BibTex RIS Cite

THE APPLİCABİLİTY OF THE SOVEREİGN WEALTH FUND MODEL FOR TURKİSH ECONOMY, AS A TOOL OF DİVERSİFİCATİON OF THE ECONOMY

Year 2015, Volume: 17 Issue: 3, 1 - 29, 01.12.2015

Abstract

Sovereign Wealth Funds, which is a tool of diversifying the economy, has been an
important discussion topic of international political economics since 2000s, because they
envisaged investment mainly to foreign assets and managed separately from the official
reserves although the state control. The aim of this study examine whether Sovereign
Wealth Fund model is appropriate for Turkish economy or not. If the model is applicable
for Turkey, focusing what kind of model should be developed. Also provide the decisionmakers
with a road-map about the Sovereign Wealth Fund model for Turkey.

EKONOMİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİNİN BİR ARACI OLARAK ULUSAL REFAH FONU MODELİNİN TÜRKİYE EKONOMİSİ AÇISINDAN UYGULANABİLİRLİĞİ

Year 2015, Volume: 17 Issue: 3, 1 - 29, 01.12.2015

Abstract

Ekonominin çeşitlendirilmesinin bir aracı olarak Ulusal Refah Fonları; devlet kontrolünde bulunmasına rağmen resmi rezervlerden ayrı yönetilmesi ve ağırlıklı olarak yabancı ülke varlıklarına yatırımı öngörmesi nedenleriyle 2000'li yıllardan bu yana uluslararası politik iktisatın önemli bir tartışma konusu olmuştur. Bu çalışmanın amacı, dünya genelindeki uygulamalardan hareketle ulusal refah fonu modelinin Türkiye ekonomisi açısından uygulanabilir olup olmadığını, şayet uygulanabilir ise ne tür bir model inşaa edilmesi gerektiğini ortaya koymaktır. Bu kapsamda siyasi karar alıcılara bir yol haritası sunulması hedeflenmektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA49SJ24DC
Journal Section Articles
Authors

Kürşat Yalçıner This is me

Ali Murat Sürekli

Publication Date December 1, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 17 Issue: 3

Cite

APA Yalçıner, K., & Sürekli, A. M. (2015). EKONOMİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİNİN BİR ARACI OLARAK ULUSAL REFAH FONU MODELİNİN TÜRKİYE EKONOMİSİ AÇISINDAN UYGULANABİLİRLİĞİ. Gazi Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 17(3), 1-29.
AMA Yalçıner K, Sürekli AM. EKONOMİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİNİN BİR ARACI OLARAK ULUSAL REFAH FONU MODELİNİN TÜRKİYE EKONOMİSİ AÇISINDAN UYGULANABİLİRLİĞİ. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. December 2015;17(3):1-29.
Chicago Yalçıner, Kürşat, and Ali Murat Sürekli. “EKONOMİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİNİN BİR ARACI OLARAK ULUSAL REFAH FONU MODELİNİN TÜRKİYE EKONOMİSİ AÇISINDAN UYGULANABİLİRLİĞİ”. Gazi Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 17, no. 3 (December 2015): 1-29.
EndNote Yalçıner K, Sürekli AM (December 1, 2015) EKONOMİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİNİN BİR ARACI OLARAK ULUSAL REFAH FONU MODELİNİN TÜRKİYE EKONOMİSİ AÇISINDAN UYGULANABİLİRLİĞİ. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 17 3 1–29.
IEEE K. Yalçıner and A. M. Sürekli, “EKONOMİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİNİN BİR ARACI OLARAK ULUSAL REFAH FONU MODELİNİN TÜRKİYE EKONOMİSİ AÇISINDAN UYGULANABİLİRLİĞİ”, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 17, no. 3, pp. 1–29, 2015.
ISNAD Yalçıner, Kürşat - Sürekli, Ali Murat. “EKONOMİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİNİN BİR ARACI OLARAK ULUSAL REFAH FONU MODELİNİN TÜRKİYE EKONOMİSİ AÇISINDAN UYGULANABİLİRLİĞİ”. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 17/3 (December 2015), 1-29.
JAMA Yalçıner K, Sürekli AM. EKONOMİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİNİN BİR ARACI OLARAK ULUSAL REFAH FONU MODELİNİN TÜRKİYE EKONOMİSİ AÇISINDAN UYGULANABİLİRLİĞİ. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2015;17:1–29.
MLA Yalçıner, Kürşat and Ali Murat Sürekli. “EKONOMİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİNİN BİR ARACI OLARAK ULUSAL REFAH FONU MODELİNİN TÜRKİYE EKONOMİSİ AÇISINDAN UYGULANABİLİRLİĞİ”. Gazi Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 17, no. 3, 2015, pp. 1-29.
Vancouver Yalçıner K, Sürekli AM. EKONOMİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİNİN BİR ARACI OLARAK ULUSAL REFAH FONU MODELİNİN TÜRKİYE EKONOMİSİ AÇISINDAN UYGULANABİLİRLİĞİ. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2015;17(3):1-29.