BibTex RIS Cite

Possible Use of Microcalorimeter in Cereal Technology General Characteristics of Differential Scanning Calorimetry (DSC) Method (in Turkish)

Year 1991, Volume: 16 Issue: 6, - , 01.12.1991

Abstract

Hububat teknolojisinde, özellikle hububat ve ürünlerinden kalite kontrollerinde, basit ve hızlı bir ölçüm tekniği ile elde edilen sonuçların çok yönlülüğü nedeniyle, mikrokalorimetri günden güne artan bir önem arz etmektedir. Differential Scanning Calorimetry (DSC), gıdalardaki karbonhidrat, protein ve yağ komponentlerinin fonksiyonel özelliklerinin karakterize edilmesi ve bunların gıda teknolojisinde, özellikle de gıda işlem mühendisliğinde amaca yönelik olarak kullanımına imkan tanıyacak güçtedir (Münzing ve Bolling 1989, Münzing 1989a,b).

Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları I. Differential Scanning Calorimetry (DSC) ve Yöntemin Genel Karakteristikleri

Year 1991, Volume: 16 Issue: 6, - , 01.12.1991

Abstract

Hububat teknolojisinde, özellikle hububat ve ürünlerinden kalite kontrollerinde, basit ve hızlı bir ölçüm tekniği ile elde edilen sonuçların çok yönlülüğü nedeniyle, mikrokalorimetri günden güne artan bir önem arz etmektedir. Differential Scanning Calorimetry (DSC), gıdalardaki karbonhidrat, protein ve yağ komponentlerinin fonksiyonel özelliklerinin karakterize edilmesi ve bunların gıda teknolojisinde, özellikle de gıda işlem mühendisliğinde amaca yönelik olarak kullanımına imkan tanıyacak güçtedir (Münzing ve Bolling 1989, Münzing 1989a,b).

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Muharrem Certel This is me

Zeki Ertugay This is me

Publication Date December 1, 1991
Published in Issue Year 1991 Volume: 16 Issue: 6

Cite

APA Certel, M. ., & Ertugay, Z. . (1991). Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları I. Differential Scanning Calorimetry (DSC) ve Yöntemin Genel Karakteristikleri. Gıda, 16(6).
AMA Certel M, Ertugay Z. Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları I. Differential Scanning Calorimetry (DSC) ve Yöntemin Genel Karakteristikleri. The Journal of Food. December 1991;16(6).
Chicago Certel, Muharrem, and Zeki Ertugay. “Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları I. Differential Scanning Calorimetry (DSC) Ve Yöntemin Genel Karakteristikleri”. Gıda 16, no. 6 (December 1991).
EndNote Certel M, Ertugay Z (December 1, 1991) Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları I. Differential Scanning Calorimetry (DSC) ve Yöntemin Genel Karakteristikleri. Gıda 16 6
IEEE M. . Certel and Z. . Ertugay, “Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları I. Differential Scanning Calorimetry (DSC) ve Yöntemin Genel Karakteristikleri”, The Journal of Food, vol. 16, no. 6, 1991.
ISNAD Certel, Muharrem - Ertugay, Zeki. “Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları I. Differential Scanning Calorimetry (DSC) Ve Yöntemin Genel Karakteristikleri”. Gıda 16/6 (December 1991).
JAMA Certel M, Ertugay Z. Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları I. Differential Scanning Calorimetry (DSC) ve Yöntemin Genel Karakteristikleri. The Journal of Food. 1991;16.
MLA Certel, Muharrem and Zeki Ertugay. “Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları I. Differential Scanning Calorimetry (DSC) Ve Yöntemin Genel Karakteristikleri”. Gıda, vol. 16, no. 6, 1991.
Vancouver Certel M, Ertugay Z. Mikrokalorimetrinin Hububat Teknolojisinde Kullanım İmkanları I. Differential Scanning Calorimetry (DSC) ve Yöntemin Genel Karakteristikleri. The Journal of Food. 1991;16(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/