Abstract: Good Agricultural Practices (GAP) as a production system not threatening the environment and the human health has increasingly become common both country-wide and even worldwide. In this study, Good Agricultural Practices (GAP) is examined as a production management system. It was explained How well-known the GAP is by consumers as a production system, and the sensitivities of the system have been explained by logit regression analysis. It has been concluded that GAP should be spread out both to all regions and all fields and be developed by the government.
Özet: Çevre ve insan sağlığını tehdit etmeyen bir üretim sistemi olan İyi Tarım Uygulamaları (İTU), ülke ve hatta dünya çapında giderek yaygınlaşan bir uygulama olmaya başlamıştır. Bu çalışmada, İTU bir üretim yönetimi sistemi olarak irdelenmiştir. Bir üretim sistemi olan İTU’nın tüketiciler tarafından ne ölçüde tanındığı ve duyarlılıklarının ne olduğu, logit regresyon analizleri ile ortaya konulmuştur. İTU’nın tarım sektöründe oluşabilecek tehditleri önlemek adına kontrollü ve denetimli bir üretim sistemi olarak her alana ve her bölgeye yaygınlaştırılarak geliştirilmesi gerektiği ve bu işin de devletin kurumları tarafından yürütülmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Research Articles |
Authors | |
Publication Date | June 1, 2013 |
Published in Issue | Year 2013 |