BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1999, Cilt: 1 Sayı: 3, 107 - 118, 01.12.1999

Öz

Quality in products and services has bccomc a pivotal concern of the 1980’s. While quality in tangible goods has been described and measured by the organizations, quality in services is more difficult to measure because of intangibility, insepcrabilty, hcterogenily, and perishability features of the services.The purpose of this study is to introduce a Conceptual Model of Service Quality and Servqual Analysis which are used in the measurement of service quality. This model and Servqual Analysis was developed by Paras u rani an, Zeithaml and Berry. The Conceptual model has been used as a framework for understanding, measuring and improving service quality.Parasuraman, Zeithaml and Berry has defined the concept of service quality and the factors that influence it by identifying four gaps occuring in the organizations. These four gaps cause quality problems in services. These quality problems resuit in a fifth gap which can be defined as the difference between customer expectations of the service and perceptions related to the service. This difference is defined by Parasuraman. Zeithaml, and Berry as the service quality.

Kavramsal Hizmet Modeli ve Hizmet Kalitesini Ôlçme Araci Olarak Servqual Analizi

Yıl 1999, Cilt: 1 Sayı: 3, 107 - 118, 01.12.1999

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA86GU87NJ
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mesiha Saat Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 1 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Saat, M. (1999). Kavramsal Hizmet Modeli ve Hizmet Kalitesini Ôlçme Araci Olarak Servqual Analizi. Gazi Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 1(3), 107-118.
AMA Saat M. Kavramsal Hizmet Modeli ve Hizmet Kalitesini Ôlçme Araci Olarak Servqual Analizi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Aralık 1999;1(3):107-118.
Chicago Saat, Mesiha. “Kavramsal Hizmet Modeli Ve Hizmet Kalitesini Ôlçme Araci Olarak Servqual Analizi”. Gazi Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 1, sy. 3 (Aralık 1999): 107-18.
EndNote Saat M (01 Aralık 1999) Kavramsal Hizmet Modeli ve Hizmet Kalitesini Ôlçme Araci Olarak Servqual Analizi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 1 3 107–118.
IEEE M. Saat, “Kavramsal Hizmet Modeli ve Hizmet Kalitesini Ôlçme Araci Olarak Servqual Analizi”, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 1, sy. 3, ss. 107–118, 1999.
ISNAD Saat, Mesiha. “Kavramsal Hizmet Modeli Ve Hizmet Kalitesini Ôlçme Araci Olarak Servqual Analizi”. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 1/3 (Aralık 1999), 107-118.
JAMA Saat M. Kavramsal Hizmet Modeli ve Hizmet Kalitesini Ôlçme Araci Olarak Servqual Analizi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 1999;1:107–118.
MLA Saat, Mesiha. “Kavramsal Hizmet Modeli Ve Hizmet Kalitesini Ôlçme Araci Olarak Servqual Analizi”. Gazi Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 1, sy. 3, 1999, ss. 107-18.
Vancouver Saat M. Kavramsal Hizmet Modeli ve Hizmet Kalitesini Ôlçme Araci Olarak Servqual Analizi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 1999;1(3):107-18.