Hububat teknolojisinde, özellikle hububat ve ürünlerinden kalite kontrollerinde, basit ve hızlı bir ölçüm tekniği ile elde edilen sonuçların çok yönlülüğü nedeniyle, mikrokalorimetri günden güne artan bir önem arz etmektedir. Differential Scanning Calorimetry (DSC), gıdalardaki karbonhidrat, protein ve yağ komponentlerinin fonksiyonel özelliklerinin karakterize edilmesi ve bunların gıda teknolojisinde, özellikle de gıda işlem mühendisliğinde amaca yönelik olarak kullanımına imkan tanıyacak güçtedir (Münzing ve Bolling 1989, Münzing 1989a,b).
Hububat teknolojisinde, özellikle hububat ve ürünlerinden kalite kontrollerinde, basit ve hızlı bir ölçüm tekniği ile elde edilen sonuçların çok yönlülüğü nedeniyle, mikrokalorimetri günden güne artan bir önem arz etmektedir. Differential Scanning Calorimetry (DSC), gıdalardaki karbonhidrat, protein ve yağ komponentlerinin fonksiyonel özelliklerinin karakterize edilmesi ve bunların gıda teknolojisinde, özellikle de gıda işlem mühendisliğinde amaca yönelik olarak kullanımına imkan tanıyacak güçtedir (Münzing ve Bolling 1989, Münzing 1989a,b).
Certel, M. ., & Ertugay, Z. . (1991). Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları I. Differential Scanning Calorimetry (DSC) ve Yöntemin Genel Karakteristikleri. Gıda, 16(6).
AMA
Certel M, Ertugay Z. Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları I. Differential Scanning Calorimetry (DSC) ve Yöntemin Genel Karakteristikleri. The Journal of Food. December 1991;16(6).
Chicago
Certel, Muharrem, and Zeki Ertugay. “Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları I. Differential Scanning Calorimetry (DSC) Ve Yöntemin Genel Karakteristikleri”. Gıda 16, no. 6 (December 1991).
EndNote
Certel M, Ertugay Z (December 1, 1991) Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları I. Differential Scanning Calorimetry (DSC) ve Yöntemin Genel Karakteristikleri. Gıda 16 6
IEEE
M. . Certel and Z. . Ertugay, “Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları I. Differential Scanning Calorimetry (DSC) ve Yöntemin Genel Karakteristikleri”, The Journal of Food, vol. 16, no. 6, 1991.
ISNAD
Certel, Muharrem - Ertugay, Zeki. “Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları I. Differential Scanning Calorimetry (DSC) Ve Yöntemin Genel Karakteristikleri”. Gıda 16/6 (December 1991).
JAMA
Certel M, Ertugay Z. Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları I. Differential Scanning Calorimetry (DSC) ve Yöntemin Genel Karakteristikleri. The Journal of Food. 1991;16.
MLA
Certel, Muharrem and Zeki Ertugay. “Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları I. Differential Scanning Calorimetry (DSC) Ve Yöntemin Genel Karakteristikleri”. Gıda, vol. 16, no. 6, 1991.
Vancouver
Certel M, Ertugay Z. Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları I. Differential Scanning Calorimetry (DSC) ve Yöntemin Genel Karakteristikleri. The Journal of Food. 1991;16(6).