BibTex RIS Cite

A New Drying Technology (in Turkish)

Year 1976, Volume: 1 Issue: 4, - , 01.08.1976

Abstract

Meyve ve sebzelerin kurutma yoluyla muhafaza ve saklanmaları, eski çağlardan beri bilinen ve uygulanan bir yöntemdir. Önceleri Güneş enerjisi bu amaçla kullanılmış, bugün ise teknolojik gelişmeye uyarak, modern ve yüksek kapasiteli kurutma sistemleri geliştirilmiştir. Yurdumuzda son 5-6 yılda büyük gelişmeler gösteren Meyve Sebze İşletme Sanayii bazı kollarında teknolojik bir aşama yapma dönemine girmiş bulunmaktadır. Bunlardan biride kurutarak işleme tekniğidir.   

Yeni bir Kurutma Teknolojisi

Year 1976, Volume: 1 Issue: 4, - , 01.08.1976

Abstract

Meyve ve sebzelerin kurutma yoluyla muhafaza ve saklanmaları, eski çağlardan beri bilinen ve uygulanan bir yöntemdir. Önceleri Güneş enerjisi bu amaçla kullanılmış, bugün ise teknolojik gelişmeye uyarak, modern ve yüksek kapasiteli kurutma sistemleri geliştirilmiştir. Yurdumuzda son 5-6 yılda büyük gelişmeler gösteren Meyve Sebze İşletme Sanayii bazı kollarında teknolojik bir aşama yapma dönemine girmiş bulunmaktadır. Bunlardan biride kurutarak işleme tekniğidir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Vural Yiğit This is me

Publication Date August 1, 1976
Published in Issue Year 1976 Volume: 1 Issue: 4

Cite

APA Yiğit, V. . (1976). Yeni bir Kurutma Teknolojisi. Gıda, 1(4).
AMA Yiğit V. Yeni bir Kurutma Teknolojisi. The Journal of Food. August 1976;1(4).
Chicago Yiğit, Vural. “Yeni Bir Kurutma Teknolojisi”. Gıda 1, no. 4 (August 1976).
EndNote Yiğit V (August 1, 1976) Yeni bir Kurutma Teknolojisi. Gıda 1 4
IEEE V. . Yiğit, “Yeni bir Kurutma Teknolojisi”, The Journal of Food, vol. 1, no. 4, 1976.
ISNAD Yiğit, Vural. “Yeni Bir Kurutma Teknolojisi”. Gıda 1/4 (August 1976).
JAMA Yiğit V. Yeni bir Kurutma Teknolojisi. The Journal of Food. 1976;1.
MLA Yiğit, Vural. “Yeni Bir Kurutma Teknolojisi”. Gıda, vol. 1, no. 4, 1976.
Vancouver Yiğit V. Yeni bir Kurutma Teknolojisi. The Journal of Food. 1976;1(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/