BibTex RIS Cite

A Research Study on the Determination of the Properties and Preservation of Liquorice Extract (Turkish with English Abstract)

Year 1991, Volume: 16 Issue: 6, - , 01.12.1991

Abstract

In this study an investigation of the preservation of liquorice extract was carried out in different ways. For this purpose the extract samples obtained by using different methods were preheated and bottled. Bottled extract samples were heated at 70, 80, 90, 100 oC for 5, 10 and 15 min. All the samples heated in this way were spoiled in a three week period.   

Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi ve Dayandırılması Üzerine bir Araştırma

Year 1991, Volume: 16 Issue: 6, - , 01.12.1991

Abstract

Bu çalışmada meyankökünden elde edilen ekstraktın dayanıklı hale getirilmesi amaçlanmıştır. Bunun için değişik yöntemler kullanılarak elde edilen meyankökü ekstraktı, öncelikle hammaddeden kaynaklanan toprak v.b yabancı maddeleri uzaklaştırmak amacıyla santrifüj tip separatörden geçirildi. Elde edilen berrak ekstrakt ön ısıtma ve deaerasyon işleminden sonra şişelendi ve su banyosunda 70, 80, 90, 100 oC’lerde 5, 10, 15 dakikalık sürelerle ısıl işleme tabi tutuldu. Ancak bunlardan hiç biri 3 haftadan daha uzun süre dayanıklılık göstermedi. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ayhan Baran This is me

Hasan Fenercioğlu This is me

Publication Date December 1, 1991
Published in Issue Year 1991 Volume: 16 Issue: 6

Cite

APA Baran, A. ., & Fenercioğlu, H. . (1991). Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi ve Dayandırılması Üzerine bir Araştırma. Gıda, 16(6).
AMA Baran A, Fenercioğlu H. Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi ve Dayandırılması Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. December 1991;16(6).
Chicago Baran, Ayhan, and Hasan Fenercioğlu. “Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi Ve Dayandırılması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16, no. 6 (December 1991).
EndNote Baran A, Fenercioğlu H (December 1, 1991) Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi ve Dayandırılması Üzerine bir Araştırma. Gıda 16 6
IEEE A. . Baran and H. . Fenercioğlu, “Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi ve Dayandırılması Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 16, no. 6, 1991.
ISNAD Baran, Ayhan - Fenercioğlu, Hasan. “Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi Ve Dayandırılması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16/6 (December 1991).
JAMA Baran A, Fenercioğlu H. Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi ve Dayandırılması Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1991;16.
MLA Baran, Ayhan and Hasan Fenercioğlu. “Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi Ve Dayandırılması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 16, no. 6, 1991.
Vancouver Baran A, Fenercioğlu H. Meyankökünden Elde Edilen Ekstraktın Özelliklerinin Belirlenmesi ve Dayandırılması Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1991;16(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/