BibTex RIS Cite

Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde Çalışılan Karmaşık Devre Problemlerinin Görsel Programlama Teknikleri Kullanılarak Analizi

Year 2017, Volume: 10 Issue: 1, 105 - 0, 24.01.2017

Abstract

Elektrik-Elektronik mühendisliğinde, karmaşık devre problemleri lisans öğrencilerinin algılamada güçlük çektikleri bir konudur. Öğretim teknolojileri kullanılarak karmaşık ve soyut kavramlar benzetim ve canlandırmalarla somutlaştırılarak öğrencilerin derslerdeki başarısı arttırılabilir. İlgili disiplinle ilişkili karmaşık problemlerin öğrenciler için somutlaştırılması, öğrencilerin konuları kalıcı şekilde öğrenmesine yardımcı olacaktır. Karmaşık formüllerin durağan şekilde ezberletilmesi yerine, bu formüllerin yazılım uygulamaları yaptırarak kavratılmasıyla kalıcı bir öğrenme sağlanacaktır. Bu tür analitik çözümlerin grafik arayüzü kullanan web tabanlı yazılımlar aracılığıyla öğretilmesi, öğrenme başarımını arttıracaktır. Bu çalışmada, elektrik-elektronik mühendisliğinde karmaşık devre problemlerinin analitik çözümlerinin görsel programlama destekli şekilde çözümünü sunan Java AWT (Abstract Window Toolkit) ile hazırlanmış çeşitli uygulamalar geliştirilmiştir. Grafik arayüzlü bu benzetimler ile, karmaşık devre teorilerine ilişkin çözümlerin öğreniminin güçlendirilmesi hedeflenmiştir.

Year 2017, Volume: 10 Issue: 1, 105 - 0, 24.01.2017

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Metin Varan

Hasan Hakan Genç This is me

Publication Date January 24, 2017
Submission Date July 9, 2016
Published in Issue Year 2017 Volume: 10 Issue: 1

Cite

APA Varan, M., & Genç, H. H. (2017). Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde Çalışılan Karmaşık Devre Problemlerinin Görsel Programlama Teknikleri Kullanılarak Analizi. Bilişim Teknolojileri Dergisi, 10(1), 105.