio L., 1758) FİLETOLARININ ET VERİMİ VE KİMYASAL KOMPOZİSYONDAKİ DEĞİŞİMLER. (DAD). 2007;5(3):186-90.